sayang korang!!!

search box

Monday, June 1, 2009

di sebalik kotak...

jgn biarkan hidup anda tertanya2 apakah disebalik kotak itu...hehehe...poyosss lak ayat...
mari kita tgk ape yg ada di dalam kotak ini...

pandangan atas...

pandangan sisi...

apakah di dalamnya??

yeee...pandai korang....marilah kite memborong susu dumex dugro 3+ 1 dozen di giant pd harga rm215.?? sen x ingt...mmg berbaloi!!!hikhik...gmbr susu hubbyku x ambik...hehehe...

kotak kedua plak...
benda ni kan hubby dah beli 4-5 ari yg lps tau...baru semlm ku gi tgk brg tuh...tu pun hubby cam dah ala2 merajuk la konon...dia ckp...gilah tgk ape bie beli tuh...cam x appreciate jek...hehe... sedih la pulok...hikss...

bila dah ckp camtu...dgn sepantas guruh...ku pun gi lah tgk...kang kecik ati plak kan...hehehe...

ape di dlm plastik senheng tuh??brg nilah yg hubbyku beli smpai ku menunggu dia lama di entry seblm nih...korang dah baca dah kan...xyah bg link la ye...(pemalas sebenarnye...hehe..)

pandangan tepi kotak....

dan inilah barangnyer....

smpai hubby ckp...bila nak guna benda nih??amboiii...x nyempat tul!!!bie nak wat kek ni kena tunggu mood dtg...baru la kek tu gebus n mulus gitu...hehehe...
eh eh korang..korang ader nak share x resepi kek coklat moist yg paling moist ngn i??i tunggu ye resepi dr korang...:D tp yg kukus punyela... ku xder oven...uhuhuh...

pastu hubby beli jam tangan tuk diri sindri...sbb jam tangan masa hantaran kawin dulu telah dijahanamkan oleh anak daranya itu...hehe...

tapi jam ni bknlah brand yg termasyur di abad ini...hehe...beli kat senheng gak...harga??rm39.90 sajok...campur ngn point senheng la...point tu dia potong 700 point rasa...x kesahla...janji leh tgk masa kan...

15 coretan:

Gieyana said...

ok kan bila beli borong susu camtue..murah ler sket...beruntung anak ko nak minum dugro...ritu tukor dugro Nureen x mo..nak Enfagrow jer...kalau aku borong camko tu..huwaaa..kopak duit aku!!
Tp selalunya beli kat AS bleh dpt murah sket..ishhh termengadu kat ko plak!hahaha..
~ pasni ko bleh buat kek la yer..aku dpt gift kawen 4 thn dulu still x buka2 lagi..wakakakaka...ishh panjang berjela plak aku tulihhh...

Azure said...

betul2..nak buat kek kena tunggu feel datang dulu..he he he

[-suziey-] said...

weehooooooo...bole buat kek guna susu dugro yg berkotak itu..asdeiii...dasat btol borong..eh tp mg murah la..heheh:p

Na Shari said...

Salam akak,
Meh Na share resepi kek coklat kukus. So far, boleh la dikatakan sedap...

Bahan-bahannya

Bahan A
1 cawan serbuk koko
1 cawan gula pasir
1 cawan susu cair
1 cawan minyak masak
1/2 cawan susu pekat manis

Bahan B
1 1/4 cawan tepung gandum ( kalau nk lagi moist 1 cawan memadai )
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikarbonat
3 biji telur

Bahan C

setengah keping coklat masakkan
2 sudu besar mentega
1/2 cwn susu pekat
coklat rice


cara-caranya

Campur Bahan A ke dlm periuk dan masak sebentar atas api kecil sehingga semua larut.
biarkan campuran sejuk sebentar

bahan B di ayak menjadi satu. Telur dipukul kembang dan dicampur dengan bahan A tersebut.Gaul rata dan campur tepung. Gaul sebati dan tuang dalam acuan separuh shaja . Tutup acuan dengan aluminium foil atau kain agar tidak masuk wap.Kukus selama 45 minit dan sejuk kan

masak bahan C dengan cara double boiling...sapukan keatas kek dan tabur coklat rice

selamat mencuba...

~Hamparan Hatiku~ said...

waaaaahhh,shopping ye...best nye...suke ngan mixer tue...

ejdeejasmi said...

nak resepi kek kukus tgok disini ye..

http://ejdeejasmi.blogspot.com/2009/05/resepi-kek-coklat-kukus.html

rynas said...

uols..murahnya susu tuh. ttp anak saya tak minum susu tu takkan nak tuko pulak..agak2 berapa bln baru habis tuh?

niza said...

gie~mmg murah la klu beli camni...tu pun sib baik ari jumaat tu pahsan kat paper...trus gi beli...
klu aku nak gi AS semata2 beli susu cam x berbaloi la plak...hehehe...
baik ko try gie mixer tuh..leh pasni ko wat kek gak...hehehe...

niza said...

azure~btul2...xder feel kang kek bentan lak...eerkkk btul ke bentan??hehe..

suziey~wat kek guna susu dugro??eerrrkkk...nnti ku buat ku bg mu ye...hehehe...

niza said...

na~maceh bnyk2 na...thanks a lot...akan di try nnti...

syakila~skali skala borong..hehe...sy suka gaks!!

ej~thanks dear!!akan ku terjah nnti...

rynas~susu tu rasanyer dlm sebln setgh abis ls kot...

neezareef said...

klu aku pn borong susu gitu ler gayanya...
mls kn nk ulang alik bli byk2 kali..lg2 klu murah tu mmg bli wat stock
smpai org blkg tgk total seriau...yelah..bkn nk guna sehari dua kan..sbln ooooooooookk la tu kannn

CuTeMiUt78 said...

ooohh.. susu ya.. makkk aaiihh siap beli ngan kotak2 lagi tu.. wah bestnya ada mixer, pas ni blh rajin buat kek ya

zue_annie said...

hehehe..pas ni x yah li kek dah la ...

niza said...

kak neeza~btul!!!lagipun jimat gak beli bnyk2 nih...benda x membazir kan...xper beli bnyk2 pun...

kak rina~ye..pasni leh la wat kek tuk mkn sindri2...hehehe

zue~tp klu tuk kek birthday ke ape kena gak la tempah...x reti nak deco2...tgn batu...hehehe...

mummYaeesh said...

wah bagus tul uols..recipe org dtg bagi takyah susah2 nak surf cari..woohoo!nak guna tektik ni gak la..

hamboii lamanye uols baru buka gift tu..klu weols pun merajuk!