sayang korang!!!

search box

Wednesday, April 1, 2009

kArNiVaL GeMPak TGI 2009-part 1

sambungan entry semlm ye...

ni banner di laluan utama...

siap ader pintu gerbang...cam org kawin jek...brother ni time ummi nak ambik gmbr time tulah dia nak interprem...saper ntah dia ni...carik glemer ye bang...sebuk jek..hikhik...motif gmbr ni pintu gerbang tu ye...anggap jek brother tu jd model...

kat sini khemah urusetia...kat sini gak tuk register kedatangan student2 TGI...register sbb ader lucky draw tuk anak2 ni....tp hanya 5 org sajer yg bertuah...aqil tidak bertuah pada hari itu...hikhik...tuk beli kupon pun ader kat sini...tuk pembeli kupon pun ader lucky draw gak...ummi pun tidak bertuah pd hari tersebut...uhuhuh...

khemah dpn pentas utama adalah khemah tuk para ibu bapa...

sini lak khemah tuk student2 TGI...dr umur 4 thn smpai 6 thn...dah asingkan tmpt2 duduk ikut kelas...sbb aqil 4 thn so kelas dia nama EXCEL...maner aqil???

haa!!nilah yg nak ditceritakan....elok2 jek pas register nama dia...ummi pun nak pass la aqil ni ke cikgu dia...nak tau ape berlaku....meh tgk ni...

nmpk tak ader sorg budak yg tgh menangis tuh...bleh x aqil bantai nangis kat situ...sbb dia x bg ummi gi maner2...kena tunjuk muka kat dia setiap saat...tapi bila gi sekolah...x penah pun dia nangis tau!! eee aqil ni...wat malu jek...hahaha...tp kan...bkn aqil sorg jek nangis...wahh!!xnak kalah tuh...:D ader la gak 4-5 org lg yg nangis...sume nak berkepit ngn mak bapak...sbb mak bapak dorg ader...ummi xder la amik gmbr dorg tgh nangis kan...kang x psl2 lak kang parents dorg mintak pymt ngn ummi...ambik gmbr anak jd ratu/raja air mata....hikhik...

nilah aliyah...dok nangis gak cam aqil...parents dia 1 tmpt keje ngn abie...lama gak aliyah ni nangis...ummi pun siap tlg pujuk2 gak...masa ni aqil dah diam...bila aliyah dah diam...aqil lak penyambung warisan air mata tuh....bergilir2 tau dorg ni...ader ape2 eh???hehehe...dorg ni setiap kali blk umah mesti bercerita...aliyah citer psl aqil n damia kat parents dia...si aqil n damia ni lak citer ke kiteorg psl aliyah...ish ish ish...ummi jodohkan kang baru tau....muahahaha...

masa ni student2 TGI tgh bersiap sedia tuk perarakan...tgkla muka aqil...muka x senang hati klu ummi lari...tu pun ummi gi nyorok2 celah2 org sajer nak test tgk dia...huh!!!nanges ko....x bersosial tul la aqil ni...ekekeke...smpai MC wat annoucement suh ibu bapa yg dok dekat ngn khemah student2 ni berambus dr situ...ummi sedar diri dah kena halau kan...slow2 la berambus...kiri kanan dpn blakang aqil dok carik ummi...sian la plak...trus ummi gi ke aqil..ckp ngn dia..ummi gi duduk ujung sana nak tunggu aqil n ambik gmbr aqil...baru la dia ok dlm terpaksa...

ape acara yg berlangsung???sok2 la ye...penat la nak pk...hikhik...

5 coretan:

Mama_Aqish said...

hye salam kenalan...kita jadi kawan leh???

neezareef said...

lawo gak pink combined ngn green..hehehe...

[-suziey-] said...

hahahah..nape la aqil nangess...xmacho la..ekekek:D comel jek dia nangis:p

mummYaeesh said...

bestnye...bile la yaeesh adam nak pi school ni??

niza said...

mama aqish~salam kenal....mesti la bleh jd kwn...

neeza~tu gabungan lelaki n pempuan...ekeke..

suziey~hilang kemachoan dia...siap ader kwn dia yg pempuan dtg nak pujuk tuh...ekekeke...

watie~sok bwk yaeesh gi school ye...ekeke...