sayang korang!!!

search box

Wednesday, March 31, 2010

dahi berjahit lagi

tuk kali kedua di rumah yang kedua selama kami duduk di balik pulau nih...againnnnnn...dahi aqil berjahit lagi!!!!!gara2 TAKNAK DENGAR jeritan ummi gitau jangan lari2...nah!!!rasakan....1 jahitan atas dahi...perasaan aku masa tu rasa gerammmm,sedihhh,marahhhh....semua ada!!!tak tau nak describe caner perasaan nih...

3 klinik aku pergi semua tak ada gam tuk tampal luka tuh...sebab luka tu tak dalam so boleh gam jek...last2 gi hospital...punnnnnn tak ada gak!!!stok tak sampai...boleh gitu....last2 aku suh jek doc jahit...

ni bukan doctor ye...pen. peg. perubatan yang jahitkan...bagus en. ismail nih...dia seboleh2nya berusaha carik gam tu walaupun hakikatnya gam tu memang tak ada...tapi dia cuba gak cari kot2 ada terselit kat mana2...tapi tak ada rezeki aqil...tetap kena jahit gak...ni masa proses memasukkan benang kat luka tuh...serius!!!aku ngeri tengok!!!

blur plak gambar sesi menjahit nih...disebabkan hanya 1 jahitan jek...maka tiadalah diberi ubat kebas ke ape...hidup2 jahit gitu...

tapi aqil ni kategori kuat la gak...ke tak rasa sakit masa jahit tuh...ntahla...dia sikit pun tak nangis...good boy!!!

aqil yg berjahit dahi...boleh tak aku yang pitam kat situ...lawak tulll...cepat2 nurse papah aku suh baring kat katil...uhuhuh...aku ni bukanlah mabuk tengok darah...padahal darah bukanlah banyak sangat pun...agaknyer tempat aqil kena jahit tuh panas tak rasa aircond langsung tu kot yang buat aku pitam...balik rumah citer dengan bie...abis aku kena gelak...nyesal lak citer...uhukss...

5 apr ni baru boleh bukak jahitan...tapi aqil ader sukaneka 3 apr nih...boleh ke ekkk dia join sukaneka tuh??ader effect ape2 tak kat jahitan dia tuh nanti???yelah peluh2 kan....aku cakap dah dengan dia...aqil tak boleh main sukan sbb dahi aqil nih...wahhh!!!nangis ko...sian plak dia...caner ye???

16 coretan:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

la sian nyer aqil...kuat ek dia tak nangis pun

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

biasa la tu...hero..

adik bradik i dulu gitu la..bukan takat kena jahit kepala, pernah kena jahit telinga. telinga almost tercabut sebab jatuh & telinga sangkut somewhere..

i cukup syukur la miya tak menurun lasak we all tu.

niza said...

mama aqish...tulah...sib baik x nangis...

atty's said...

nasib aqil tak nangis masa kena jait..
rasanya okeh je aqil join sukaneka tu ..cuma jgn ler ade yg terbaling bola ke apa kat dahi aqil..

ita cutevirus said...

aduhai aqil.. nasib baik kat dahi... kalo kene tang mate lagik parah kan..

Sitisifir10 said...

owh, kalu uwaiys saya, mau pitam org yg nk jahit tu...alangkan nk suluh hidung cari sticker dia sumbat dlm hidung pun memberontak x hengat!! nasib lah dah sunat dia time kecik..

kasih nash said...

ummi pitam ada apa2 kot... hmm.. gi buat urine test tgk.. kot2 berjangkit ngan depa2 tu.. hehheh...

Sidratul Muntaha said...

niza
mmg budak nama aqil kuat ape?
setot aku tu..
klu kena cucuk
relax jer buat muka bodoh.

mama uzma said...

wahhh kuatnya aqil...
x nangis langsung masa sesi menjahit tu..betui2 kuat la aqil ni...

niza said...

kty...kan..rasanyer ok kot dia join...x join nnti sian lak dia...

ita..klu kena tang mata...adeiii...xleh nak bayangkan...uhuhuhuh...dijauhkanla...

kak siti...uwaiys rasa ngeri kot tu yg memberontak...hehehe...

kak kasih...uishhh...lum time lg tuk cek...hahaha...

ayu...bab tu kuat...tp bab adik ngusik apsal nangis....adeiii...

Nurhayati said...

aduhai kalau yati yg tgk ni mau pengsan.. ngeri dan ngilu rasa.
aqil ni good boy kan..elok je baring diam2..

niza said...

yati...sy pun ngeri ti tgk...uhuhuh...

Yan said...

wakakaaka.. mmg lawakla ko za... leh pitam padahal anak ko steady jek..

aku rase mungkin sebab ko ade rase mcam2... geram, marah pastu bengang pasal takde gam seme bercampur baur tu yg wat pitam tu kot.. err buleh pakai ke teori aku ni ekkk

niza said...

yan...gelak ye...hehehe...eerrr...bleh la kot guna teori ko nih...hiksss...

Hezesuze said...

kira tahan lasak jgak ler budak aqil nie...

xyah bius tu...huhu tp pelik aqil yg sakit ummi dia plak yg fengsan...hahahaha

niza said...

kak ze...tulah psl...pelik kan...hehehe...