sayang korang!!!

search box

Thursday, April 9, 2009

jem n xcident!!

pg ni kat penang ni hujan...dr mlm td...tp x lah lebat sgt...otw nak gi keje pg td...masa turun bukit...tau la kan jln nak/ke balik pulau ni kan berbukit2....ader 1 toyota unser terbabas masuk ke laluan seblh n trus nuju ke longkang...sib baik xder keta di laluan bertentangan tuh...pastu ummi call abie tny unser jiran dpn umah tu ader x...sbb color keta sama...no plate x sempat tgk...pastu abie ckp..manerla bie tau...hehehe...btul gak!!xkan nak gi umah dia tny lak kan...kepoh la plak..kang dia kata tetiba lak jiran aku ni nyibuk...kehkeh...

lps dr tmpt kejadian tuh jln dah start jem...adalah dlm 1km lbh tuk smpai ke simpang nuju ke air itam n relau...

rupa2nyer jln nuju ke relau tu ade lg xcident...

tu keta yg xcident...ader la dlm 2-3 bijik rasanyer...dan snap yg ni jek... pas tmpt ni baru la jln tu smooth jek...xcident ni menyebabkan org2 dr balik pulau n air itam yg menggunakan jln ke relau mengalami jem yg agak lama gak la...ummi terperangkap dlm jem lbh kurang setgh jam...

bila dah nak smpai ofis...ader lg xcident...2 bijik keta...x dan nak kuarkan hp ambik gmbr...pak polisi nyer ada!!!hehehe...ummi smpai ofis 8.58 am...sib baik x lewat...hikhik...tp kan...ummi x dan nak mkn mihun goreng abie belikn...segan nak mkn org dah ramai kat ofis nih..pastu mls nak gi mkn kat bilik meeting(ehh..bilik meeting ke tu zura..ekeke...dah 3 thn keje pun x tau nak pgl bilik ape..hikhik..)ummi lbh suka mkn di meja ini...makanyer mkn time lunch la nnti...

bila time hujan ummi mmg rasa gerun jek nak bwk keta...hikhik...pengalaman xcident dulu masih menghantui...cewahhh!!!hehehe...lgpun mmg bahaya gak la kan jln berbukit2 bwk laju nak2 time hujan...time x hujan xper...ekekee....

13 coretan:

Gieyana said...

Arini mmg jem teruk giler...diriku salah srg yg jd mangsa...tp aku cilok!!hahahaha...

sis_nita said...

kekadang time hujan ni lerr depa2 ni nak tunjuk hero.. bawak kete lelaju.. ngeri jerr nengok.. tak sayang nyawa betui..

Mama_Aqish said...

kalo time ni la kita akan rasa rimas dok lam kete & tak sabo2 nak tau ape yang telah berlaku di depan sana tu...

neezareef said...

kalo dah accident pehtu ujan mmg la kan..masak nanggung.harap2 myk byk ler kalo x lg masak ko tambah jam kt situ..ekekekek

atty's said...

tu ler..ujan.jem..accident.mmg tak beh.

niza said...

gie~jln blk pulau ni xleh nak cilok2 masalahnyer....hehehe...

kak nita~tu pun jd masalah gak...tp kdg x bwk laju pun tp sbb bile kite turun bukit air pun turun ikut jln tu kan...leh gak terbabas... pastu org main cium2 vontot nih...hehehe..

mama aqish~jln sy slalu gi/blk keje ni klu jem mesti xcident...x pun pokok tumbang ke..batu tergolek ke..

[-suziey-] said...

ish hari eksiden hari ni..mmg kalu ujan takut je nk bw kete laju..

niza said...

neeza~sib baik pg2 td hubby dah buh minyak penuh2...heheh..

kty~akak bayangkan klu jem yg jln sket2 gitu tgh naik bukit...uhuhuh

suziey~mmg...klu time hujan mmg x berani bwk laju...klu keta dpn slow jek..ku rela ikut vontot dia dr gi motong...

~~zuraiwan~~ said...

uitt...ko ni niza...keja dh lama x tau ek nk pggil bilik apa...adusss...kedebuk kang...hahaha..discussion room la tu...bleh di pggil gk pantry..hahaha..dh tmpt org mkn bkn tmpt org discuss.

Mummy Dasy said...

laju sgt kot tu yang byk xcident..tapi klu bawak keta manual mau kejang kaki

niza said...

zura~hahahaha...wayar ingatan no 14 putus jap masa tgh wat entry nih...tu yg ala2 ape ekk nak pgl...ekekeke...

mummy dasy~mmg kejang segala urat kaki ngn peha...hikhik..

CaMaRPuTiH said...

niza, kalo kat K.L la kan mana main sangkut jem setgh jam.. plg2 koman pun sejam.

kalo saya mmg xdrive dh ler dlm ujan. time x ujan pn menggeletar kepala lutut ni nk bawa. hrp jek pemegang lesen D bertahun tp penakutttt!!!!

niza said...

tu lah cha..kl tu mmg dah phm sgt...bkn stakat jln jem...kl sentral pun jem...hehehe..
cha..blajar2 la bwk keta tuh...hikhik..