sayang korang!!!

search box

Wednesday, July 8, 2009

sekitar seberang

pas abis geder2 tuh...aku menjadi tourist guide ke shiela coz dia nak gi umah kwn dia kat bandar perda...aku hubby aku antar smpai ke jusco...pastu kiteorg bercerai berpisah...aku ngn shiela la kannn...aku ke seberang sbb nak jumpe lawyer psl...adalah...hikhik...mula2 janji ptg dlm kul 5-6 gitu...skali lawyer tu ptg ader hal la plak...so kiteorg set jumpa mlm kat umah dia...sementara nunggu mlm tuh...kiteorg pun gi ke carefour...misi utama mencari susu aqil n damia...susu dumex dugro 3+ perisa asli rm19.90 jek...lbh murah dr tesco...giant aku x sure...

masa otw ke jusco bwk shiela tu...aqil n damia tido...smpai jek carefour..elok2 tgh nak parking...damia dok terbatuk2 trus mengeluarkan segala isi perut dia...adeiiii...sib baik la dlm keta ader spare air berbotol2...trus angkat damia ltk dlm troli sbb dia geli nak pijak jln tar tu ye...faish danial...ni ummi nak pesan...umah awk sok jln dpn umah jgn tar2 ye...tiles trus!!! ;) trus jirus dia...dpt la damia mandi sket tanpa bersabun...hikss...

setiap hypermarket mesti ada menatang ni kan...

damia xnak bonceng tuh ngn abang...terpaksala ambik lg sekor binatang ni bg damia naik...

misi mencari susu selesai...trus gi jusco tuk misi seterusnya...ape yg kami beli di jusco??xyah gitau la ye...hanyalah brg letrik sajer... :D

abie tgh melayan cashier...:D

sementara nunggu abie melayan cashier tuh...aqil n damia exercise...

oh ye..tuk pengetahuan korg la kan...kot2 ader yg x tau..ke aku yg tetinggal ketapi...xper..aku nak gitau gak...kat jusco setiap ari sabtu yg pertama...dorg akan bg voucher rm5 tuk setiap pembelian rm100...maknanyer...klu korg shopping rm400...maka korg akan dpt voucher rm20...yg bestnyer voucher jusco ni xder expired ye...

setlh misi mencari brg letrik selesai n aku dpt voucher rm100++(leh la wat belanja shopping baju raya aqil n damia nnti) trus gi jumpe puan lawyer aku tuh...dung dang dung dang kul 11 lbh baru smpai umah.. #:-S seharian berjln...penat!!!

13 coretan:

[-suziey-] said...

umangaih..bape byk hang sopping dpt 100 vocher tu..rm5 setiap 100...klau 100 maunya ribu riban..hmmm

shi3la said...

uittt ko beli per besann sampai dekat 100++ konyer voucher..hamboiiiii sakannnnn sopingggg...

rizz said...

bsenam dah bdk nye hehee

Gieyana said...

fuiyoooo...jalan sakan mak cik nie yer...menatang yg budak2 tue nek kan..Nureen takuttt! kahhhh!

nurulzia said...

org tua bole naik jugak tak menatang tu?tinginnye i..huhuhuhu

zue_annie said...

ha'aaa kan leh kata semua shopping complex ada natang tu..hari tu p tesco ralit2 aku mujur x langgar natang tu tgh grak kalu x harus x cident aku di ruang legar tesco hahhaha

neezareef said...

btl la ko ckp stp hypermarket mmg ade natang tuh...sama lak tuh..diorg ni dilahirkan serupa..ahahhaha

el said...

damia muntah jangkit kat danial kot..or dia dh mula rindu kat danial smpi muntah2...hehehehe

niza said...

suziey~*kelip2 mata*

shiela~bkn slalu pun...lgpun aku shopping tu pun guna voucher jusco gak...tmbh sket2 jek...

rizz~jakun rizz tgk benda tuh...hehehe...

gie~bagus gak nureen takut...jimat 3 hengget!!!

zia~eerkkk...klu agak2 berani menahan dr kena rembat ngn amoi yg jaga tuh...bleh jek naik...hehehe...

zue~klu ko xcident aku rasa ari ni dlm sejarah la kot...sbb ko org pertama yg lgr smpai jatuh...hehhe...klu jatuh atas benda tu xper gak...leh cover konon2 naik benda alah tuh...hehehe...

kak neeza~hahahaha...aah la kak..dorg serupa...dah 1 kilang kan...hikhik...

el~aku rasa la el...tp ari tu x pahsan lak aku dorg sempat beramah mesra ke x...sbb danial dok berdukung jek...hehe...

sis_nita said...

yerlaaa..
menatang nehh kan..
wawa suka arr naik..
tapi masalahnyerr wawa nak berteman..
dah sudahhh..
ajak akak sekali naik sama..
tak ke haru biru.

CaMaRPuTiH said...

samala ngan aku.. keje ngumpul voucher. pastu ku beli baju tuk diri sdiri. kikiki...

mummYaeesh said...

sakan jalan sakan shopping lagi mmg motip ari tu sakan la kan..woohoo

niza said...

kak nita~akak naik menatang nih???uhuhuhuh....heheheh...

cha~cesss...x baik ko...xnak kongsi ngn dina...heehehe...

watie~hari sakan sedunia...hehehe...