sayang korang!!!

search box

Monday, February 8, 2010

hajat tak kesampaian...

bukanlah hajat besar mana pun....yang sebenarnya hajat nak buat blueberry cheesetart...tapi tak menjadi...yang menjadi rosselle cheesetart....:D ok la tuh kannnn....

agak comot sket ye rosselle tuh...sebab dengan air2 dia aku letak skali....alaaa...biasalah...kata 1st time buat kan....:) practise make perfect kata mat salleh...wahh!!!!ntah bila lah kan nak mempraktiskannya lagi...:D

resepi aku ikut dalam blog erynn...maceh ye yang...
ikut resepi semua pakai gram2 tau...aku dahla tak ada penimbang...sib baik penyelamat aku ada...maceh ye kerana membantu...tapi yang bab2 gula 60gm tuh aku main agak2 jek guna sudu...pheewwww!!!sib baik menjadi....dan rasa dia???amatlah boleh mengembang2kan hidung...;)

dan cuppies yang comel nih asalnya ada 9 bijik...tapi aku dah bagi 4 bijik kat jiran sebelah rumah...sebab aqil dan damia ni...asal keluar rumah jek...dok jerit panggil...kawan..kawan..buat apa tuh???dah kawan dia ni dok rumah jek kan....tu pun aku suh dorang yang bagi...at least dapatlah bersua muka gitu...:)

cuppies ni pun aku dapat dari shada...asalnya ada orang order...tapi last minit boleh plak cancel kan...nayakan orang jek...dahla kawan tuh tengah pregnant...bertungkus lumus buatkan cuppies ni...last2 cancel!!!tak baik betul tau!!!

11 coretan:

mama tisya said...

rosselle cheetart camner plak..rupa sama mcm blueberry cheestart je..cantik je ko wt doh tu..aku aritu tk jd sgt

el said...

rs ape eh...
nti aku nak wat blueberi plak
x sabar..tp malas dah dtg kahhh

cheqna said...

rajinnya

huhuhuhu bila la cheqna nak rajin gak

nway salam ziarah=)

niza said...

erynn...aku carik kat kedai blueberry xder....ader rosselle jek...aku blasah jekla....rupa pun lbh kurang blueberry kan...

el..rasa cheesetart lorrr....hehehee...

cheqna...dtg rajin tuh...sume nak buat...cuba dtg malas...mau dok tido jek sepjg hari...hehehe...

Mama_Aqish said...

tak pe janji leh makan...tantek la...mesti sedap punyer

Hezesuze said...

wah sonoknye bila uols buat menu yg sodap2 yea...huhu

lenkali buat byk2 tau..pastu pos kt sini....wakakaka

ALoNa [CintamaniszLite] said...

akak wat blueberry cheese tart pun comot gak, haha..maklum ler resepi omputih kan?? haha..(alasan2!!)

Nana said...

rossele dpt kat mana?dulu ada tanam depan umah rebus pastu buat air sedp!

niza said...

mama aqish...btul!!!yg penting leh mkn...hihih...

kak ze...x dan kak nak bwk klang...abis di perjlnn...hehehe...

kak alona...xper2...alasan diterima...hihihik...

nana...beli kat kedai...sonoknyer ader tanam rosselle...

rynas said...

wah rajinnyer teruja sekejap. kalau sayalah buat satu hari sebiji pun susah nak dapat. bagus-bagus...

rynas said...

wah rajinnyer teruja sekejap. kalau sayalah buat satu hari sebiji pun susah nak dapat. bagus-bagus...