sayang korang!!!

search box

Friday, May 29, 2009

bekam

memandangkan sakit kepalaku ini x baik2 lg...hampir 2 minggu dah nanggung...niat di hati ingt nak gi wat bekam...agak2 korang klu aku wat bekam pastu leh baik trus x??ingt nak wat bekam kat area tengkuk...wat kat kepala kang botak lak pala haku...x sanggup!!!

credit to pakcik google...

x larat weiii tanggung sakit pala nih...berat jek rasa kepala nih...pastu weekend sok hubby ader kelas lak...maner aku nak jaga anak2 lg...layan kepala lg...kain baju penuh 1 tilam x berlipat lg...rumah tu mmg sejak sakit mmg dah x layan dah...korang jgn ada hati nak dtg melawat rumah aku ye...uhuhu....nilah penangan sakit kepala...tunggang langgang abis rumah...

so korang...ape pendapat korang...perlu ke aku gi berbekam??mhl gak tuh...rm15 1 cup...ntah baper cup la kena kat aku nnti...x kesahla...janji cpt baik...x sanggup dah nanggung...nak mkn ubat jek kang x berani gak...sbb aku x piyed lg...tp pg td wat UPT -ve ye kwn2...

i need ur opinions my friends...tolong ye...

12 coretan:

CaMaRPuTiH said...

elok gak gi bekam. wat bekam lintah la. ngeri jek bekam botol tuh. en. hubby pun dh byk kali minta izin nk bt bekam botol tu tp ku x kasik sbb nnt dia blk sure aku larik xmoh dekat wei. ngeri.... ggggrrrr....

tp elok gk gi try mana tau leh ok pastuhkan. at least bolehk urangkan sakit tuh ker. byk angin la badan ko tuh. macam tuannyer tak??? kikiki....

rynas said...

org kata berbekam ni ok ttp saya tak penah buat..takut!!!!
kalau itu jalan terbaik menghilangkan rasa sakit eloklah pegi lg pun tradisonalkan..tak ler takut sgt tak der ubat-ubatn merbahaya. selamat berbekam ekkk..

niza said...

cha~x baik ko..sian hubby ko...dia cuma akan bertanda merah2 bulat2 jek...dlm 3-4 ari gak la nak ilang bekas tuh...

tul la cha...aku ni bnyk sgt angin...klu hubby picit kat bahu tuh leh rasa bijik2 angin...tuannyer angin dia lain sket...angin sopan kata org...hehehe...

rynas~maceh ye...insya allah nak gi gak rasanyer...cuba la cara lain lak..depends on ubat jek pun x elok gak kan...hehehe...thanks dear!!!

zue_annie said...

aku rasa ok niza..sebb MIL aku pon penah buat alhamdulillah la ok..tp dia buat dkpala la hehehe...xpon cam cha kata buat bekam lintah....
try ur best

atty's said...

lom pernah bekam2 lagik..

Na Shari said...

Na pernah gak gi bekam coz sakit kepala..tapi bukan bekam kat kepala....Na bekam kat tepi kening kiri dan kanan,pastu kat tengkuk...so far...sejak bekam tu...mmg susah la nak dapat sakit kepala..pening sikit2 tu ada la...tak sakit pun kak...in fact, badan jadi ringan lepas bekam tu. ye la...dia keluarkan darah bertoksik.mmg segar satu badan...sila la cuba...dialu-alukan...

niza said...

zue~aku geli lintah2 nih...hehehe...tp kat penang ni x tau kat ner ader bekam lintah nih...wat bekam ni pun kat giant...hrp2 dia x pindah la lg...

kty~cuba kty try test...hehehe...

na~oh boleh ye kat tepi kening...merah nyala tepi kening nnti..heheh..insya allah mlm kang nak try la buat...

iswatie "colours of life" said...

niza...kat penang ada bekam ka? kalu ada nak gi coz 11-14 nih wati balik penang....

niza said...

watie~ader kat giant...kat 1st floor...naik jek esklator dia akan nmpk trus tmpt dia...btul2 dpn esklator...

mummYaeesh said...

tak tau tak pernah bekam..takut!
tp my fren yg lelaki ni selalu la pegi bekam..mmg sedap tp pastu dia demam..nape ntah..da byk kali gak dia buat..tp setiap kali lps buat dia akan demam dulu pastu baru okeh!

so mcm tak mmbantu sgt kan komen weols..ahaks!

try carik tukang urut tradisional la soh buang angin!

Yan said...

pressure kot niza... tu pasal piyed pun effect

ko mmg biasenye normal cycle ke berubah?

bab bekam tu aku seramla...

niza said...

watie~buat dah bekam...tp xder la demam cam ur fren tuh...cuma dia x baik trus dan2 tu gak la...cuma rasa ringan sket la 'bebanan' tuh...hehee..

yan~aku piyed biasa mmg normal cylce...27-28 ari...pressure??ntah...xder ape nak dipressurekan pun...