sayang korang!!!

search box

Tuesday, March 31, 2009

EaRtH hOuR

kami sekeluarga menyokong kempen pemanasan global ni ye...kul 8.30 mlm tu intai2 gak kat luar..nak tgk la gak jiran2 ni sokong ke x...tp...tidak mendapat sambutan...hanya kami ngn jiran dpn umah jek yg dok padam lampu...lenlain tu lampu dok nyala...

ptg tu kami baru blk dr jenjln...kan pg tu kami gi lata bukit hijau...entry ni nnti ummi post...blk dr tu kami gi jenjln sekitar seberang perai...dah agak2 penat..kami pun nuju la ke balik pulau...nak blk umah la kan...bila lalu dpn pekan balik pulau...masa tu nak kul 7 mlm dah...kedai2 kat balik pulau sume dah bergelap....wahhh!!!bagusnyer dorg...awl dr sepatutnye.... ekekeke...xder maknanyer...skali black out daaa....ingtkan umah kami pun black out gak...dahla baru blk nih...klu black out mau meraung aqil n damia bergelap..mau xnak mandi dorg kang...smpai2 jek kat tmn perumahan kami...fuuuhhh lega....ader letrik....smpai2 jek trus suh aqil n damia mandi...

pastu ummi baru tringat yg ummi dah janji ngn unty shada nak ambik muffin mlm nih...8 lbh tu trus gi umah shada...ummi dah pesan ngn abie suh pasang lilin siap2....nnti xder la aqil n damia dok kacau...smpai umah jek...lg 3-4 minit nak ke 8.30mlm...wahh!!!rumahku dah bergelap...cahaya lilin pun x nmpk...sah2 pakai lilin bulat kecik beli kat ikea tuh...maner nak terang sgt kan...hikhik...

sib baik la aqil n damia x bising suh pasang lampu...dorg rilek jek...ummi siap suh dorg berpeluk nak ambik gmbr....ekeke...

mak ngah....ni bukti damia tgk AF dlm bergelap ye...xder berlakon2 tau...ummi dia x rajin nak jd puan director....ekeke...

tgk muka damia tu...sepet2 mata dia kena flash....hikhik....

6 coretan:

~~zuraiwan~~ said...

hehehe...km pun bgelap gk.....yg len tu x de support lgsung...cerah je flat2 kt umah ku.

[-suziey-] said...

hhahaa..ummi ummi...semangt sungguh support earth hour..hahah:p
bdk2 berdua pn join semngt..ekek:D

atty's said...

kty pun bergelap jugak.

niza said...

bagus gak bergelap nih...dorg dok diam2 jek tgk tv...pastu minum susu tido...hehehe...

mummYaeesh said...

caiyok2!weols support gak tp mlm kejadian di uma perantin la plak!woohoo

kin hashim said...

bagus! bagus! hidup bumi kita! ;).