sayang korang!!!

search box

Monday, August 17, 2009

langkawi-part 4

pas gi under water world tu...kami pergi ke padang mat sirat berpandukan peta tuh....:D tu pun sesat gak...:))

kami gi carik baju2 tuk anak2 n souvenir sket ;)...aku x beli pun tshirt2 putih tuh...ntah ye...cam x kawser jek nak milih...tp mmg murah la...3 helai rm10 klu x silap...beli baju anak2 tu pun dah berpeluh2 menitik2...panas!!!tu pun aku beli sorg sepasang jek...coz damia n aqil dah x thn panas!!!dok merengek jek...tp bie sempat gak beli kain pelikat selai...kain batik kat situ murah la gak...tp aku x beli...dah bkn jenis pakai kain batik kan...xderla terliur tgk kain2 batik nih...;)

ni jek gmbr yg sempat disnap...tu pun bie yg suh...ikut aku...x kawsernyer la nak ambik gmbr dlm panas2 nih....:D

di beras terbakar...

rumah di dlm kaw beras terbakar nih...cantik kan...

pas gi sini...kiteorg gi naik cable car lak...

ntah ape yg aku sukakan sgt pun x tau...hehehe...

1 cable car tu hanya 6 org sajer ye...

fokus pd baju color oren kat ujung tu ye...saperkah gerangannyer???hehe...
patutla sms x reply...dia dah gi naik dulu rupernye...

menuju puncak!!!

sgt tinggi kan...suker aku!!!

pemandangan dr dlm cable car...

oohhhooo...gaya org gayat weiii....x toleh kiri n kanan pun...:)):))
aqil n damia gak rileks...plus ummi nyer gak...;)

ni geng gayat bie lg sorg...kak yanti...:)

wajib interprem...gmbr kami berempat...

turun jek dr cable car...hujan u....sib baik sempat berteduh....tp kejap jek la hujannyer...pastu otw nak ke keta...nmpk lak org dok bg pegang2 ular...pastu gmbr leh ltk dlm piring...

ohh!!!kami pun x ketinggalan gak ye...bie dlm geli2 tuh kenalah gak kan bg ular tu melingkar kat bahu dia....mula2 org tu suh aqil pegang kepala ular tuh...aqil pegang gak...tp kejap jek...sbb ular tu dok musing2....dia geli!!!

pastu org tuh ltk ular yg besar sket lak kat bahu aku....terasa gak berat dia...aku pun dah geli geleman gak nih...masa tu aku tgh dukung damia...dia nmpk jek ular atas bahu aku...menjerit dia nak turun...:)):)) last2 aku ckp ngn budak tuh...xyahla ltk ular tu kat aku....dlm hati aku...fuhhh lega!!!selamat aku....:D
gmbr kami dlm piring...

pastu kami trus gi carik makanan...lapar seiii...hujan plak tuh...dah kenyang trus nuju ke pekan kuah tuk shopping2....:D xder la shopping sgt pun...stakat beli cokelat sket...travel beg n pinggan mangkuk...tu jek....pinggan mangkuk pun aku x beli yg set punye...sbb qty dia x menepati qty yg aku nak...oh ye...aku beli brg2 tu sume kat perniagaan haji ismail....aku trus tuju ke situ....sbb dah x kawser nak survey2....ader member aku ckp kat idaman suri bnyk lg pilihan...tp ari tuh x jumpe idaman suri...ari ahad dah nak blk baru jumpe...x singgah gak...sbb dah beli ape yg dihajati...:D

anak2 pun masing2 dah mendendangkan lagu 'special' tuk ummi n abie....ape lg...trus blk hotel la...bg dorg rehat2 jap tuk event mlm nyer plak...nnti citer ye....

8 coretan:

rizz said...

huyo holiday! bestnya kakk

rizz said...

huyo holiday! bestnya kakk

Gieyana said...

tgk somi mu kat Beras Terbakar pon dah cam 'terbakar' dek kepanasan kt Langkawi tu kan..hiks!

^^hubbyku n Nureen pon gayat gak nek cable car tue..!

sis_nita said...

kenangan pertama akak ngan asben kat langkawi laa.. huhuhu! behnyerr kan gi jenjalan kat sana..

U-jin said...

gunung mat cincang ...gayat nye...menggigil lutut masa kat turun kat bridge tu...
wa dah part 4...ketinggalan sungguh den..

Rantong said...

dah cukup dgn hanya lihat gambar2 ni saja. rasanya macam dah gi.ikh.ikh. virtual visit.
_______________________
View Profile: Rantong™

CINTAMANISZ Lite said...

Sonok tgk gambar korang kat Langkawi tu. Menambahkan lagi semangat akak nak ke Langkawi utk sesi 2009 lepas LIMA 09 ni..hehe. Tp sewa sebijik homestay aje..tak titon hotel. Save bajet simpan utk shopping, kehkehkeh..

iedaLUVsham said...

so cuteee damia tiru aksi mamanya! ;)