sayang korang!!!

search box

Thursday, May 28, 2009

leteran mummy ima

ye kwn2...semlm haku kena berleter ngn kak ima haku sorg nih...siap gi wat report lg ke kakak haku lg sorg...kak kasih...siap kak kasih sms pong peng pong peng sambik bercekak pinggang dia kata...uhuhuhu...

sis ima: ingat hemcee
niza: hehehe
niza: x la
niza: segan nak mc lelama
sis ima: hei tak paham betul aku budak nieh
sis ima: dah sakit nak segan buat aper
niza: klu rasa larat tu dtg la krije..
niza: ntah la kak...mmg rasa segan nak mc...
niza: pastu klu nak mintak cuti pun nak bg boss sign sejuk2 abis tgn nih
sis ima: hhmm cuti tue hak kita..
sis ima: badan tue bukannya robot kalau dah tak sihat nak buat camner
sis ima: bukan kita doa doa sakit tue datang
sis ima: doktor kata aper
sis ima: depan mata selamat ku bebel abih-abisan
niza: doc x berani nak bg ubat dos tinggi2
niza: hehehehe
niza: jgnla bebel2
niza: tersembur2 air liur tuh
niza: hikhik
niza: sbb sy x piyed lg
sis ima: tak ada menyembur nya geram
niza: doc takut pregnant
sis ima: sukati yang sakit badan awak...
sis ima: lepas nie jangan bising2 ngan akak (nnti sy nak ngadu ngn saper??uhuhuh..)
niza: sshhh!!!
niza: ok2
niza: sshhh!!!!
sis ima: ku suruh rehat lama2 kat rumah tak mau
sis ima: tahan jugak menahan sakit duduk kat opis tue lama2
sis ima: kat rumah kan boleh baring2 rehat betul2
sis ima: report ngan kak kasih..
niza: ari ni sht dah....
niza: sket...
sis ima: iye la tue
sis ima: tak nak kene bebel kata la sihat
sis ima: ku dah sms kak kasih
niza: uishhh
niza: laju tul
niza: btul...sht dah sket...
sis ima: apa yang laju
niza: siap mkn mihun lg pg td
niza: laju la sms ke kak kasih tuh
niza: tunggu la dia on ym ke
niza: barulah gitau
sis ima: oo ingat laju kak kasih call awak
niza: bazir jek 15sen sms
sis ima: bukan akak yang bayar pun
niza: hehehe
niza: x elok skt pala lg ke?g la doktor dh sakit nak segan apa??kang melarat...(bebel smbil cekak pinggang..)
niza: dr kak kasih
sis ima: ahaksss...
sis ima: awak kan baca ayat akak nada camner..baca ayat kak kasih nada camner..
sis ima: kalau akak baca sms kak kasih nie cam lomah lembut yo...
niza: nada suka2
niza: heheehehe
sis ima: ayat haku nie ala-ala halilintar membelah bumi
niza: akak gaya mak tgh marah naak
niza: anak
niza: kak kasih gaya seorg mak menasihati anaknyer
niza: kehkeh
sis ima: ckp ngn awak nie buat ku rasa nak berak jek
niza: hampeh

bebelan kedua...

sis ima: weh za..baper minggu awak dah makan x*****l?
niza: baru 20 bijik rasa
niza: ni pun dah stop
niza: sejak sakit pala
niza: azman x bg mkn
sis ima: satu hari sebijik...
sis ima: akak rasa pasal ubat tu kot awak sakit pala
niza: kali kedua ambik tu sekali sebijik jek sbb pg jek mkn berat
niza: yg mula2 ambik tu lbh kurang 2 bijik sehari
niza: ye ke??
niza: ubat tu kan absorb jek lemak2
sis ima: memang la..kot panas ker kat badan awak mana nak tau
sis ima: dia bakar lemak2 tue....
sis ima: mana nak pi tau
niza: lupe lak nak tny doctor sbb ubat tu ke
niza: tp x kecik2 pun peha ku ni
niza: hehehehe
sis ima: berapa hari berenti dah
sis ima: alah makan baru baper bijik sibuk nak kecik
niza: eerrrmmmm
sis ima: exercise nya tak mana nak jalan
niza: 5-6 ari gak rasanyer
niza: tu pun sbb ubat dah tgl sebijik
niza: hehehehe
niza: ala..ku jln dr parking ke ofis...ofis ke surau
niza: exercise gak tuh
sis ima: jalan lenggang kangkung tak ada maknanya
sis ima: orang kene brisk walk
niza: caner tuh??
niza: dr surau ku naik tangga dr tingkat 3 ke 4
sis ima: naik tangga dari tingkat 3 ke tingkat 4....tak mendatangkan kesan
sis ima: brisk walk tue jalan laju lerrrrr cam lumba jalan kaki tue
niza: oooooo
sis ima: baru kuar peluh..
niza: segan lak nak brist walk kat ofis
sis ima: itu baper banyak kalori terbakar tue
niza: ku mengemas umah pun dah berpeluh tiak
sis ima: bukan la suruh lenggang cam lumba jalan kaki tue
niza: nak2 pg2 skang ni
sis ima: jalan laju jek...
niza: siapkan aqil
niza: nitik2 peluh haku kak
sis ima: seminggu sekali kemas rumah haku pun kemas rumah gak..
sis ima: beli jek tali skipping tue..
sis ima: setengah jam skipping....375 kalori terbakar
sis ima: exercise yang paling banyak kalori terbakar
niza: nnti ku carik skipping kat giant (klu ingt ye..)

bebelan ketiga...uhuhuh...3 ko!!!

niza: kak
niza: ader x resepi muffin yg kukus??
niza: cehhh...
niza: ahaksss
sis ima: seme kek leh kukus
sis ima: aper ceh ceh..
niza: even dia suh bakar tu pun leh kukus gak?
niza: mixer x dpt lg
niza: dah verangan
niza: kehkeh
sis ima: verangan lerrr
sis ima: ku nak buat cheese kek asik la tak buat-buat..
sis ima: cheese tue dah berbulan dalam peti ais..
sis ima: jangan expired sudah
niza: hehehe
niza: sy cpt muak la mkn ciskek
niza: 1 slice pun nak perabihkan
niza: alahaiiii
sis ima: oo resipi yang ku belajar nie memang tak muak..
sis ima: just nice jek ciskek dia..
niza: ooo ye
niza: slalu kan ofis sy klu bfday dorg order kek sikret resepi
niza: order ciskek
niza: ku kemam2 nak perabihkan
sis ima: saper suh kemam
sis ima: pi amik satu slice tue buat aper
niza: dah dorg potong
niza: tu pun bkn 1 slice sr punye tuh
niza: kecik sket
sis ima: abih tak reti2 ker nak belah lagi bagi kecik
niza: dorg x bg
niza: hahahahaha
sis ima: alasan tak masuk akal
niza: iyer
niza: dorg bising
niza: mkn jelah
niza: sbb dorg dah potong ikut baper org yg ader
sis ima: lain kali tak payah potong..saper nak baru potong
sis ima: membazir namanya
sis ima: orang lain boleh makan
niza: xlah buang
niza: mkn gak la
niza: kembang2 tekak pun
niza: hehehehe
sis ima: banyak la alasan
niza: (emo menjelir lidah)

dlm masa 1 hari ye ku kena leteran mummy ima...heheheh...ampun kak!!!ku publish ym nih...hikhik...ku nak brist walk sambil tutup telinga sekejap... :D

10 coretan:

Baby Wify said...

ngeh3...kang pasni kene plak leteran sb publish conversation neh..hehe...

ape lgi..pstu cabootttt....!!

neezareef said...

pjg nye dialog korang...

niza said...

baby~hehehe...habis kuat pun dai amboiii jek dlm ym...xleh nak wat aper2...sbb jaohhhh..kehkeh...

kak neeza~nilah keje kami ari2 kak...tu blum masuk berconfy lg ngn lenlain...hikhik...cam xder keje jek kan....

[-suziey-] said...

uamngaih..dasat btol kak ima nih..anak2 dia msti takut kan..ekek:D whatever it is..bebelan is caring tau..hah..pepatah sesukatiku:p

Azimah@Melati said...

hahahaha niza...hampeh..... abih seme dipublishnyer.....bila akak baca balik.... mak aii satu hari ku membebel ngan mu ek semalam..ekekekekeke...

niza said...

suziey~hehehe...tu la dia kak ima ku yg sorg...hikhik...

kak ima~aikkk...baru sedor ye seharian dok bebel??hikhik...

zue_annie said...

hahaha..kakak yg ambik berat prob adiknya kekekeke..aku x dak kak so x penah la dibebel seorg kakak kekke

niza said...

zue~hehehe...bkn kakak kandung pun...kakak tiri angkat jek...kehkeh...

Yan said...

hahahaha... padan muka ko!

tp kesian pun ade..

niza said...

yan~smpai ati ko...mencik aku!!!