sayang korang!!!

search box

Monday, May 11, 2009

round2

citer last week x abis lg nih...korang redha jelah ye...hehehe....

ari ahad tu kami kuar umah dah nak tghari gak la...trus nuju ke bayan baru tuk lunch...tp malangnyer kelupaan nak mengambik gmbr!!!hehehe...pas isi perut tu trus nuju ke feri...abie jd pemandu pelancong pd hari tuh...bwk ayah cik yg 1st time nih dtg penang nih...bg dia merasa naik feri...ahaksss!!!

harus bg kami tuk interprem...hehe..

abie bwk round2 kat area butterworth sana...tetiba kan...ummi tingat abie penah gitau yg kwn abie ckp kat area sana tu ader donut cam big apple tuh...tp yg ni org melayu yg buat... so ummi ape lg...memanja2kan suara ckp ngn abie nak try...bleh abie ckp ke ummi...perut ape nih dah mkn nasi td...eerrkkk!!ummi pun membalas...ala..nak rasa jek...dah alang2 ader kat area sini kan...hehe...tak smpai hati tgk air liur isteri dia nih meleleh nnti...abie pun turutkan...dan inilah hasil tangkapan leleh...

damia suka sgt mkn donut!!aqil ambik yg ader cokelat cip tuh...tp dia mkn cokelat cip tu sajer... donutnyer perut ummi gak penuh...lbh murah dr big apple...6 bijik tu hanya rm9 sajer...BA harus belas2 kan...rasa dia bg ummi xder la beza bnyk sgt pun...lbh kurang jek...sedapla gak...

dah puas round2 sekitar bworth tuh...kami trus bwk ayah cik gi batu feringghi lak...ayah cik ni suka bebenor ngn laut...tp malangnyer...time tu hujan sudah turun...maka dgn itu hanya dpt melihat laut dr dlm keta sajer...nak buat camno...xder jodoh ngn laut di batu feringghi ni ngn ayah cik...hehehe...

memandangkan hari pun dah nak gelap...maka waktu tuk dinner pun dah smpai...kami bwk ayah cik ngn cik ida gi mkn kat teluk tempoyak...kali ni kami try mkn ikan pari bakar lak...mmg maveles!!!sodapppp!!!

ader ikan pari bakar,tomyam campur,kailan ikan masin,sotong goreng tepung,kerang bakar n nasi goreng cina tuk anak2...

bila dah kenyang nih...cam terdgr2 jek bantal kat umah tu memanggil2...kami pun x smpai hati dgr jeritan dia...trus balik...hehehe...

isnin tu kan ummi cuti...kemanakah langkah seterusnya???hehehe....

6 coretan:

[-suziey-] said...

waaa dh mcm big apple donut tu..sedap nmpk..niza awk beli kt mane bantal yg bole ckp camtu ek? bole panggil2 tuan dia..ekekek:D

niza said...

suziey~sedap la gak...heheh...bantal tuh??hanya tuan dia yg dpt merasa panggilan pulau bantal dia...haha..

Nurhayati said...

wah seronoknye jalan sakan.. lama tak pegi bukit bendera.. bila balik kg, mesti tak sempat nak kesana huhuhuh

zue_annie said...

hehheh..bagusnya bantal tu kan...mesti bantak bucuk u hehehhe

mummYaeesh said...

BA klu yg half dozen tu rm11.50 kekdahnye...klu da rasa sama harus ku torai jua..tp tahun bile la tu nak ke sana..adeh!

wei telok tempoyak tu katne lak??
ke da pernah tanye ek?

niza said...

yati~klu blk kg time PH baik xyah gi...jenuh berebut ngn org...

zue~hahaha..xderla bantal bucuk2 nih...sentiasa wangi...kehkeh...

watie~kedai donut ni kat bandar perda klu x silap...teluk tempoyak lak kat jln nak ke teluk kumbar...