sayang korang!!!

search box

Wednesday, May 27, 2009

di ptg sabtu

ari sabtu tu dapur ku x berasap!!!hehehe...pg hubby gi beli roti canai...mkn la kami 4 beranak...tghari x masak sbb ader kenduri kesyukuran kat kindy aqil...cikgu ada bg surat jemputan 2-3 ari seblm tuh...x cukup ngn surat..cikgu siap sms lg suh dtg...hehehe..tuk tidak menghampakan cikgu...kami pun dtg!!!dtg ngn perut kosong...hehehe...

nak tau x 1 kesah??majlis start kul 12-4 ptg...so kiteorg ingt baca2 doa tu dlm kul 12 tghari la gitu...kebetulan damia tgh tido time tuh...sms cikgu ckp dtg lewat sket...pastu dlm kul 1 lbh damia dah bgn...berganti lak ngn aqil...aqil lak tido...maka lmbt la lg kiteorg nak gi nih...masa kiteorg tgh siap2...aqil tido lg...tp damia dah siap dulu dah...rasanyer si damia ni gi kejut abang dia kot...sbb tau dah kan nak berjalan...takut abang kena tinggal kot...sbb tetiba jek aqil dah terjojol dpn pintu bilik dlm keadaan mamai...bila tny...damia kejut abang ke??tak!!abg angun(bangun) dah...damia akap(ckp) nak jln... sib baik la abg tu x ngamuk...

uishhh...pjg lak intro...1 kesah tu x smpai lg nih....hehehe...kesahnyer bila dah smpai dpn kindy aqil tu...nmpk ramai org berkopiah...masa tu dah kul 2 lbh...masa dah parking tu ummi pun kuar la...skali abie lak tetiba rasa keseganan dia tuh dtg...ummi pun dgn tiba2 rasa malu pun dtg...alamak!!haku pakai jeans nih...xkan nak gi sana dgn berjeans...trus ajak abie blk...ummi nak sarung skirt labuh...bkn mini skirt ye....maka...luar skirt...dlm jeans...hehehe...ummi pakai jeans tu sbb nak ke tmpt lain lak pastu...bila smpai dpn kindy aqil kali kedua...semua org masjid dah blk...kurang la sket malu tuh...trus masuk salam cikgu...tunggu apa lg...mkn trusla...hehehe...

ummi sabar nunggu giliran nak mkn nih...nyuap ke anak dara tu dulu...

haaiizzz!!!lapo dah nih...

lauk pd hari tu sgt sedap...lauk yg ummi ambik...daging masak kari...sambal udang petai..tp petai ku tolak ke tepi...hehehe...ngn sambal belacan....sungguh berselera ku mkn...abie lg la...siap tny ummi...leh gi tmbh lg tak??kehkeh...gi jelah bie...wat selamba sajok...hikhik...dah mkn nasi..mkn lak laksa...nyum nyum....dah kenyang tunggu apa lg...balik la...hehehe...

damia sgt sibuk tgk kwn2 dia sedang syok bermain ye...

damia sgt behave bila berada di majlis2...dia leh bwk diri bergaul ngn kwn2 dia...ikut pangai saper??ummi dia gak...hehehe...aqil lak...eerrmmm...sgt la tidak peramah ngn kwn2 dia...even cikgu2 dia tegur dia pun leh wat selamba dia jek...rela tgk dr bergaul...ikut pangai abie dia la tuh...ish!!ish!!ish!!!wat2 la ubah pangai aqil ooiii...pastu bila dia x nmpk muka adik dia...sebuk lak mencari...dah ujung2 baru la dia nak bermain2...sorry la ye nak main lama2...ader hal lain lg nih...pasni kita ke giant plak!!!di entry akan dtg...sian korang kena baca entry pjg2....ku wat entry lain ye...hehehe...

11 coretan:

~Hamparan Hatiku~ said...

waahhh,bgs la damia...pndai bergaul...hehe...ikut perangai mama die rupenye

zue_annie said...

hehehhe..sbabb sedap ke lapor tu..yg berselera sgt kekkeke

niza said...

syakila~hehehe...damia mmg x takut ngn org...klu kena mood ok dia la...

zue~lapor pun ye gak...nak2 tgk udang kan...lglah x sabor2 nak mkn...hehehe...

tehais said...

Cita nie macam cita di pagi dan di tghari sabtu je.kekeke

terliuq saya baca..huhu

tehais said...

Cita nie macam cita di pagi dan di tghari sabtu je.kekeke

niza said...

hahaha...biasalah dik...masuk skali sume...

mamamiera said...

crite lap02 ni,lap0 kurase skrg ni.. suapkan saye skit bleh..

niza said...

mamamiera~meh sini...nganga besar sket ye...alamak!!comot lak...hehehe..

mummYaeesh said...

hamboii rajin tul siap patah2 blk tukar attire katanye..woohoo

woit yg ckp pelat tu damia ke aqil?confused ni!

[-suziey-] said...

hahaa..nmpk cam ade nasi je kt tpi mulut tu..haa kantoi..suap damia ke suap mulut sdiri..ekek:D

niza said...

watie~rumah dekat leh la nak patah2 blk...klu jauh xder maknanyer...hehehe...

yg pelat tu dah tentu la damia....tp aqil pun masih berpelat2 gak tuh...uhuhuh...

suziey~errrkkk!!!lalat kot hangkut nasi tu bwk ke mulut....eeeiiii...hahahaha...