sayang korang!!!

search box

Wednesday, October 28, 2009

mintak pendapat...

baru ni aku aderla godek2 web mudah.com.my...tgk bahagian properties kat balik pulau,penang nih...tertarik ngn 1 iklan apartment tuk dijual...harga pun bg aku oklah...since bie tgh kursus kan...aku pun sms la dia gitau psl nih...n yet dia pun berminat...dia suh aku sms owner tu tanya ape2 yg patut...sms berbalas sms...:) last2 aku suh bie call owner sindri...;) dan korg nak tau???bie btul2 call!!!naper aku cam tak caya??sbb...hubby aku nih...mmg jenis payah nak call2 org tanya tu tanya nih...menda2 sume suh aku...ape2 sume suh aku yg deal...final decision baru dia wat...tp nih...dia lak yg semangat...nmpk sgttttt terlalu berminat kan....;)

ok2...back to the topic...dulu aku dok kuarters KKTM tingkat 3 (paling atas...tanpa lif...tu psl dulu maintain jek...skang??maintain gak...ahakss!!) memandangkan masa tu aku anak2 kecik lg kan...so agak payah tuk aku turun naik berkali2 tuk hangkut anak2 gi nursery...tu pun klu hubby aku gi kursus...(masa tu slalu doa agar jiran sebelah umah,zaime kuar skali gak time sama ngn aku agar dia bleh tolong aku ape2 yg patut...hiksss...) pastu klu baru blk dr kg...ngn berbeg2 nyer lg...4-5 kali turun naik hangkut brg...blk dr beli brg2 dapur pun gitu...(tp tu sume bie la yg wat...aku kdg2 jek tolong..bnyknyer tolong tengok jek..) mmg masa tu rasa...ya allah...basah tiak aku dibuatnyer!!mmg dah rasa xmoh dahla dok umah tingkat2 nih...

aku pun decide ngn bie...kite gi cariklah rumah sewa yg takder tingkat2 nih...carik umah sewa teres setingkat...masa nak carik ni...mmg payah...maner yg rumah kosong sume kiteorg letak no phone dlm letter box...dlm bnyk2 rumah yg kiteorg letak tuh...owner rumah yg skang ni jek yg call...alhamdulillah...rezeki...gi tgk2 umah wat syarat jek...ibarat pucuk dicita ulam mendatanglah...mmg nak sgt sewa rumah tuh sbb dekat sket ngn kindy n nursery aqil..dan yg penting umah teres!!!trus kiteorg byr deposit time2 tu gak!!!

so memandangkan bie cam berminat ngn apartment nih...aku jd...eeerrr...klu jd beli...kite nak duduk ke nak bg sewa???soklan maut aku ke bie...:D bie pun membalas jwpn maut dia ke aku...kite dudukla...dah beli...tp..apartment nih tingkat 1...kena naik tangga...ala...1 tingkat jek...(tiba2 bie jd tak kesahkan) pastu aku pun memberi statement yg agak2 leh buat dia pikir 6-7 kali...bie tak sayang ke citra kena hujan panas???ala...xder apelah...(tiba2 dah kurangkan kasih sayang ke bini no 2 dia tu kann) eermmm...xpelah...bie balik nanti kite gi lah tengok rumah tuh...
aku pun...ok!!!

mmg niat kiteorg nak beli rumah kat balik pulau nih...tp mahalllllllllllllllll....rumah yg aku sewa skang nih...org nak jual smpai rm200k!!!rumah kecik jek...sungguh x berbaloi...tp aku sayang ngn umah sewa skang nih...jln umah aku tuh...tenang jek...xder bising2...bising2 pun suara anak2 aku jek...tuan rumah pun baik...

andai kata bie nak beli...nak duduk ke nak bg sewa??klu sewa mmg murahlah...mmg xder keuntungan disitu...malah bertambah lagi expenses kiteorg...(beli pun x lg....uhuhu..)

bkn ape...sbb aku tgk bie cam berminat nak beli...aku lak 50-50...kang watnyer dia bg kata putus nak beli...barulah dok pikir nak duduk ke nak sewa kan...so baik pikir dr skang...senang aku nak bg alasan ke dia...;)

thanks in advance...

11 coretan:

el said...

apartment tu luas x niza..
if luas n selesa oklah..
lgpun tingkat 1 jer..aku pun x berpeloh nak naik nti kahhhhh
apartment tu ada balkoni x..kalo ada lagi syokkk...

tunjuk arr umah tu.aku nak tgk
aku bab2 umah ni mmg suker tgk...

aku rs bek ko beli...
lgpun kat kl pun ko ada dh kan...
so pape nti kalo ko dok kl ke umah dh ada...yg kat penang plak ko bg sewa ...dah abis nti ko jual jer lah...xpe umah makin lama makin tingi harga...
pelaburan tu...

nti housewarming ko panggey aku eh...
order sate taw..kahhh kali ni aku nk tapau..berdekah3

niza said...

el...ader balkoni...luas dia 700sf jek...ko nak tgk umah tuh...dlm mudah.com ader...tp gmbr dlm umah xder la...luar umah jek...

tp apartment nih...bab parking yg payah sket...

nak tapau gak ye...dtg org yg last skali...hiks...

CINTAMANISZ Lite said...

haha...dia yg mula2 bg hubby panas...skang dia pulak yg riso, ngeh2...

Takpe ler..kalo rasa okey...dh tolak tambah..darab bahagi...rasa mampu dan berbaloi..teruskan hasrat tu. Bkn pe..tang balik pulau tu..akan2 dtg lagi maju tu.. kerajaan dok aimmmm jerk tanah2 kampung org melayu tu tau..tambah2 kat situ ada kolej, ada mrsm...tambah tinggi ler nilai umah kat sana kalo hang takmo dok pun..

Parking takpe...utk tuan umah mesti ada satu khas punya. Cuma susah sket kalo sedara atau kengkawan mai ler..tu aje..

tingkat satu tu takde hal laa..lagi baguih..sekurang2nya ada exercise kardio tiap2 hari.

kalo dh jadi beli apartment tu...dok je ler..kekadang penghijrahan ni adalah pengorbanan yg terindah dlm hidup...hehe..

niza said...

kak alona...thanks kak...bab parking tulah yg dok pk klu bab beli umah nih...pk org nak dtg umah...wpun hakikatnyer...sethn skali jek org nak dtg kan...hiks...

zura@iwan said...

better beli la kalu murah beb...mmpu byr x per...then kalu bab duk tu cm syok duk umah teres jerk...hehehe..

i dh brp thn duk umah tiggi2 ni...haizzz nk tukar angin la plak..tp tu x per tigkt 1 jerk..hehehe...

pstt; brp hrga umah tuh?

zh-ena said...

mmg azab kan bila duk umah tinggi..mcm tu la yg ena tgh alami skang nie..

pikir masak2 dulu la sebelum nak beli

niza said...

zura...u meh la dok balik pulau...carik umah teres kat sini...hehehe...

harga umah tu 95k...leh nego lg...

niza said...

ena...tgh dok pikir ni ena...smpai xleh nak tido mlm td...uhuhu...

[-suziey-] said...

hmmm..xpe beli umah..aset tu..kalu kt situ mmg ramai penyewa n senang nk sewakan..beli jek..since umah teres tu uol sewa kan..so at least ade umah sdiri..tp tgk budget gk la..kalu xberbaloi xyah beli..

niza said...

thanks suziey..

lin said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室