sayang korang!!!

search box

Wednesday, August 19, 2009

tutup mulut!!!

klu nak ikut ummi n abie gi jln2...aqil n damia kena pakai mask nih!!!saper bukak....lenkali ummi xnak bwk gi jln2...ummi tinggalkan kat umah cikgu or mama yah....ok ummi!!!aqil bagus...aqil pakai...aqil mmg good boy...damia kena pakai tau!!!ok...

masa gi beli brg2 kat tesco extra ahad lps...leh dikira baper kerat jek yg pakai...eermmmm....

adakah dorg berjaya pakai smpai abis shopping???

aqil mask tu masih di muka...agak2 dia panas...dia bukak jap...pastu pakai blk...damia???anak dara ni mmg x mkn saman tau...dan la 10 minit jek dia pakai...pastu trus dia cabut mask tuh...pujuk blk suh pakai...geleng jek kepala tuh...damia x pegang pd janji...lenkali ummi tglkan damia ngn cikgu!!!:-P

aku pakai mask ni pun rasa cam nak pengsan pun ader gak....uhuhhuu...sib baik la tesco extra tu x ramai org...xderla sesak nafas tgk org ramai...

dah abis beli kami pun blah...trus blk umah...oppsss!!!x blk umah trus...singgah beli tembikai kat balik pulau tu jap...sekilo rm1.50!!!tp x manis langsung!!!beli 2 bijik sbb nak gi umah kak nomi...xkan gi tgn kosong jek kan...:D

gi umah kak nomi sbb nak gi melawat...awal bln ari tuh dtg dah umah kak nomi sbb lawat anak bongsu dia,dini umur 2 thn...patah tulang peha...terjatuh masa manjat rak kasut...bersimen dr peha smpai ke buku lali kaki belah kanan...sian tgk...

kali ni dtg sbb ayah kak nomi baru meninggal dunia masa nisfu syaaban...baru jek jumpa ngn arwah borak2 masa lawat dini ari tuh...nmpk sht jek...cam x caya pun ada gak...tp yelah kan...Allah xkan mempercepatkan atau melambatkan walau sesaat pun kalau dah ajal kita...

tp kan....kiteorg dpt tau pun ari sabtu...tu pun hubby kak nomi call aku...dia try call hubby aku ari kamis tu tp x dpt...sbb masa tu kan kiteorg dilanda demam melampau...so hp pun ntah campak ke maner la kan...baru la berkesempatan gi melawat kak nomi ari ahad lps...masa gi tuh x jumpa pun mak kak nomi...sbb makcik baru jek kuar dr spital...so tgh berehat dlm bilik...segan lak aku nak gi kacau kan...kak...semoga ayah akak ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...alfatihah...

6 coretan:

Gieyana said...

bebudak cam gitu la kan..kejap jer pakainya..pastu, d buang! sama ar ngan puteri aku tue..hiks!

Nurhayati said...

elok la kan ajar pakai.. takpe kalau dia kejap2 je, janji ada.. nak bagi zara pakai dia tak paham lagi huhu

niza said...

gie...tulah psl..sebok nak berjln...suh pakai mask x moh...bile dok umah jek...mulalah kuar ayat2 yg menyentuh hati...ummi...lama x gi jln2...uhuhuh...

yati...nak bg zara pakai??lemas lak kang dia...hehehe...

zue_annie said...

hehhe dah aga sure x lamanya bebudak kalu pakai ni hehhehe

CuTeMiUt78 said...

hik..hik.hik.. sama je ngan mirul.. pakai mask tu.. ada la dlm 10 minit.. pastu hampeh.. takmo pakai dah..

U-jin said...

rimas..kalau yasmeen plak..di asik main doktor2 jer..tanye kita sihat ke x...kui3