sayang korang!!!

search box

Wednesday, May 27, 2009

3 in 1..lega!!!

hehehe...baru ari ni rasa ok sket nak berhapdet....semlm ku half day ye...akibat ketidaklaratan yg amat menanggung sakit kepala...kul 1 turun bwh hubbyku setia menanti isterinyer...pdhal pg tu dia yg antar...x dan nak wat keje ye kwn2...terpaksa dtg blk mengambil isterinyer...hikhik...nak buat caner...isterimu ini kelembikkan n kesakitan...

sblm blk tu singgah klinik lu...smpai doc pun kesian tgk i...smpai doc ckp...u keje ke ari nih??ambik half day...rugi ambik half day...i bg mc...tp dorg kira sehari jugakkan...aah doctor...kira sehari gak... doctor yg amat memahami diriku...hehehe...

otw blk tu...hubbyku telah membuat lawak spastik dia...agaknyer dia tgk muka wife dia ni masam jek kan...x senyum pun...tu yg dia wat lawak yg bg haku nak lempang jek rasa...bleh dia ckp...ayang,tu kerbau..kenal x rupa kerbau??(sambil tunjuk kerbau kat tepi jln yg sedang meragut rumput) dan2 tu gak ku tergelak...hampeh tul!!pastu bleh dia ckp...yelah...ayang kan org bandar...kang x kenal lak kerbau...hehehe... eeeee nyampah haku!!!

smpai umah sembahyang lu...pastu trus mkn nasi yg telah ditapau...pastu minum kopi radix yg dibancuh oleh en. suami...ye kwn2...dulu haku mengamalkan minum kopi radix ni amat jarang skali kena sakit kepala...pastu bila dah abis x gi beli2 maka hambik ko!!!seminggu lbh sakit pala...uhuhu...pastu mkn ubat yg ke4 doctor bg...pastu lg suh abie buh bwg putih kat dahi...masa tu terasa cam bwg putih tu menarik jek angin2 di kepala...trus tido!!!!sedar2 dah kul 5.36 ptg... bgn dr tido baru la rasa lega sgt!!!hilang sakit kepala...yg menyebabkan sakit kepala ni hilang ku x tau aper...sama ada ubat doctor tu...bwg putih tu...or kopi radix...tu sbb tajuk entry ni 3 in 1...lega!!!hehehe...

citer di weekend hari akan menyusul slps ini ye...kasi haku bernafas jap...

9 coretan:

MaMaQaYPo FaMiLy said...

cian dia... sib baik dah LEGA!!

sis_nita said...

hehehe! tu lawak romantik tu laa.. tunjuk rupa kerbau.. nasebb dia tak kata.. ayam kenal tak..?

~zuraiwan~ said...

ooo...mc gk klmrin rupernya..cm mn ok dh ke? rase2nya pregnan ke..kekeke

~Hamparan Hatiku~ said...

waaaa,nie mmg btol2x 3 in 1 nie,hehehe...btw,smoga cepat sembuh dr sakit kpale tue ye...

>>>>haaaaa...tue lembu...kenal x?(klaka la hubby kamoo,suke sgt tgk kamoo n ur hubby)

[-suziey-] said...

ler baiknya xminta mc amik halfday..kalu sy xsakit pn minta mc..ekekek:D

zue_annie said...

hahhaha...lawak2 laki ko....mujur ko x lempang dia betul2 khkihkih..alhamdulillah la dah sehat ek n leh keje

Mummy Dasy said...

dalam sakit sempat lagi berfikir..lawak tul... mana 1 gaknye ubat yg berkesan ye????

niza said...

mama~alhamdulillah...lega dah sket...

kak nita~hahaha...klu dia ckp camtu...harus ku pelangkung dia...kehkeh...

zura~aah mc...ku x larat!!!skang ni ok la sket...tp tang kening tu dok sakit sket...oppss!!peknen??ntahla...piyed x kuar lg nih...hikhik...

syakila~thanks dear!!!uikkss..harusla ku kenal itu lembu...tp nak beza lembu jantan ngn betina confirm fail!!!hehehe...

suziey~tp x half day pun...ayat penyedap jek mintak ngn boss nak half day...ofis ku ini xder istilah half day tau!!!tp doc dah bg mc...save la leave gue...ekeeke...

zue~alhamdulillah dah sht sket...klu ikutkan sakit ni mau jek nak mc sebln...hehehe...

mummy dasy~hehehe...ntahla...antara 3 tu la kot..x pun tiga2 tu skali yg wat ilang sakit trus...hehehe..

mummYaeesh said...

kopi radix tu 2 in one tak..klu yerk kena tambah 2 lagi la..so 5 in 1!hiks..

adoyaiii da tau sakit pala watpe la gi keje..dok uma diam2 taido!woohoo