sayang korang!!!

search box

Tuesday, February 1, 2011

balik kampung

cuti thaipusam baru nih...weols balik kemaman...lama tul rasa tak balik...uhuhuhu...puas la gak cuti 4 hari dok kampung...tapiiii dah tentu tak lekat kat rumah...kerjanya berjalannnn jek...hikss...disebabkan weols tak pernah lagi jejak kat mesra mall...maka berlakulah majlis pijak lantai kat mesra mall tuh...hehehe...motif gi sana main bowling,boleh??bukannya nak bershopping pun...sajer release2 tension(tension tu ape??hikss)


dua beradik...


3 beradik...hehehe...


buat cam rumah sendiri jek 2 sepupu nih...tengok selipar yang dorang susun...


hebat tak???ekeke!!!
pastu esoknya pun dok boring2 gak bila dah petang2...dari dok tido jek...baik kite gi jalan2 carik makan...terus weols nuju ke kuantan...pas singgah2 tempat yang bermacam2 tempat...sebelum balik rumah...kita pekena udang celup tepung...sotong celup tepung...pisang celup tepung :D...kepok lekor...


weols singgah di warung mokna...kat area tanjung lumpur...ramaiiii tul orang kat kedai dia...pastu susunan meja lak dekat2 antara satu2 meja...kalau dah duduk tarik kerusi tuh...nak lalu belakang tu memang tak bolehla...berlaga kerusi...


tengok jekla meja yang bersepah dengan serdak2...

sabtu malam ahad pula...ada majlis cukur jambul baby mushrif...ayah hanya panggil orang2 terdekat dan rapat jek...buat secara kecil2an sajer...yang bestttt tu dapat makan nasi minyak...air tangan mok ngah memang best la...gulai ayam dia...sambal belacan dia....uisshhh...berpeluh la makan....



acara memotong jambul dibuat oleh ayah long...semoga mushrif banyak duit cam toki long tu ye....hehehe...dan yang penting jangan lupa kat mak long ni tau...

mushrif selepas jambul dicukur...hihihihi...(ada jambul ker??)

tibalah hari ahad...dalam pukul 10 lebih kot...pagi ye...kami pun bertolak balik....oh ye...aku balik kemaman kali ni car pool bersama biras aku...balik lak bersama adik ipar yang tua dari aku...ngehhh...sebab biras aku cuti panjangggg temankan wife dia yang baru dapat baby bernama mushrif tuh...


berehat sebentar di RnR temerloh...peace dari aqil,eisya dan damia....

nak dijadikan cerita...aku nak bercerita nih...kengkonon plan nak balik lepas maghrib...memang betul la lepas maghrib bie dah masuk2kan beg dalam keta...tengah2 dia kat luar tu...tetiba kiteorang dengar bie sebut ALLAH!!!uishh..saspen nih...ingat bie jumpa jongkong emas ke kan...kuat tul allah dia sebut...pastu bie jerit...mat!!!tayar aku pancit plak nih...
sebagai isteri yang caring plus kepoh...cepat2 gak keluar nak jenguk...makkk aiii...flat 4 tingkat tayar nih...tak ada angin langsung...dalam dok kalut tayar pancit...sempat lagi tu bie pikir...jangan rim bengkok sudah...sebab tak tau dah berapa hari tayar tu pancit....

gigih la dua beradik tu bukak tayar dan pasang tayar spare...tapi sebab tayar spare size standard...maka bie pun tak berani lah nak drive balik penang malam tuh...takut kereta dia bertukar jadi ketam plak kannn...:P maka...bermalamlah kami di resort muhamad azhan...:P
rupanya bie dah perasan masa kat penang lagi...sebelum bergerak balik...bie isi angin tayar...bie tengok naper la tak masuk2 angin nih...bie ingat mungkin sebab ada batu kot kat bawah tayar tuh...alhamdulillah...tak ada berlaku perkara2 yang tak diingini masa balik tuh...rupanya tayar tu dah pecah makan belah dalam...
esoknya tengok tayar sebelah pun cam dah kurang angin...slow2 bie bawak kereta gi kedai tayar...tukar empat2 bijik terus...
syukur allah selamatkan perjalanan kami pergi dan balik...alhamdulillah...

3 coretan:

Sidratul Muntaha said...

panjang sungguh catatan perjalanan ko kali ni niza..
aku sapu bersih..
huh..
bila la nak jumpa ko lagi yer..
huhhuuh..

Hezesuze said...

walaweeii tak balik klang ke?? huhu
kalo balik haruss kita jumpa tu

niza said...

ayu,kak heze....klu ader jodoh...pasti kita akan berjumpa...insya allah..