sayang korang!!!

search box

Friday, May 15, 2009

selamat hari guru!!!

esok 16 may 2009 merupakan hari guru tuk para2 guru di malaysia!!!

special untuk :

my lovely hubby
...wpun jwtn as pegawai latihan vokasional tp bie tetap seorg pendidik gak...sbb mengajar anak bangsa mengenal mesin2 yg dorg x penah kenal n sentuh pun sebelum nih...sesaper yg company dia or tmpt kerja yg nak staff yg mahir guna mesin2 dlm kilang tuh...leh contact hubbyku ye....aisehhh pomot lak...hanya membantu student2 bie tuk dpt keje jek...hehehe...

ayah ngah
...lecturer di uitm shah alam..

mak ngah
...ngajar di hospital sungai buloh as ape ye...ala yg ajar bdk2 xray2 nih...

cik ida
...lecturer di kolej matrikulasi melaka...before ni kat labuan...

teh jie
...bakal menjadi seorg pendidik gak nih...

puan kamsina
...
cikgu feveret ummi masa sek men di MGS,klang...
...kerana cikgula sy minat ngn akaun ni tau...

cikgu2 aqil n damia di tadika gemilang intelek
...terima kasih kerana mendidik aqil n damia tanpa jemu...

dan jugak tuk para ibu bapa yg secara 'kasar' bkn seorg pendidik tapi secara 'halusnyer' adalah cikgu pada anak2 di rumah...kerana ibu bapa la anak2 kite tau memanggil kita ummi,abie, mama,papa etc...tau mengira 1,2,3 n membaca a,b,c...mengenal binatang tu cat,dog,cow....dan mcm2 lagilah...btul x??as parents,kitelah cikgu pertama mereka kan...so boleh la kite pun sambut gak hari guru ni kan...hehehe...ye...tau...over di situ...sume hari yg ada nak celebrate... melampau la plak...hehehe...

mendidik anak2 murid adalah saat yg paling mencabar buat guru2...tapi hasil dr didikan guru2 yg membuat anak2 murid berjaya adalah satu kebanggaan buat guru2...

di sini ummi ingin mengucapkan

buat semua guru2 di malaysia...klu ada sahabat2 blog yg menjadi seorg pendidik...silalah ambik hadiah dr sy yg x seberapa itu...hehehe...

esok ada sambutan hari guru kindy aqil...
ingat nak belikan hadiah suh aqil bg cikgu2 dia...
tp abie ckp bg jelah kek sok...
pg2 ummi sms unty shada mintak buatkan kek...
sib baik sha nak wat...
thanks ye...

6 coretan:

sis_nita said...

selamat hari guru tuk sumerr guru2 di Malaysia.. Iduppp Guru..!!

mummYaeesh said...

hamboi mother's day da sambut..ari guru pun nak pau gak ke??woohoo..

selamat ari guru gak kat sume guru yerk!

bondaqeem said...

selamat hari guru jugaks buat sume guru2..
terima kasih cikgu..

n a r d indie winkie said...

selamat hari guru. rindu cikgu2 sekolah dulu. huhu..ramai sgt cikgu, tak daya nak bagi hadiah.

[-suziey-] said...

amboi ramainye kaum kerabat cikgu..heheh...
ler baut sdiri la kek..ape kelas order..ekekek:D

niza said...

suziey~adik badik hubby dr no 1-4 jd pendidik...hehehe...
wat kek sindri??tunggu la bile ader org nak bg hadiah mixer tuh...kang kacau tepung2 tu bagai kang naik lak muscle lengan haku nih...hikhik...