sayang korang!!!

search box

Wednesday, February 16, 2011

klang @ 03-06 feb 2011

cuti Chinese New Year(CNY) baru ni...kitaorang balik klang naik bas...sesekali berubah angin kan...kasi can kat anak2 merasa naik bas bila balik kampung...1st time bagi naik bas...naik yang hebat terus...hihihi... apa yang hebat sangat tuh??meh tengok...

 naik bas 2 tingkat tuh....agak2 aqil damia boleh jadi duta bas aeroline tak???

bas 2 tingkat bukan sebarang tingkat tau....dalam bas aeroline ni...dorang akan bagi kita earphone sorang 1 untuk dengar lagu or dengar cerita yang dorang pasangkan...ada lah screen tv kat depan tuh...

selain dapat earphone...dapat makan tuuu...masa ni kitaorang dapat nasi ayam...masa balik ke penang dapat roti subway sebab balik pagi...dah makan...mestilah kena bagi air kan...kita boleh pilih nak tea,coffee or milo...oh ye...mula2 naik kita akan dapat air mineral gak ye...ni semua kerja crew yang ala2 steward/stewardess tu ye...bukan self service...

penat duduk atas...kita boleh gak turun bawah...seat kat bawah ni memang siapa2 pun boleh nak duduk asalkan tak ada orang lain yang duduk...hehehe...biasanya 2nd driver akan lepak sini...


ini puteri tido...bangun kejap...kejap jek...pastu dia sambung tido balik...:)


bagi aku...aku puas hati la gak naik bas ni...ni info untuk reference korang kot2 nak datang penang naik bas kan...bas dari/ke penang boleh pergi/naik dekat sunway,one utama dan kl...kl tu kat klcc klu tak silap aku... harga tiket pulak dewasa RM 60 sehala...kanak2 yang nak seat RM 30 sehala...kalau tak nak seat...FOC maknanya kena riba la...more details korang leh klik aeroline...korang boleh booking either gi kaunter dia or secara online...tapi kalau online dorang akan charge 3%  admin charges...

next time nak try naik ketapi pulak...hehehe...

4 coretan:

Sidratul Muntaha said...

bestnya...
mcm nak try la klu bwk setot.
huuh
dahlah dia hyper..
boleh la kot?!
ekeke..

atty's said...

macam besh je naik aeroline ni kan ..
oneday harus terai

NizA said...

ayu...boleh jer...try la...x try x tau kan...hehehe...

NizA said...

kty...harus try kak...skali skala...