sayang korang!!!

search box

Wednesday, October 21, 2009

last day raya...

ok2...ni citer last psl raya ye....:D
ari ahad lps bersamaan ngn 29 syawal...aku aderla wat mkn2 sket...jemput geng2 blogger penang jek...x lupa gak jemput jiran sebelah umah dulu,zaimi :D n kakak aku yg sorg nih...kak intan n co...cikgu rudzi n family pun kami jemput ptg tuh...

menu aku ari tuh...yg aku buat hanyalah muffin yg bertukar menjd kek coklat,nasi impit n rendang daging...memandangkan masakan2 yg aku wat ni memerlukan penggunaan dapur yg maksimum...makanan2 yg lain aku tumpang dapur umah kak jue jek...:D kat dapur dia masak nasi tomato,ayam masak merah,acar timun n nenas dan jugak sate...

sib baik aku jd isteri mithali yg mendgr kata hubbyku...kengkonon aku nak wat sindri nasi tomato...tp hubby aku x bg...sbb dia mmg x dpt tolong aku kat dapur...very the busy ngn assignment n test!!!sebagai isteri yg taat...ikut perintah...tp btul la...klu aku berkeras gak nak masak...alamatnyer...x tido la aku sabtu tuh...tu pun aku siap masak rendang daging tuh kul 2 pg!!!
gmbr aku cilok dr el...halal ye el...

kesah kek coklat plak kan...kengkonon nak wat muffin...tp sbb terlampau byk pikir kan...maner leh muffin nak kukus!!!sbb cup dia kan kertas...kena wap ngembang la kertas tuh...ngeng tul aku!!!last2 aku campak jek sume dlm loyang...wat mcm kek...ngn choc chip pun aku campak trus dlm tuh...settled!!!

hubby el dok berborak sambil mata memerhati danish...:D

sempat lg si el nih nak peace yo!!!

damia main2 jam ngn arwen...

nikmatnyer mkn...smpai pejam2 mata!!!:))

anis dlm percubaan tuk memanjat...bagus tul anis...nak jek pakai reben tu atas kepala..
klu damia...eerrrmmmmm.....kem salam!!!

pasangan dua sejoli...hiks...

alamak!!!baru pahsan x ambik pun gmbr cikgu sefamily dtg....dok sebok tgk baby...smpai lupe nak ngambik gmbr...sorry ye cikgu...ampunnn!!!

thanks a lot pd mereka2 yg dtg...pd yg dah dijemput...tp x dpt nak dtg...xper...dimaafkan...cewahh!!:D ader rezeki nnti kite jumpe lg ye...kite plan wat gather2 bloggers penang pun ok gak...ape kata survey???:D

11 coretan:

el said...

w/pun ceritera disebalik kejadian kek tersebut...kek ko mmg mantop sedap banget..

hehehe yelahh ngan kita sorg anak2 lagi..somi bz plak..takan lah nak buat sorg2...fenat weii..kalo aku pun x kose aku..hikssss

thx niza jmput kami sekorga dtg beraya umah kau...a'ah nti2 kita wajib buat satu gathering ramai2 kan..best wooo
ataupun wat gathering potluck..msing2 bw makanan...aku x payah bleh kahhhh

CaMaRPuTiH said...

niza oi.. nasib la akal ko panjang weh sbb akal aku cetek sket dr ko.. aku pernah gi kukus cup cake aku dan hasilnya adalah LUNYAI!!!! punyerla bijak dah acha nihkan???

zura@iwan said...

cedap2 itu muffin yg btukar jd kek...hahaha..rendang pon cedap...kalu eden pon somi tak de mn nk buat sorang2 yer..

owhhh psgnan dua sejoli tu..sapa yer...x nmpk muka..kahhh...

tenkui byk2 coz jemput opismate u yg sorang nih...hehe...nnti kite buat jumpa2an lagikkk...

niza said...

el...nak suh wat pot luck...tp ko nak ngelat ye...mana aci!!!!

niza said...

cha...aku pun mula2 dah masuk dah kertas tu dlm kukus...tuang dah pun dlm tuh sket...pastu aku tgk cup dia lembik semcm...cpt2 aku kuarkan...hehhehe...

niza said...

zura...hehehehe...maceh ye dtg...jom wat geder2...

kin hashim said...

wah wah..meriah betul! byknye menu!

shi3la said...

weiiiii sampai atey tak jemput besan ko nihhh tauuu..cessssssss...

niza said...

kak kin...xderla bnyk sgt kak...hehehe...

niza said...

shiela...besanku...bkn aku x sudi nak jemput ko...tp aku sian ke ko nak dtg umah aku yg jauh...sbb aku wat ari ahad...klu sabtu tu leh la gak ko stay umah aku...sorry besan...

CuTeMiUt78 said...

wah.. sedapnya tgk makanan.. :D