sayang korang!!!

search box

Monday, December 28, 2009

langkawi - part 9final

lepas naik bot tuh...kiteorang meneruskan misi ke makam mahsuri...aku sefamily,mamat sefamily,dek ebah dan pie tak masuk dalam...sebab kiteorang dah pernah masuk...so ala2 malas nak masuk lagi sekali...(yang sebenarnya tak minat sejarah...:) aku ngaku aku tak minat...ingat lagi masa form 2...asal subject sejarah jek...dan2 tu gi solat...;))

dorang masuk dalam...kiteorang solat dan rehat kat surau situ...penat nunggu...shopping lagi...:D asal boring jek shopping...hihihi...xderla sakan mana pun shopping...beli baju anak2 jek...beli ubat2...eh...ada 1 ubat tu aku beli cam berkesan jek...muahahaha...kiteorang dok lama gak situ sebab rezeki mak ayah masa tuh ader teater berkisarkan mahsuri...free plak tuh...macam ni lah baru betul2 puas hati masuk makam mahsuri...:D gambar tak ada...harap maklum...;)

pastu kiteorang trus ke pekan kuah tuk ape lagi kan....masuk la dalam semua kedai yang ada...carik..carik...dan carik...apa yang dihajati....yang ni barulah kiteorang plak yang rasa puas hati...:D

dari makam mahsuri..kiteorang trus ke dataran helang...

lepak2 sini jap sambil ngunyah2...makan aiskrim...nikmatnyerrr....

ohh!!ader citer nih...aqil kan...dia ni memang pantang nampak to'ki dia hisap rokok tau...mesti dia gi sergah pastu marah to'ki...marah2 manja gitu...masa sampai kat dataran helang nih...dia tengah tido...biasa kalau dia dah terjaga...mood ala2 ke laut sket...tapi kali ni bila dia bangun dan kiteorang gitau yang to'ki gi hisap rokok...bagi dia wajib terjah!!!segar bugar trus muka dia...wpun to'ki tu dah melari2kan diri dari dinampak oleh cucu dia yang sorang nih...tetap gak kantoi...

oooo...dek ebah ketua menerjah ni ye...siap wat sign syyhhhhh!!! lagi tuh....nampak tak to'ki disebalik pokok tuh...

ohhooo...intai lu tuk confirmation...bila dah confirm...trus sergah...:)) korang nak tau...gara2 si aqil ni...to'ki dia dah kerugian ntah berapa batang ntah...baru suku/separuh hisap dah kena buang...yang lagi best...bila to'ki dah buang...aqil ambik balik rokok tuh...siap pijak2 lagi....:))

sonok tengok dorang happy jek berlari2....jom bie...kite pun berkejar2an gak...;)

dah puas hirup udara segar kat dataran helang nih...kiteorang nuju ke pantai cenang tuk dinner...

gambar blur2 sket sebab guna camera cap handphone jek...

pas kenyang trus balik...bersedia tuk packing barang2 yang telah dibeli...sebab pagi2 sok tiket feri kul 8.30 pagi...bajet beli pagi2 orang tak ramai...skali hambik ko...ramai jugakkkkk...

pergi beg dah banyak...balik pun banyakkkk gak...:D

masa tengah tunggu feri tuk berlabuh...aku ada nampak sorang ni...cam kenal jek...aku cakap dengan bie...bie...tu cam k**y la...bukan kot...bie kata...

turun jek dari feri tuh...skali lagi aku nampak kakakku sorang nih...aku ape lagi...kty ke nih???dia pun ala2 blur gitu...aah!!!eh ko!!!niza!!!! :D balik kl tak jumpa...berjumpa plak kat negeri orang ye kak...sempat la gak borak2 kejap...cemolot cepipi...:D

bergambar bersama kty...wajib!!!

pheewww!!!abis gak citer di langkawi...ape2pun kiteorang sangat2 enjoy gi langkawi...insya allah...every year family hubby akan buat family trip lagi...next year ke mana???:D

9 coretan:

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

salam...bestnya pi langkawi....bila agaknya dpt pi....

mama uzma said...

bestnya....

jeles2...!!
iena dah plan nak gi masa cuti awal muharam tu tapi x jadi sbb uzma x sihat sampai Alor Star malam tu...huhu

Hezesuze said...

sungguh kocik dunia ni kan....dpt jumpa kty kt sana...hehe

atty's said...

rezeki kita kan niza dpt jumpa..den nak cilok gambo kita berdua..eh ..

niza said...

muhamad arif...bila2 awk free leh jek gi...langkawi sentiasa menanti kehadiran awk...hehehe...

niza said...

iena...loorrr ye ke...xper...uzma dah sht nnti leh gi...tp jgn la gi time cuti sek...sesak!!

niza said...

kak ze...tulah psl kak...kat langkawi gak berjumpa kty...hihi..

niza said...

kty..jemput2la mencilok...hehehe...

Mummy Dasy said...

Idaman suri xsempat gi