sayang korang!!!

search box

Thursday, October 15, 2009

raya sana sini sinun

ni citer hari jumaat mlm last week ye…:D ampun…baru nak citer…bz aaaarrrr…;)

kan tghari tu ofis aku ader wat jamuan hari raya kan…kiranyer dah kenyang sesgt la nih…mlm tu lak ader open house umah boss bie…wife boss bie ni pun rapat gakla ngn aku…kakak tuk aku celoteh mcm2…tuk ajak shopping…:D ingt dtg awal bleh la tolong dia ape2 yg patut kan….awal pun xlah awl sgt pun…dlm kul 8 smpai umah dia…kira awl la gak kan…rupenyer ader lg yg lbh awl dr aku…:D geng2 ‘master’ bie yg dtg awal…sbb weekend tu dorg ader test kan…ciannn…hihihi…aku dan tolong potong timun jek…;) dan yg paling penting…tlg kak intan berjumpaan blk ngn sawi dia yg ilang masa nak masak….:))

dlm kenyang2 tu…jumpe makanan…tetap mkn gak kan…:D aku mkn mee rebus tganu…lelehsss…kek coklat…perrgghh…sedap!!!terasa oven baru dlm kek tuh…;) ngn sate…nasi goreng pun ader gak…tp xleh nak masuk la…se’eh sudah…

menu yg ader…

masa ni kiteorg dah nak blk…dan la snap yg ni jek..tuan umah yg tgh sibuk nak mengelap lantai tuh…:D

masa aku mintak hp ngn bie ckp nak snap gmbr…bie siap perli tuh konon aku bg taktik xnak blk lg…cessss!!!tp mmg ye pun…x puas nak borak ngn lelain…sian kak intan terkontang kanting sengsorg….ngn selsemanyer lg….sib baik saidi tolong….eerrr…tolong ker???ahaksss!!!tolong2…mesti tolong…kata sayang isteri kannn…

kak…sorry ye berlenggang…ptg tu dah suh azman beli tembikai…tp org jual tembikai kat dpn kedai baru tuh xder plak….sib baik x janji ngn akak lg…:) klu x mau kena pancung kang….hiksss…neway,thanks ye jemput kami…jemputla lg…:D

aci x aku sambung jek citer aku beraya umah wantie skali dlm entry nih???bleh la ye….x bleh pun…aku dah wat…hahaahha…

ari ahad lak kiteorg gi umah wantie…kat permatang damar laut…sib baik jumpe gie masa kat parking….dia tunjuk umah wantie ni kat ner…klu x aku rasa mau gi slh umah…:D 1st time aku masuk area situ…slalu pun lalu dpn tu jek…kat main road…aku ingtkan rumah situ sebijik2 2 tingkat…rupanyer sebijik umah tuh pecah 4 gitu…baru ku tau….:D

tuan umah…aku n wantie…

sorryla ye…gmbr agak kabur…pencahayaan kurang ditambah lak ngn pakai henpon jek kan…:D

aku smpai umah wantie dah kul 6 lbh…sorry ye wantie…smpai dah nak maghrib….ikut plan nak gi skali ngn zura…tp hubby dia lmbt blk krije…n hubby aku lak elok2 dah abis kelas kul 1 tuh…kena lak gi jumpe lecturer dia lg kat airport nun…psl final project dia kot…smpai umah dah kul 5 lbh…cecepat siap zaassss trus gi umah wantie…

kat umah wantie aku mkn mihun sup…cucur udang….bertmbh2 cucur udang aku mkn…ikut nafsu nak jek aku perabihkan…:)) sedapppp…

pong pang pong pang…pas azan maghrib kiteorg kuar dr umah wantie….thanks ye di atas layanan yg diberikan…sorry gak ye anak2 aku dok main polisterin makanan tuh…uhuhuh…

pas gi umah wantie…aku singgah tesco jap beli brg2 sket…pastu trus gi umah kwn bie lg…kat balik pulau tu jek…umah ridwan…kat umah ni aku idokla snap sana sini kan…keseganan begitu terserlah disitu…ramai org daaaa….pastu nnti kang pelik lak kwn2 bie tgk aku nnti kang…lbh dr tuan umah lak dok bergmbr2 nih….maklumla…bkn semua kwn bie tau yg aku ni blogger kannnn….bie…u should tell everybody yg ur wife ni blogger setgh tegar tau…coz i leh dpt more side income maaaaa….:D n 1 more thing…bie kan malas nak bwk camera kan…dan sy pun malas nak bwk gak sbb nak tunggu bie upload agak mkn masa bertahun2…apa kata belikn sy henpon yg canggih manggih sket….henpon tu dah tentu wajib kepit celah ketiak punye…:D jadi sy dah x paksa2 bie suh upload gmbr lg…sy leh upload kat ofis…;)

naper aku x upload sindri???alah korg nih….dah lappy ader 1 jek…lappy tu dah tentu bie yg konker…lgpun…bila lg nak mempergunakan kuasa sbgai seorg isteri kan….:D apa kata kan korg…korg klik iklan nuffnang aku tuh setiap saat…time ader iklan la…agar impian aku tercapai….hiksss!!!sekiannnnnn……

17 coretan:

zura@iwan said...

pembetulan2...hb br blk dr Jitra la gi kursus...hikss...kojer gk la kan...tp nk betui gk..

[-suziey-] said...

sume umah open msti ade satay..eh tipu la..xsume..kebanyakkan la..ekekek:D

Yan said...

besnye makan2??? buleh jadik tong pasni..

Nana said...

klw bab makan2 mmg bez hehe

Hezesuze said...

perghhh mkn2 lagik....haruss nek 5 kilo ni niza....ekekekeke

MaMaSyAzA said...

memang best kalo bab makan time jamuan hari raya..tapi pasni...bukan pasni...lani pun daku dah kembang..sekembang kembangnya...fuhhh dasat penangan raya...salahkan raya laks...

wantie said...

terima kasih sebab sudi datang kat teratak hamba yg tak seberapa ni...
Harap harap masakan aku sesuai ngan selera ko se familly..

Aku pun kan ya pandai masak sangat.

pukul berapa hg mai aku tak kisah. yg penting hg muncul gak kat umah aku.

ups... kalau ko nak tau aku pun tak tau nak kategorikan rumah aku tu jenis apa.. kahhhhh]

neezareef said...

aritu aku wat majlis 3buku aku wat licin x merasa..kena wat lg la kek coklat ni rasa nk mkn lak..huhu

niza said...

zura....sma lah tuh...gi kursus atas tuntutan kerja...hehehe...

niza said...

suziey...tu jek yg paling laku dlm bab menghidang...lgpun leh jd 2 in 1...tuan umah wat nasi impit jek...kuah leh kuah kuah sate...hahaha...idea aku tuh nnti...kih...

niza said...

yan...aku x timbang2 pun lg pas raya nih...ngeri lak aku rasa...uhuhuh...

niza said...

nana...mkn=best!!!hihihi...

niza said...

kak ze...ku takut nak timbang...uhuhu...

niza said...

mama syaza...time nmpk mknn x ingt dah psl berat...dah kenyang baru terpk kannn...hehehe...

niza said...

wantie...sama kasih ye...thanks jemput aku....makanan mmg penuhi selera org2 yg diet....hahahaha....

niza said...

kak neeza...pastu post kat aku sket tau....hehehe...

U-jin said...

makan-makan banyaknye....adeh..bes tul raya