sayang korang!!!

search box

Monday, November 16, 2009

seawal pagi..

seawal pagi hari ahad...tapi taklah awal mana pun...dlm pukul 7.30 camtu...kejut aqil suh mandi sebab dia kena pergi kindy...sebelum hantar dia..haruslah bersarapan dulu...takut dia lapar kan...(ummi dia jek yang lebih...padahal dah tentu2 cikgu siapkan makanan tuk dorg kan...)

sepanjang perjalanan (cam jauh jek) aqil tak sudah2 cakap...ummi ikutlah aqil naik bas...ummi temanlah aqil...ummi tunggulah aqil...macam2lah ayat pujukan yg dia utarakan...pastu bila aku tanya...kenapa aqil nak ummi ikut skali??bleh dia jawab...nanti aqil nangis...aku rasa nak cekik jek dengar jawapan dia...bila aku ngn bie ckp...dah besar pun nak nangis lagi??!!!!!sengih jek dia...cehhh...tak malu tul!!!sib baik sampai kindy dia...dia ok jek turun dari kereta...siap lambai2 lagi...sajer jek kan...nak saiko ummi dia...huh!!!

pas selamat hantar aqil...kitaorang pun trus nuju ke tesco extra tuk membeli susu2 anak2...susu dumex kat tesco RM 18.** jek ye....sustagen junior 3+ lak RM 25.**...** tu aku lupa baper sen...;) damia merasakan dunia ni dia yang punya bila abang dia tak ada...macam2 yang dia tunjuk dan nak tau...sampai roti gardenia pun dia nak!!!selama ni tak heran pun kan...dia mintak ngn aku...aku wat tak layan...pastu dia menagih simpati ngn abie lak...bila abie bagi roti ke dia....pergghhh...siap pandang serong secara kemenangan tuh ke aku!!!kan main lagiiii....

plan aku tuk gi tengok wayang atau main bowling dimusnahkan secara halus oleh bie k...tuk tengok wayang reason bie bagi...takkan nak bawak damia...ok fine!!!main bowling lak...tak kesian ke aqil ke dia tak der nih...uhuhuhuh...akhirnya...balik jek rumah...tapi...tak balik trus...singgah kuarters kktm jap...pulangkan tupperware kat kakak aku tuh...:D pastu gi tengok baby...

muhammad idlan iman

anak kawan bie,najib...baru 20 hari...cumelll...anak yang ketiga...3 hero tuh!!!:D

damia seperti biasa...menolak2 tangan ummi tak bagi pegang...eerrr...buat adik2 iparku...damia tak bagilah i ada baby...uols truskan jeklah perjuangan sendirian ye....ahakss!!!

8 coretan:

cheqna said...

ekekekeke kak

bila lagi nak tambah??

hehehe

nway slam kenal =)

Cik Cookie said...

wallawei..chumell ehh itu anak.

Sitisifir10 said...

Owh...anak kami pun tepis2 gak tangan umi nye tak bg pegang tapi umi dia mengandung serupa tu jugak :P

niza said...

cheqna...salam kenal...tmbh anak???hehehee...nnti2la kot..

niza said...

cik cookie...cumelll!!!

niza said...

kak siti..hahahaa...xper...rezeki...

Yan said...

owh niza.. anak aku tak kesah plak.. dia lg geram tgk budak tu adela... tersengih2 tgk baby..
klu tanye baby mane??
dia tunjuk perot aku..
"kat dalam" kata dia..

niza said...

yan...dia tgk baby dia suker...tp x bg aku pegang ke ulit2 baby tu ker...mesti dia tarik2 tgn aku...