sayang korang!!!

search box

Monday, May 25, 2009

tak ada mood


ummi dok sakit kepala seminggu dah...x baik2 lg...dah 3 jenis ubat ummi mkn...abie pun dah puas dok picit kepala,tengkuk n bahu ummi...x gak baik2...kepala masih ting tong lg...semlm try gi klinik yg lain plak...doctor tny pregnant ke??ummi ckp la tak...sepatutnya ummi period semalam...tp ari sabtu tu ada kuar darah sket...then ahad tu smpai skang dah xder darah... doctor suh wat UPT...pg td buat...result -ve...x tau la sakit kepala ni sbb ape...nak kata stress xder pun stress ape2...uhuhuhu...

semalam lps masak tuk lunch berdenyut2 rasa kepala nih...keje ummi dok baring jek...sampai nangis2 ummi dok nahan sakit kepala...padahal ubat mkn dah...x baik gak lg...yg lbh terharu damia pun ikut sama menangis...tp ader gak kelakarnyer tgk damia nih...dia kengkonon nak thn la air mata tu dr jatuh...dia buat2la pandang atas...pandang tmpt lain...seboleh2nya xnak bg ummi tgk air mata dia berguguran...agak2 dia xleh thn...dia kuar la dr bilik...hikss...

kemungkinan cerita weekend lps akan dicerita pd esok or lusa...bergantung pd tahap kesakitan kepala ummi nih...skang ni berdenyut2 rasa!!!ummi tetap gi keje gak hari nih...bnyk keje nak buat....uhuhuhu...lagipun segan lak nak mc lg...last week dah mc!!!

korang doakan ummi cpt sembuh ye...thanks!!!

18 coretan:

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

headache? tak nak try buat yoga?

i dulu spesis yg slalu sakit kepala & byk kali dia melarat jd migraine. so asyik makan pain killer aje..then terpikir tak elok kan, takut rosak badan..so i tried yoga..yoga yg sempoi2 aje, yg breathing technique & stretch1 skit..then alhamdulillah hilang..so i suspect mesti saluran darah tak berapa lancar, so after mula yoga tu..dia makin pulih.. cuba la..

zue_annie said...

insyaAllah...moga kau cepat sembuh niza...ish2 si zura pon sakit pala korg ni berjangkit ka dah dok 1 opis heheheh

Na Shari said...

Semoga cepat sembuh...

Dulu2 kalau Na sakit kepala...Dah makan mcm2 ubat pun tak ok gak...Na ambik bwg putih, belah dua, then sapu kat T-Zone...

Sekadar berkongsi pengalaman...

Gieyana said...

moga cepat sembuh yer...amik ler MC kalau dh x bleh tahan...rest n tido kat umah....x pon mata yg mengakibatkan pening tue..try p check mata tgk...

niza said...

mama miya~x penah lak wat yoga...caner teknik dia pun sy x tau...hehehe...

niza said...

zue~thanks...ntahla saper jangkit saper...aku dr ahad minggu lps lg dah sakit...huhuhu...

niza said...

na~thanks ye...x tingat lak nak ltk bawang putih kat kepala...tq...

niza said...

gie~klu dah x larat sgt kang baru la mc...kasi setel keje lu...mata??so far ok lg...hehehe...dulu zaman sekolah penah la gak gi cek mata...ku rabun silau jek...

sis_nita said...

takpe.. kang hapdet yerr.. bebawak lerr berehat..

mama erfan said...

salam kak.. tah2 ye kot pregnant.. ada jugak kes period kejap tapi pregnant.. try la buat UPT lagi 2-3 hari...

[-suziey-] said...

hohooh...sakit pala ke..mkn ubat wei..kang melarat plak..peknen kot..ekekk:D

FRB said...

musim panas ni mmg kekadang tu bw pnyakit la. frb pun slalu mls nk g opis [xde mood]. ble kt opis plak sakit kepala. mmg hampeh

niza said...

kak nita~maceh kak...

mama erfan~ntah la yang...tgkla next week caner...takut plak rasa..hehehe...

suziey~mkn dah ubat...x gak baik2...

mummYaeesh said...

uish bahayanye...
g la follow up blk dgn dok tu!
smpai 3 ubat amik takleh ilang kira kronik da tu!woohoo..

better g spa, urut2 ape yg patut!

take care dear..get well soon!

Yan said...

laaa sian kawan aku sorang ni.. bykkan berehatla niza...

niza said...

watie~tulah...tiga2 ubat tu pun dah abis...x gak baik...uhuhuh...

yan~uhuhuh..sian aku yan....uhuhuh...

CuTeMiUt78 said...

lor.. smpi camtu ke.. kesian niza.. ish, sakit pala ada magrain ke..

niza said...

kak rina~aah kak...uhuhu...akak picitkan leh??hehehe...