sayang korang!!!

search box

Wednesday, November 4, 2009

not feeling well

but not me...my kids...dua2 skali!!!tapi belum di tahap kritikal...masih lite2 lg...harap2 tak berlarutan...

aqil...balik dari kindy semalam...dia mengadu yang dia sakit mata...mula2 tu tengok cam takder ape2 jek...tapi lama2 mata dia jadi merah...dan bertaik mata skali...sian dia...aku mintak tolong bie letakkan ubat mata tapi aqil nak aku yang letakkan...datanglah tu manja dia kannn...:D tapi punyalah payah...puas pujuk2...suh bukak mata...asal nak titik jek pejam mata...adeiiii...tak tau lah masuk ke tak ubat tu dlm mata dia...
hari ni aqil gi kindy gak dengan mata yang sakit...sebab dia ader full rehearsal kat hotel sempena convocation nanti...dari semalam lagi dia dah excited nak gi hotel...nak menari...harap2 sakit mata dia tuh tak berjangkit dengan kawan2...

damia pulak...dah 2 malam dia demam...demam malam jek plak tuh...tengah2 tido...tetiba demam...hari isnin malam...dia kejut aku gitau nak kencing...masa nak bawak dia gi toilet tu yang aku rasa badan dia panas...terus aku bukakkan baju dia...tido tanpa berbaju dan letak kain basah atas kepala dia...bila aku bangun pagi...rasa badan dia dah tak panas...dan malam tadi damia nak tido sebelah abie...aku dah pesan dengan bie kalau terjaga rasa badan damia panas ke tak...dan lagi skali...bie kejut aku gitau badan damia panas...suh bukak baju dia tak nak...so letak kain basah jek...pagi bie bangun kul 6...dia pun ikut bangun gak..membontot jek mana abie pergi...aku seperti biasa...peram lagi tido bak kata bie...pdhal bkn tido pun...pejam mata jek...slagi lum kul 6.45 (ku bercuti dari solat) slagi tu malas nak bangun...hikss...

harap2 hari ni anak2 ummi semuanya sihat...janganlah sakit2...dah lama aqil dan damia tak sakit...Ya Allah...berikanlah kesihatan yang baik kepada anak2 aku dan juga diriku dan suami...amin...

10 coretan:

neezareef said...

anak2 ni klu sorang sakit sorang lg msti jangkit..mmg agak lmbt la nk baik..tu yg pg klinik bekali2 tuh..br puas ati

btw..get well ok

el said...

semoga cepat sembuh anak2 kamooo
nti boleh tgk akil convo..

niza said...

thanks kak...

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

shiannye sakit..get well soon..

zura@iwan said...

semoga anak2 u cepat sembuh yer..

Drama Mama said...

speedy recovery to both of you. :-D

niza said...

el...mama miya...zura...drama mama...
thanks a lot!!!doakan dorg cpt sembuh ye...

Nurhayati said...

semoga cepat sembuh!

MaMaSyAzA said...

kalo anak2 demam kita yg risau gila..anak2 akak kalo dah mula demam, mesti serentak...kelam kabut dibuatnya..semua merengek...semoga anak2 anda cepat sembuh

niza said...

yati n mamasyaza...thanks!!!