sayang korang!!!

search box

Wednesday, April 1, 2009

hutan lipur bukit hijau

ummi nyelit citer bukit hijau ni ye...entry karnival gempak TGI tu pas2 ni ye...hehe..
kami bertolak dr rumah pun dlm kul 10 pg lbh...perjalanan dr balik pulau ke bukit hijau ni dlm 1 jam setengah...aqil n damia tido jek sepjg perjalanan...dorg skang tgh selsema...tu yg bg ubat siap2...disebabkan itu jugak agaknyer dorg tido jek...

signboard nuju ke bukit hijau...jauuhhhhhhhh ke dlm tmpt dia...lalu kg2 orang...

pintu gerbang nak masuk ke bukit hijau...kereta kena byr rm1 ye...

cantik air terjun dia...

ada binatang nih...abie ckp nama binatang ni memerang...dok sebuk carik mknn...

aktiviti merendam kaki sajer ye....hehehe...

dok dlm air tu ader la dlm 20 minit jek...sbb aqil dok nmpk anak ikan berenang2...dia takut anak ikan tu gigit dia...sabo jek...

tgkla tuh...nak suap mknn siap nak berlaga2 kepala bagai tau...ngadesss tau damia tuh...

abie ngn student2 n kwn...kwn2 abie yg gi 2 org bujang...yg family kiteorg jek...uhuhu...

sangatla buhsan k kat sana....tmpt dia mmg cantik...tenang jek...tp sbb ummi xder geng...tu yg cam alahhhh tak bestnyer....geng2 ummi x gi sbb dorg sume ader test tuk KPLI tuh...ishh time2 ni lah nak test bagai...kan dah ummi lepak situ sejam jek...trus ajak abie blk...kite gi jln2 tmpt lain la...ummi buhsan!!!!uhuhuhu...

9 coretan:

Gieyana said...

best yer biler jln2 camnie..sy pon sukerrrrr...

neezareef said...

aah la cantik air terjun tuh
bpe taun dah x penah g air terjun
rasanye sejak kawen kot

shi3la said...

wehhh haku pernah sampai tempat nie..tapi sekali jerk la..ntah taun biler huhu..

ehh haku ingat lagi taun 1999..*siap kira kau..*maser tuh haku masih dara..uwaa iteww yg penting harus jaja jugak...tapi mak oiii lamer giler kan..dah dkt 10 taun dah..br haku sedor..kahhhhh

maser haku dtg dolu pintu gerbang tuh pon takder lagik..tapi air terjun tuh dah ader..huhu tingin nak gi la plak..

niza said...

gie~mmg sonok...tp klu gi tmpt2 gini ader geng baru syok...gosip2 dlm kesejukan....hahaha...

neeza~gi la gunung ledang a.k.a. sagil tuh...hehehe...rindu nyer nak gi kat situ...

shiela...nak gak tu sebut anak dara...hahaha...time ko gi tu dorg malas nak wat pintu2 gerbang tuk ko...dorg wat tu pun sempena haku dtg...muahaha...

[-suziey-] said...

ler sejam jek..ala xde geng xpe geng upin ipin 2 org tu ade..ekekek:D
uish sy tringin sgt nk menggelongsor dari atas air terjun tu ke bw...kan batu2 tu licin..tp xbrani la plak...adeiiii:p

atty's said...

cantek jugak tmpt nie..

niza said...

suziey~bdk 2 org tu xnk mandi...takut ke anak ikan...tu yg boring tuh...uisshhh ader hati nak gelongsor....hahahaa...

kty..mmg cantik...student2 hubby sume gi naik kat atassss lg...lg cantik...

mummYaeesh said...

bkt ijau ni kat dlm penang island ke?? tanye ahkau..dia ckp tak pernah dengar!cis..

gambar berempat yg kat bwh skali tu..comey jek!mencangkung da ghupe org nak be'on!dua kali pndang da ghupe menatang comey yg dok gayut2 atas pokok tu..whoops!larikss

niza said...

watie...bukit hijau ni bkn kat penang la yang ooiii...kat kulim nun...kat penang island yg ada tu kat dpn empangan teluk bahang tuh...tp bkn air terjun la...air mengalir...hahaha...
wahhh!!!kutuk haku ye....jgn lari!!!!