sayang korang!!!

search box

Wednesday, December 23, 2009

langkawi - part 3

sampai jeti kat langkawi nak dekat kul 4 gitu...bie dah bz dok call orang yang telah menjanjikan van kepada kami...tapi malangnya....macam2 alasan bagi...orang yang sewa van tak pulangkan lagilah....van belum sampai lagilah...macam2 1001 alasan lagi....call sana call sini semua tak ada!!!last2 we decided ambik van langkawi tuh...antar dulu kitaorang ke rumah MARA...sampai rumah nanti baru discuss caner...dugaan sungguh!!!

sib baik la rumah MARA ni cantik....sejuk sket hati...:D sangat2 puas hati dengan keadaan rumah dia...cuma tv tu jek cam 'sakit' sket...arial tv berubah kedudukan kot kena angin....maklumlah seaview lagi...:D

master bedroom...

2nd room...

3rd room...

kitchen...

nak tengok hall dia???

luas kan...tv lcd lagi...;)

walaupun tv 'sakit' sket...bola tetap layan k...malaysia lawan vietnam...yang penting malaysia menang!!!bising wwooooo dok jerit golllll!!!!:))

malam tu masing2 dok sebok call kenalan2 yang ada tuk carik van...memang rasa frust sangat dengan orang yang kita dah janji tapi dia tak dapat tunaikan....malam tu geng2 lelaki ni gi merayau carik makanan tuk ladies...ahaks!! disamping dok tanya orang2 kat situ pasal van...sampai van yang buruk pun dorang tanya leh bagi sewa ke tak....sib baik tak tanya pakcik ada lori 3 tan tak nak bagi sewa....uhuhuhuh...haru!!!!

esoknyer bie pagi2 lagi dah bangun tau...sebab jiwa tak tenang...van tak dapat2 lagi...bie dengan mamat pun gi jeti mencuba nasib gitu...at last!!!at last korang...dapat gak van...yang bestnyer...van tu baru jek 3 bulan on the road...masih baru lagi...syukur sangat...ni yang dikatakan hikmah disebalik kejadian kannn...

apa lagi...cargasss la masing2 gi mandi dan siap2....tuk menuju ke destinasi berikutnya....

muka ceria especially the guys...sebab usaha berjalan kaki ke jeti (berjalan ker??) akhirnya membuahkan hasil...ladies tetap cool jek...:D

9 coretan:

Mummy Dasy said...

tulah nasib baik masa kite aritu x kena camni...

CINTAMANISZ Lite said...

camtu ler kalo gi sana time cuti sekolah...tokey keta sewa eksennnn..haha

niza said...

mummy dasy...masa tu pk ader yg kena blk penang blk ni klu xder van...uhuhu...

niza said...

kak alona...tulah kak...harga pun semua melambung...

MAMASYAZA said...

sudah semestinya best, dapat jln2 reramai ngan family, mesti meriah gilerrrssss

SuriYati said...

best nye g jln2 satu family...nk tnya sikit..mcm mana nk sewa rumah mara tu ye???

niza said...

mamasyaza...mmg sonok sgt2...dpt jln2 ramai2...

niza said...

suriyati...mmg sonok!!!psl sewa rumah mara tu tak sure la plak...org yg bkn keje ngn mara leh sewa ke tak...nnti hubby try tny...tp mmg berbaloi la sewa rumah mara tuh...rm50 jek 1 hari....dekat ngn town lg...

SuriYati said...

ok...nanti try tnya ye...berbaloi2 la kan...rm50 je sehari...