sayang korang!!!

search box

Thursday, November 4, 2010

jangan hisap rokok!!!

JANGAN HISAP ROKOK!!!!damia menjerit...aku yang dalam kereta terkedu mendengar...

setiap pagi...sementara aku tengah panaskan enjin kereta...aqil dan damia akan bermain2 bersuka ria sambil menghirup udara pagi yang segar...(skarang ni memang rasa segar jek udara mungkin sebab hujan jek skarang kan...)

tengah dorang main2 tuh...lalulah seseorang yang berpangkat pakcik bagi aqil dan damia dengan anaknya...dan ayah budak tu pulak masa tu tengah pegang kotak rokok...budak 2 orang ni nampakkkk jek kannn...terus aqil dan damia ni buat iklan cam dalam tv tuh....alaaa...yang 2 jari letak kat mulut pastu goyangkan kiri ke kanan cam sign no no no!!! gitu....bila pakcik tu dah jauh sikit...terus damia jerit jangan hisap rokok!!!aku???nak tergelak ada...malu ada...takut pun ada...yelahhh...bukan semua orang leh terima 'gurauan' budak2 kan...buatnya mood pakcik tu kurang baik pagi tu ke kan...kang dia patah balik bagi penampar kat anak2 aku....naya!!!naya!!terus aku panggil dorang suruh masuk dalam kereta cepat2....uhuhu...

buat perokok2 di luar sana...andai ada budak2 bercakap atau membuat gaya jangan merokok...maafkanlah mereka...kerana mereka SAYANG anda walaupun mereka tidak mengenali anda...mereka pun sudah sedia maklum yang merokok tu membahayakan kesihatan...
mereka mahu....
gambar dan penerangan boleh baca disini...

~buat pakcik tu...maafkanlah anak2 saya...(dahla anak dia 1 kindy dengan anak2 aku...)~

13 coretan:

Ieda Al-Habsyi said...

ieda pon taksuka org isap rokok, sakit dada bau asap tapiii laki ku jugak yg isappp, adoiii

apezs shah said...

hehe betol juga budak tu..
sebab mereka mungkin dah terbiasa ngan iklan dan mampu tahu mana baek bab rokok tu kan..hehe kalakr la..
mcm xbole nak dibygkan.

Hezesuze said...

haha dapat weols bayangkan anak2 uols tu..leh wat drama tu huhu

niza said...

ieda....sib baikla abie dorg ni x hisap rokok..klu x rasanyer hari2 kena sound...hehehe...

niza said...

apez...yup!!!pengaruh iklan yg baikkkkk...hihihii....

niza said...

kak ze...wat drama??akak la jd pengarahnyer...hehehe...

ALoNa Cintamaniszlite said...

mmg elok ler anak2 niza dh tau tak elok yg ada pada rokok tu.
yg menghisap pun tak elok utk kesihatan..yg ada berhampiran pun tak bagus gak sbb terhidu asap rokok tu..ermm

Nurhayati said...

ha mesti comelkan.. yati puas ajar zara suh wat cam tu kat daddy dia.. tak menjadi2 lagi hihih
budak2 ni mmg jujur..

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

nasib baik saya x isap rokok..hehe

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

BLADE EDGE said...

sian kak ieda..iskk..isskk..isskk :-D

niza said...

kak alona...tul tu kak...tp nak benti isap rokok ni mmg kena semangat yg kuat n thn godaan...baru leh benti kan...

niza said...

yati...praktikkan kat zara setiap kali nmpk ayah dia merokok....hihihi...

niza said...

blade edge...thanks ye...insya allah sy gi melawat nnti...