sayang korang!!!

search box

Tuesday, August 11, 2009

halluuuu...

assalammualaikum semua....

korg pekbr??ada sht??hrp2 sume sht walafiat la ye...aku sefamily beransur baik...cuma bie jek dok batuk sket2...batuk smpai sakit pala!!!uhuhuhuh...sian bie....pergilah kau wahai batuk...jgnla ko dok lelama kat hubbyku itu....:-SS:-SS

ni nak kongsi ngn korg pengalaman aku sefamily dilanda demam yg kritikal!!kritikal katanyer...:D blk dr langkawi tu ari ahad mlm baru smpai umah...since bie 'cuti' sbb kktm kena kuarantin...so aqil n damia pun aku x antarla ke kindy n nursery...aku gi keje spt biasa...blk dr keje...aku rasa bdn aqil dah panas...cpt2 bwk gi klinik...doc bg ubat n suh monitor...

ari slasa aku gi keje spt biasa...dlm kul 11 lbh tuh aku dah rasa bdn x sedap...rasa lenguh 1 bdn...duduk nyenget camtu x kena...nyenget camni pun x kena...serba x kenalah!!!masa tu tgh YM ngn adik aku...eina...gitau dia yg aku cam nak demam...cpt tul berita smpai ke mama aku..mama aku call siap nangis2 bagai tny aku caner...suh aku gi spital...sayang tul mama kat aku!!!ahakss!!!puasla ku nahan air mata dr berguguran...leleh gak sket...:D kul 1 lbh tu aku trus ckp ngn HR yg aku nak blk...trus gi klinik ambik mc n ubat...mc yg penting!!!hihi...smpai umah...tido!!!

ari rabu lak...mmg aku condo flat trus!!!bie plak yg rasa x sedap bdn...ngn2 dia pun banglo flat trus!!!maka rumah teres yg kami duduk tlh menjadi flat 3 beranak!!!damia gak yg rilek masa nih...sbb dia lum 'dijangkiti' lg...

kamis pun sama...aku n bie 'pengsan'...aqil demam dia on n off...damia masa ni dah rasa panas2 sket bdn dia...

damia tumpas jua akhirnyer ari jumaat tuh...maka...4 beranak 'pengsan'!!!

mmg demam kali ni yg paling dasyat buat kami sefamily!!!adakah 'angin' di penang tetiba jd x sesuai buat kami???kena 'angin' langkawi gak...:D:D:D klu gitu kktm balik pulau kena pindah lokasi ke langkawi la gitu...sbb majoriti yg blk dr langkawi ari tuh...semuanyer demam!!!;););)

thanks a lot pd along,eina n mama yg x putus2 sms n call aku tny keadaan aku sefamily...setiap hari!!!

pd adik2 ipar aku yg call or sms....thanks a lot!!!

instinct seorg 'abang' yg merasakan cam ader sesuatu jek berlaku kat 'adik' dia...2 kali dia call...tp aku x larat nak angkat...ptg tu baru aku call blk...dia pun trus tny...adik sht??cam tau2 jek x sht...uhuhuh...thanks abg adzra'ai!!!saper abg adzra'ai nih??aku penah citer kat sini...

maceh gak ke kak intan yg sentiasa bersms menanyakan kabar n perkembangan...semoga kak intan n anak2 pun cpt sembuh...

to cha n shiela...thanks coz sudi menanyakan kabar aku...rindu gak korg kat aku kan...hiksss...

kwn2 di FB...maceh doakan aku sefamily...

tuk korg yg sudi gak melawat blog aku nih wpun x berhapdet....maceh sgt2...maceh doakan kesihatan aku sefamily gak...

sesungguhnyer...aku sayangggg korg sesangat!!!

12 coretan:

sis_nita said...

huhu!
sana sini kengkawan ramai yang tak sihat..

ko jaga diri yerr dik.. makan ubat ikut aturan tau.. laa ni tak leh amik tak kisah..

akak pon alhamdulillah dah okehh sket cuma tak leh keluar sangat sbb cuaca berjerebu..

zh-ena said...

ramainya yg tak sihat..semoga cepat sembuh utk niza sefamily

Gieyana said...

Alhamdullilah ko dh beransur sembuh..angin Langkawi mmg panas..huhu

^^ thanks for the gift yer..x sempat nk snap picca psl Nureen dh ngap semuanya..huhu

CINTAMANISZ Lite said...

Mana gambar gi Langkawi?
Hehe..sori, akak ni mmg hobi suka tgk gambar ler..

s@yangh@sni said...

bagus arr dah beransur sembuh..
aku risau gak kalau sakit2 nie..
hubby jauh di tmpat orang..
Syahir mana larat nak jaga aku..
nak jaga diri sendiri pun tak mampu..

tapi paling penting,
anak2 anak sihat dan cerdas semula..

niza said...

thanks pd semua...alhamdulillah...beransur baik...

kak lona...gmbr gi lkw nnti citer ye...x sempat la kak...keje bnyk...uhuhuh....

MaMaQaYPo FaMiLy said...

wow!! gi langkawi ek? mesti enjoy..

Semoga Niza & family lekas SEMBUH ya!!!!

niza said...

thanks mama!!!

CuTeMiUt78 said...

alahai kesian niza..
alhamdulilah.. semua dh sihat ya..
apapun berjaga2 ngan kesihatan sekarang ni.. kan.. semoga keluarga niza terhindar dari segala wabak2 ni

niza said...

kak rina...thanks kak...sayang akak!!!

Yan said...

Alhamdulillah..
semuanya ok sudah ya...

aku nak cite sket pasal yg ko sebut pasal katit tu.. ko kata katit keje felisa..
ko ade psan tak iklan felisa tahun lepas... ade muka katit weii jadi model... tiap2 hari lak tu kuar tv.. aku start pasan sebab mse tu aku pantang.. so keje aku tgk tv jek.. bile aku tanye dia.. dia kata betul.. hehe
ko lak bile nak jadi model?

niza said...

yan...mula2 iklan tu aku x pasan sgt...ader 1 ari tu dlm tv tunjuk sure heboh klu x silap aku...aku pahsan muka dia ngn tshirt felisa tuh...pastu bile aku tgk iklan...eh eh!!!cam aku kenal jek....hehehe...

aku jd model???aku jd model perfume dlm blog ko jelah bleh???hehehe....