sayang korang!!!

search box

Tuesday, May 12, 2009

peel damia..

ari sabtu lps...aderla tragedi buat damia...fuhhh saspen...xder la tragedi sgt pun...tp bg ku agak mengerikan la bile mengenangkan kalau tu kalau nih...

dipendekkan citer...masa tu pas maghrib...ummi ngn abie sibuk kat dapur...wat tu wat ni...damia ni lak jenis sebuk nak tgk ape yg kita buat...masa tu ummi tgh rendam kain buruk dlm besen...ltk la kat meja nih...meja ni mmg dah bergoyang2 sket...atas meja ni lah rak pinggan mangkuk sume...batu lesung pun atas tuh...damia gi ambik kerusi dia...dok panjat nak tgk ape dlm besen tuh...dia gi paut kat meja tuh...skali....damiaaaaa!!!!!prrranggggggggg...

damia jatuh...skali ngn meja n segala brg ats tu pun jatuh gak!!!pinggan abis pecah...ummi cpt2 angkat damia...damia dah menangis nih...dia terkejut agaknyer...ummi buang cebisan2 kaca kecik2 kat rambut n baju dia...cpt2 cek kepala badan dia tgk ader kena pinggan n berdarah ke x...alhamdulillah...xder ape2...bila ummi tny damia sakit x...dia ckp tak...lega rasa...

ya allah masa tu x tau nak ckp caner...syukur sgt2 pinggan2 tu x jatuh atas dia...n syukur sesangat batu lesung tu pun x kena dia...smpai skang ni dok terpikir2 jek kejadian tuh...ngeri lak rasa...caner la klu benda tu jatuh atas dia...benda ni lak jatuh...adeiiii...ummi lak rasa semangat ummi yg down...ari ahad tu baru pahsan kat bdn blakang dia ader cam luka sket...kesan dr kena papan meja tu...bile pegang n tanya damia sakit x...dia ckp x...luka tu dah cam rupa kena dera lak ngn tali pinggang...uhuhuh...

ni pun dok genang2 air mata bile tingat blk...betapa cuainyer ummi ngn abie...naper ummi n abie x penah pikir akan ape yg akan berlaku klu meja tu roboh???ya allah...
damia...ummi n abie mintak maaf sgt2 di atas kecuaian kami...sorry sayang...damia pun jgnla noti2 sgt...dgrla ckp ummi yang...uhuhuhu...

*******************************

sabtu tu gak pas abis tgk konsert AF...ummi bukak tv3...tgk drama restu mertua...ader 1 scene tu masa yg menantu dia tampar mertua dia tuh...pastu dia bwk anak lelaki dia masuk bilik sambil peluk n nangis2 tuh...

masa adegan tuh...damia tgh minum susu...cam biasa perut ummi dia ni jd bantal...tak gak kempis2 perut nih..ahaksss!!!masa damia tgk yg adegan nangis2 tuh...dia pun sama gak leleh2 nih...menangis siap teresak2 lg...hambooiii...anak haku tangkap feeling lak tgk scene tuh...x dan ummi dia nak tangkap feel...damia yg touching dulu...

masa ummi dgr dia cam nak nangis tuh...ummi cpt2 pgl abie...nak suh abie tgk...masa tulah dia teresak2...ummi n abie sengih jek tgk dia...cpt2 ummi peluk dia....bile tny naper damia nangis??diam jek dia...damia sedih ye tgk citer tuh...angguk plak dia...hehehee...

ummi pun ape lg...sms sume ke adik bradik ku(termasuk ipar duai)...bleh dorg kata...
cam ummi dia la tuh...
haku gak!!!huh!!!

16 coretan:

neezareef said...

yaAllah..mujurlah x jd ape2 kt damia ya...

kdg kita bkn cuai atau leka..cuma kepantasan masa tu mengatasi segala2nya...

next time hati2 la ek

sis_nita said...

yerlaaa.. berani tul menantu tu p tampar mak mertua dia kanss.. tu kira mesti dah tak tertanggung bebanan perahsaan tu.. huhu..

CaMaRPuTiH said...

as a parents kita kene alert ttg keselamatan anak. tu priority dlm umah tau. acha pun sama, nk plak kalo silap tuh dtg dr acha, punyala merintih hati ni rs sesal sgt tau. pernah sekali tuh mandikan Dina, time tuh kuku tgh pjg tp mls kerat sbb uzur pastu tgh dok sabunkan dia, tercalarla ke badan dier, Dina pun just say "ouch.. atit la mummy". pastu bila tny blk sakit x dia jwb xlah... tu pun pas mummy dia punyerla mintak maaf byk kali. nyesal rs tau... pas mandikan ida jek terus gi kerat kuku.

zue_annie said...

heheheh..mmg betul la kut cam ummi dia hehehe...huhuhu sedih n best citer tu part tu...

pasal damia jatuh tu aunty zue pon kesian...lain kali jgn noti2 k...mujur la x jadi apa2 kan

tehais said...

gile la lesung batu atas meja.menakutkan tu..
naseb baik tak kena dia..huhh

[-suziey-] said...

ish nasib baik xde ape...bahaya tu...
waa damia dh pndai feeling tgk cite sedey eh..comel jek..ekekk:D

niza said...

kak neeza~thanks kak...meja tu selama ni penah gak terpk2 tp tulah x ambik action ape2...sib baik x ape2...

kak nita~hallooo kak!!!rindunyer ke dia..maner ilang??hehehe...yelah kan kak...selama ni dok pendam2 jek...skali hambik ko!!!

acha~thanks cha...

zue~tulah...sib baik x ape2...ngeri bile pk blk...

tehais~syukur x kena ke dia...ku pun ngeri..uhuhuh..

suziey~hehehe...1st time ni dia tgk citer sedih smpai nangis2...heheh..

shi3la said...

wahhhhh damia....feel abis..cayalahh nak...lehh ganti ummi ko nanti..hiks

bondaqeem said...

wah.. bley tahan yea.. damia feeling.. moga jadi anak yg sentias prihatin dan pengasih!
kita jgn ingat budak2 xtau pe2 k! tgk damia.. bijak kan!

Azure said...

alhamdulillah takde pape kat damia. seriau gak baca.


baca 2nd cite, terus tersenigh...feeling tul damia nih..hekhekhek...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Kdg2 kita dah terlebih alert pun leh terCUAI juga.. Sbb Malang kan x berbau!! Sib baik Damia x kena hempap dek Meja kat kepala @ muka dia...

Hope benda ni tak ada siaran ulangan lah yer!!

Jiji said...

wushh... must be very very careful next time tau.. anak ni otak dia mmg curious manjang!

Yan said...

hahaha samela niza.. akupun cepat syahdu..
laki aku tukang gelak..
anak aku??? nanti kite tgk.. mewarisi ke tak..

niza said...

shiela~kehkeh...bkn mengganti la...ni yg dikata naluri seorg wanita..hikhik..

bondaqeem~tulah...cam x caya jek damia leh sadis camtu...terserlah sifat penyayang dia...hikss..

azure~alhamdulillah xder aper2...dia tu lasak sgt la...beza ngn abang...uhuhu..

mama~insya allah xder...uhuhuh..takut!!!

jiji~k dear...akan lbh careful next time...thanks!!

yan~aku rasa anak ko mewarisi ko gak la...hikhik...

mummYaeesh said...

wooo cuai ye??nak kena report ni..ada kes penderaan!woohoo..
seb baik..tu nak bg warning la tu..

adeh..feeling cam ummi dia ek??comel jek kecik2 da pandai feeling2 ni... tp klu yg tua tu..udah2 ler bwk2 insap..bughok benor ghupe!whoops

niza said...

watie~malang x berbau...uhuhuhuh...