sayang korang!!!

search box

Friday, January 30, 2009

jln2 di kelantan hari kedua

ari ahad-25 jan 2009, pg2 ummi dah kejut aqil n damia bgn...nak gi ke KB...punyela liat aqil n damia nak bangun...tau la syok tido dlm aircond kan...nak suh mandi pun payah gak...sejuk la ummi...uhuhuh..siap2 sume trus gerak dlm kul 8 lbh ke 9...lbh kurang gitu la...trus nuju ke Pasar Siti Khadijah...ramainya manusia...susah la gak nak cari parking...dpt2 parking kenalah menapak sket...trus mencari kedai kak ani...smpai2 nmpk cam ramai org jek kami pun round2 la jap area2 situ...kat kedai kak ani ni ade sesi pertukaran brg sket...kat kedai ni ummi ambik telekung,kain sutera tuk ummi n baju batik tuk abie....n 5 pasang batik tiruan tuk bg ke cik ida...

dlm jln2 tu ummi dok mencari gak tudung ala2 ekin tu...x bnyk kat sini jual...abie ngn aqil gi kat keta lu...sementara ummi ngn damia gi cari tudung tuh...jumpe jek beli trus...pasar siti khadijah ni kan bertingkat2...masa smpai naik ikut tangga lain...masa balik ikut tangga lain...ummi x jumpe carik tempat abie parking keta...uhuhu...berpusing2 carik jln kuar....nak carik blk tangga yg mula2 naik tu mmg x jumpe dah...ngn damianya xnak berjln..nak berdukung...berpeluh weiiii...siap call abie tny maner jln kuar...akhirnya..jumpa gak...klu x..ada lak kang yg dok tepi menangis x jumpe jln kuar...uhuhu...smpai2 keta abie dok bantai gelak k...siap perli lg...wahh!!sihat ummi hari ni...berpeluh2 lg tuh...cessss...nyampah!!!

dah penat dah ni...trus nuju balik ke rest house...on the way nak blk tu...jalan nuju ke KB...ya allah..jemmmnya....dahla tghari...klu ummi eeee x sanggup dah...sib baik la kami gi pg2...x menempuh jem...seblm smpai rest house tu abie singgah kedai beli nasi tuk lunch...smpai bilik trus mkn n mandi2 solat sume sementara tunggu tok,toki,teh jie,mak adik n ayah su smpai...

smpai jek dorg kami trus nuju ke rantau panjang...tp tok n toki x ikut...dorg nak rest dlm bilik...smpai kat rantau panjang ni dlm kul 4 lbh dah...kat sini ummi n abie beli baju2,blanket(tp bkn brand narita sbb kebnykkn kedai dah abis stok) n bantal...

dlm kul 6 lbh gak la baru kami bertolak blk...trus nuju ke umah mertua ayah ngah...tok n toki dah gi dulu..ayah ngah gi ambik kat rest house....kami jumpe lg isya...hehe...dah kenyang mkn n puas tgk isya...kami pun blk rest house n berehat...

2 coretan:

iswatie "colours of life" said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaa...nak gi kelate..

niza said...

ekeke...jom2...klate x lari maner2...bila2 pun leh gi...hehehe...