sayang korang!!!

search box

Monday, August 10, 2009

influenza H1N1 dah kat malaysia??

~sticky mode~

disebabkan wabak penyakit influenza H1N1 ni sedang menular...maka aku 'up'kan blk entry ni tuk aku n korg amalkan doa yg ada nih...semoga kite dijauhkan dr penyakit ni...amin...

ummi rasa semua dah tau akan mangsa pertama influenza H1N1 di malaysia yg baru blk dr US tu kan...dan kementerian kesihatan pun dah kuarantin beliau di hospital sg buloh....family dia n semua penumpang penerbangan MH 091 dari Newark,USA yg tiba di KLIA pada 13 mei 2009 @ 7.15 am pun telah dipanggil untuk membuat pemeriksaan...

jadi di sini ummi terpanggil untuk berkongsi dgn semua sepotong doa untuk diamalkan sebanyak 3 kali pd waktu pg dan ptg...terutama para doktor n nurse yg terlibat dgn mangsa2 influenza H1N1 nih dan sekitar2nyer...bg kite yg 'berjauhan' dgn mangsa2 ni pun bolehla mengamalkan gak...dgn izin Allah...insya allah...doa ini ummi dpt dr blog kakak kebanggaan ummi, kak ummi...thanks kak atas ilmu nih...


"Kami berlindung dengan-Mu ya Allah, Tuhan yang memiliki keagungan dan kekuasaan, kami berpaut pada-Mu ya Allah, Tuhan pemilik sekelian alam yang ghaib dan kami bertawakal kepada-Mu ya Allah, Tuhan yang Hidup lagi tidak Mati. Wahai Tuhan kami, jauhkanlah kami daripada wabak ini, lindungilah kami dari kebinasaan yang dahsyat dan peliharalah kami dari segala penyakit berjangkit, taun dan bala bencana, dengan Ihsan-Mu wahai Tuhan yang Maha Lembut lagi Maha Mengetahui. Sesungguhnya Engkau ya Allah yang Maha Berkuasa atas segala sesuatu. Selawat dan salam ke atas junjungan penghulu kami nabi Muhammad SAW, ahli keluarganya serta sahabat-sahabatnya. Segala pujian bagi-Mu ya Allah Tuhan Pemilik sekalian alam."

semoga kita semua dibawah lindunganNya...amin...

12 coretan:

[-suziey-] said...

aah kt sungai buloh..minta2 la xmerebak..ish risau btolla..rs geram pn ade..camna la klia xbuat pemantauan sume org yg landing especially dr overseas..ish cuai..

Yan said...

dah smpai eh kat negara kite??

aku igt derang sekadar kuarantin.. dan orang tu lum tau lg ade virus tu ke tak.. huhu

dahla yg sedia ade nipn dah ramai yg demam, batuk n selsema..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Bimbang kan penyakit camni... Harap2 di jauhkan dari kita semua!!! Amin!!!

Jiji said...

Amin... nak panjang-panjangkan doa ni jugak... thanx.

zue_annie said...

salam...oh..ok tq niza..marilah kita semua amalkan

mummYaeesh said...

adeh..kecik sgt la doa tu..nak copy da la tak bagi..cis!guna yg bhs melayu ni bleh ek!

niza said...

jomla kite beramai2 mengamalkan doa nih..

watie~baca yg bm pun leh gak...

KasiH said...

thanks for sharing...memg takut laa sekrg ni merebak cepat lak tuh...arini je dah 6 org meninggal..

~Firsya~ said...

dh smai kat merate tempat dh...takott jugak kan...we'ouls nak kuar pon dok pkai musk,huhu

~~ciklinn~~ said...

hadoilah itulah aku pun sgt takut lor skrg mau kuar umah..nak2 tmpt ramai org..udahlah musim selsema n demam budak2 skrg....

neezareef said...

sama2 la kita berdoa semoga kita semua dijauhkan

mummyseri said...

salam niza..hope sihat..
smoge kite semua dijaohkan dr penyakit ini..
doa tu tq sbb sharing..