sayang korang!!!

search box

Monday, July 6, 2009

bangkok tomyam

ari jumaat mlm pas maghrib...kiteorg bwk mak adek gi mkn kat bangkok tomyam...xderla smpai ke bangkok sana kiteorg gi...masih di dlm penang lg...hihi...

bangkok tomyam ni area bayan lepas...

ramaiiii sgt org...

sbb aper org ramai gi sini??sbb servis dia yg begitu pantas skali...info yg aku dgr dr bie...bie dpt dr maner tu aku x tau la ye...kat dapur dorg ni ader 13 bijik kuali yg diguna tuk masak!!!chef baper org tu aku kurang selidik lak...tp mmg cpt smpai mknn yg diorder...

seblm mkn n muka comot tgh cun...harusla posing2 dulu ye...

kami order tomyam campur,siakap 3 rasa,kailan ikan masin n udang goreng kunyit...
aqil n damia mkn nasi goreng cina...

bg aku mknn2 dia leh thn la...not bad!!!eerrr...bie...pasni kedai mkn maner kite nak terjah ye??wOOhOO!!!

20 coretan:

jemarisepi said...

HAI NIZA...
WAHHHH..NANTI BOLEH LAH BAWA JEMARI KER SANA EK..JEMARI PEROT TOMYAM TAU..HIHIHI

El-Zaffril said...

Cik Niza... El ni dah la suka makan... saja nak jeleskan El

mama tisya said...

kalo p mkn kt tmpt yg best..nk2 plak servis cpt lg la org rmi dtg..ni kalo slow je kita yg nunggu ni pn bosan kn

sis_nita said...

rasanyerr kan..
bangkok tomyam nehh..
ada letak santan kan kan kan..

akak ari tu ada makan gak..

mmg aderr rasa lemak2 santan sket..

tapi mmg sedap lorrr..

zue_annie said...

WAH BESTNYA BANGKOK TOMYAM SETHN LBH DAH X P NI.....HANG PON SAMA KAK IPAQ AKU TANG ANAK2 NASI GORENG CINA HKHIKHIK

ibu_umairah said...

niza posing cun sebelum makan...selepas makan apa jadi?hee.hee.....mest tak larat nak bangun

~zuraiwan~ said...

memang service dier bagus...pantas hntr order....

Jiey^Mien said...

shedapnyaa..
tingin la..
balik nih nk gi mkn tomyam gak ah..

Hezesuze said...

haha ingatkan kt bangkok tdi....huhuhu

niza said...

kak laila~bleh2...akak klu dtg penang calling2 ye...

el~ooppsss!!!hahahaha....ader la gak terniat sket nak bg jeles...hikhik...

mama tisya~mmg..nak2 perut dah lapar yg amat kannnn....uhuhuh..

kak nita~sy rasa ader buh santan kot...tp mmg sedap kak...

zue~hahaha...kang order nasi goreng lain kang x mkn lak pedas...

ibu umairah~pas mkn muka naik angin lorr...sbb damia x dok diam...aqil gi tumpahkan air...ggrrr....

zura~absolutely corect!!!

jiey~heheh...silalah beli di kedai berdekatan ye...

kak heze~pasport xder so xleh gi bangkok...hehehe...

Gieyana said...

haaa...kalau hg p time siang hari...jenuh hg nak halau cik lalat..hehehe
~ Dulu Tomyam dier mmg best sgt..skrg dh kureng sini...:D

ibu_arifa said...

saya pun suka makan kat situ jugak..tp sedey baru2 ni p mkn (waktu ptg) banyak giler lalat... 2 kali asben mintak tukar air fresh oren yg baru sikit je saya minum.

ikan 3 rasa kat situ tu mmg best..

mamamiera said...

wahh.. ngencesnye dngar bunyik la0k2 dia.. yummii

niza said...

gie,ibu umairah~ye ke...sib baik x gi siang hari...hehehe...

zai~sedap zai...mehla try...heheh..

shi3la said...

wehhhh niza..adik ipor kau tomeiinyer kalah kakak ipor diyer..huhuu berkenan haku tengokk..

U-jin said...

bila2 pi penang nak cuba ler...cam bes jek

[-suziey-] said...

ingt ko g bangkok tadi..bile masa plak la smpai ke bangkok..rupenye byan lepas jk..ekek;D

niza said...

shiela~ko ni silap la...dah comei mestilah cam kakak ipar dia...klu kakak ipar x comei...secara otomatik adik ipar pun x comei tau...kehkeh...

ujin~bleh2 singgah...dibuka tuk org ramai...hehhe...

suziey~semata2 gi bangkok nak mkn...xder maknenyer la kan....hehehe...

mummy azfar said...

emmmm.... sedapnya... lauk2 tu semua feveret tu especially tom yam dan ikan 3 rasa.. terliur lak tgk... dah telan air liur ni... nk pergi jauh sgt ...

anne_nurqaseh said...

ai niza..besh r tgk.. uoll slalu g mkn2..besh2..