sayang korang!!!

search box

Wednesday, April 15, 2009

jalan2 cari mkn

ari ahad tu kengkonon nak gi klinik kat kepala batas nak wat pap smear...korg dah buat??hehe... skali masa lalu 1 klinik ni kat balik pulau..nmpk klinik ni bukak...so ummi pun try la gi tny sbb kwn2 abie kata klinik ni doctor dia pempuan...skali masa tu doctor lelaki yg jaga...doctor pempuan kul 6 ptg ke atas kang baru ader...pikir2 blk oklah...kul 6 lbh kang gi plak...sbb klu gi kepala batas kang nak ambik result dia kena gi blk lak kat sana seminggu pas tu...w/pun bg ummi x kesah jek nak gi sana blk..leh jenjln...hikhik...so ummi n abie decided wat jek pap smear kat klinik kat balik pulau nih...senang!!!

tapi...tapi kan...agenda jln2 cari mkn totap diteruskan smpai ke seberang sana...hehehe...asal nak gi carik ikan bakar...skali gi kedai ikan bawal goreng panas2 daaa kat bandar perda...
alamak!!!lari menu...uhuhuu...xpelah...thanks to kak ummu yg bg direction nak gi situ ye...
misi mencari ikan bakar totap akan diteruskan pd minggu2 yg akan dtg...hehe...kena tunggu cik ida ngn ayah cik la dtg...tp x dpt la nak gi carik smpai seberang nun...kite carik dlm island ni jelah ye...hrp2 ari ahad 3 mei tu paper abie pg...klu ptg??!!! ummi x tau jln!!!uwaaa...

menuju ke destinasi yeah!!!yeah!!! :D

nilah kedai dia...

bermacam2 kari ado...

oppss!!!lupe lak...seblm nak gi tu...abie sajer nak menggatal2 snap gmbr isteri tercinto dia nih...

peace no war!!!

ok2 sambung...iklan lak....muahaahhehehe..

sabar menunggu makanan...*lapar..lapar*

nyummm...nyummmm....

ishhh abie ni...ambik gmbr sy lak...malu nak nganga!!!

tgh2 mkn rasa sket la plak nasi nih...tetiba....dik!!bg nasi lg 1!!! ummi bersuara...kehkeh...
alhamdulillah..kenyang...

kalau kite dah kenyang...senyum tenyum... :D:D:D

14 coretan:

CuTeMiUt78 said...

heh..heh...heh.. sambil menyelam minum air kan..

CaMaRPuTiH said...

niza, jgn gelak ek nk tny ni. wat pap smear tu tuk apa ek? breast jek ker? huhuhu... siyusla kita x penah check2 nih. nk mkn ubat pn takut!

sis_nita said...

meriah arr menu.. aduyaiiii.. lapar lerr.. tadi lunch makan udang greng tepung jerr..

harus kul 3 makan magi ni..

neezareef said...

sy dah buat...lega dah setel

bab mkn2 mmg syok

Gieyana said...

ko nie asyik2 makan jer..hehehe...

niza said...

cutemiut78...hehehe...bkn stakat minum air...ambik tapak sulaiman..ambik dugong...eerkk!!!hehe..

cha~sumpah!!!janji x gelak!!!senyum jek...hehe..
pap smear tu periksa pangkal rahim...tuk detect kot2 kite ader cyst ke...ape ke...dijauhkanla...amat sesuai tuk mereka yg dah berkahwin n beranak...dia bkn cek breast...dia ambil tisu (ape ye pgl) dlm kite punye tut tut treettt...x sakit pun...cuma biasalah kite rasa gerun jek...

kak nita~sedapnyer kak udang goreng tepung...sy lunch mkn roti jek 3 keping..pastu mamee...ehehe..

neeza~sy dah hmpir 2 thn kot x buat...tu yg hubby dok sibuk suh buat tuh...hehehe...
xder ape syok selain mkn n tido..hehe..

[-suziey-] said...

erkk..xbuat lagi pap smear..maleh btol la..:D

amboih jln jgk ke seberang yek ..

niza said...

gie~hahahaa...mkn mmg xleh lari dlm kehidupan...muahaha....

suziey~klu free2 tu gilah wat...
mmg jadik gi seberang...hhehe...

shi3la said...

errr pap smear...errr haku dgr pon cam gerun jerk..mcm sakit jerk munyiknyer...biler erk nak gi check..

haku yg melibat kann tutttt nihh..fobia sikit melainkannn cretttt ngan hubby haku jerk...tue haku tak fobia la..hariharimau...

ohhhh tak saborrr yer nunggu malam nihh...auummmmmmmm......

kin hashim said...

niza, pembetulan ~ buat pap smear bukan nak cek ada cyst. Pap smear untuk pengesanan awal cervical cancer (kanser pangkal rahim). Kira screening la. Elok buat. Sekrg ni ramai sgt dengar kes kanser tuh, muda2 lagi tuh. Kawan k kin ada sorang meninggal kerana kanser tuh. Mudah2an kita dijauhkan daripada terkena.

Mummy Dasy said...

tahun ni lum wat lg pap smear ni..aduhai lapo tgk makanan tu..

niza said...

shiela~x sakit la...haku pun mula2 takut gak...masa haku mula2 buat dulu...doc leh ckp ape tau...alahh..bersama ngn suami leh...wat pap smear ni pun leh la...ekeke...

kak kin~thanks kak membetulkan fahaman sy...thanks doc!!hehe..wife sepupu sy pun meninggal dunia sbb kanser rahim kak...kurusss sgt dia seblm dia menghebuskan nafas terakhir tuh...terbayang2 sy wajah dia...mintak ampun n halal semuanyer...adeiiii..nitik air mata..

mummy dasy~gi wat cpt..heheh...

mummYaeesh said...

hmanggaiii jauh nye cari makan!da abis kedai mkn kt dlm island tu ek!woohoo..

terbayang lak si akim nyanyi lagu tu...yeah yeah..sumpah sblm ni tak pernah dgr pn!woohoo

niza said...

watie~dlm island x tau kat ner tmpt ikan bakar yg best...eh eh!!ader2...tau kat teluk tempoyak tu jek...org kata la...tp x penah rasa lak...3 mei nnti try test...muahaha...