sayang korang!!!

search box

Thursday, February 17, 2011

klang @ 03-06 feb 2011>>makan time!!

ni yang ditunggu2 bila balik klang...antara tempat yang wajib singgah kalau balik...bila berkesempatan la..kali ni sampai2 jek kat klang...terus terjah sini....mama aku pun dah tau keinginan anak dia yang dok jauh nih...ni idea mama aku la nih...hihihi...


 rojak klang...sudah RM 4 wooo skang...rasa tetap sama cam dulu sebab orang yang buatnya orang yang sama dari aku kecik lagi...:)

tempat kedua yang wajib singgah adalah ini...pada keesokkan paginya...

ni aku makan bukan kat HQ dia...HQ tu sebut...hehehe..kira tempat asal dia lah...kat emporium makan tuh...malas nak gi jejauh sebab mama aku cakap kat bandar botanic pun dah ada cawangan dia...terjah situ jek dekat...dan kat sini...orang tak ramaiii cam kat HQ dia tuh...tak payah nak beratur pepanjang...

ni aku yang punya...lontong special...tak agak2 kan...ambil special terus...hehehe...rasanya dulu kat HQ dia tu memang order akan letak sotong kan...(ni aku tanya orang2 klang eh..) kat sini...ada yang biasa...maybe tak ada sotong kot...sebab dia ada gak menu lontong sotong...pastu lontong special...RM6 eh geng...leh tahan...:)

kalau dah jejak shah alam tak singgah sini...memang sengaja la kan...walaupun dah kenyang makan lontong pagi tu...bila bie cakap nak pergi makan cendol...terus ada ruang perut untuk diisi...hihii...

 waahhh!!!sudah maju ini cendol...niaga dari lori jek...mendongak2 aku nak order...:)

bie ambik cendol biasa...aku lak harus la luar biasa punya...cendol tapai....ngehhh...tapi kannn...cendol dia ni time aku makan nilah...kurang manis la...feel makan tu agak kurenggg gak jadinya...patutla masa aku order ni...ada sorang kakak ni suruh tambah gula lebih sikit...aku ni bukanlah peminat manis2 nih...tapi bila makan tu...akan rasa cam kekurangan la sket... kes harga gula naik kot...huhuhu..tapi harga cendol dia pun cam naik gak...rm1.90 unuk cendol tapai...cendol biasa rm1.30 kot...aahhh tak pelah...janji dapat makan...hehehe...

malam tu buat apa pulak???nantikan episod seterusnya....ngeh ngeh ngehhhh....(time ada cerita siap berepisod2...time tak ada...senyap sunyi blog aku...hikss) ni namanya blog mengikut musim...:P

8 coretan:

atty's said...

buat kty lapar je tau ..nak cendol jugak

wantie said...

lama tak singah sini.

wooo kat klang panggil rojak yer. kalau kat sini rojak tu, yang buah tu kan...

kat sana rojak buah tu nak sebut cam ner ek?

Cik Wanie said...

bila tgk cendol,
terasa nak mkn cendol pulut lah plak,
adoilah......

huhuhu

NizA said...

kty...bangi ngn shah alam sepelaung jek kan kak...gi jek terjah...hehehe...

NizA said...

wantie...yg buah tu pgl rojak buah...hehehe...

NizA said...

cik wanie...klu turun kl tu singgah2 la shah alam...leh gak pekena cendol pulut...ader gak kat situ....

Anonymous said...

Rojak Klang memang Sedap... Tapi mlm tadi makan Rojak Klang mcm biasa ramai orang, so duduk la kat kedai sebelah. Muka macam cilake jer... sombomg nak mampus... baik tak payah beniaga,..muka kakak ngan adik perempuan sama jer ...sombong.. dah la oder lambat siap. tak cakap sori pon . Mother F....

Anonymous said...

buy valium online dosage of valium for dogs - cheapest valium no prescription