sayang korang!!!

search box

Wednesday, April 22, 2009

alahaiiii....

sian lak tgk damia dok jdkan bear dia sebagai baby...nak adik ke yang??? ummi leh jek nak bg...TAPI...ader tapi....dgn syarat...damia dah xleh nak pakai diapers lg...damia nak kencing ke berak ke kena gi toilet...klu damia setuju ngn syarat ummi nih...insya allah ummi akan usahakan tuk bg damia adik...deal or no deal???!!!!hehehehe....

sedang menidurkan baby...

bg baby minum susu tuh...

di hari yg lain lak ni tau...damia siap nak bedung baby lagi...
(korang abaikan rumah ku yg berselerak tu ye...korang fokus ke damia jek tau!!)

setiap hari damia asyikla nak main diapers dia!!!!dok nangis2 nak diapers...damia ckp nak pakai kat baby...baby kencing la...klu ummi n abie x lyn...dia mintak bantuan abang lak tlg ambikkan diapers tuh... sib baik abang ni jenis kena tny ummi dulu...ummi kata NO!!aqil rilek wat x lyn ke adik...meraunggggggg la dak kecik tuh...

sbb dulu penah sekali...masa tu ltk diapers ni kat bwh jelah...galak sungguh la dia main...baby encing(kencing)lak..ishh!! dia pun trus gi buang diapers tuh...ambik lak yg lain...smpai ngamuk abie dibuatnyer!!!! tokeh genting pun leh jatuh terduduk atas tanah damia oooiiiiii....klu hari2 camni...

kadang tu dia siap lambung2 baby la...agah2 la...ltk kepala baby kat bahu la...tepuk2 baby suh tido sambil berselawat...alahaiiii...dah leh jd kakak awk ni damia....bleh ke???ummi rasa cam x konfiden jek...cuba korang bayangkan klu baby tu baby btul2 punye....dia wat camtu??? uhuhuhuhuh...harus ummi x leh wat keje lain...dok ngadap jek kang....
kesimpulannyer....tunggu la lg 2-3 thn ye...hehehe..insya allah...

11 coretan:

CaMaRPuTiH said...

ha..ha..ha.. sudah dapat hint dari damia ya? kehkehkeh... eh damia tuh lebih kurang sebaya anak acha ler. ble dah tuh kot tingin nak menambah. hihihihi....

niza said...

hehe...nnti la dulu...bg ummi dia joli2 lu...kehkeh...

CoNniE said...

alahai.. dah ade tanda2 menjadik seorang kakak yang bertanggungjawab.. hoho.. pstt.. ape lagi, kasik le adik kat Damia tu.. hihihihi...

[-suziey-] said...

hohohohoh..mmg confirm..sahhh...xsyak lagi..tanpa was was..damia nk adik baby lagi la niza...cpt p buat adik utk damia..ekekek;D

p/s: bg emel add...nk kasi details..kang kasik kat sini glamor plak..ekekk;D

niza said...

connie~xder org ke nak bg baby??meh la bg ke sy....sy leh jaga...hehehe..
ingtkan sakit masa contraction tu...adussss...putus semangat nak bg adik ke dorg...kehkeh..

suziey~tunggu aqeel dpt adik dulu la...pastu yg ketiga nnti kite saing..buh nama sama lg nak??hehee

atty's said...

ha apa lagi..sian..nak kt damia nak teman..

niza said...

alalalaa kty...akan dipikrkan...kekeke..

tehais said...

Dah bolehla tu damia tu dapat adik,awat tunggu lama sangat 2-3 taun lg..

Oppss..Budak 22 taun pny soklan..kekeeke

niza said...

ishhh bdk 22 thn nih...kan main lg ye...hehehehe...teh ais kow2 1!!!!

mummYaeesh said...

yeay..damia da pandai mintak adik yerk...bagus2!
damia wat lagu tu elok jerk ghupenye sbb gal tp bygkan yaeesh yg buat...burokkk...sbb dia pun slalu gak verangan bg barney susu...dulu la skang tdk lagi..adakah skang dia da tak mau adiks!ahaks

niza said...

watie~cuba selami hati yaeesh tuh...confirm hati dia berkata2 bilalah mummy nak bg yaeesh teman bermain nih...hikhik...