sayang korang!!!

search box

Wednesday, July 1, 2009

progress rumah n mkn

tujuan blk klang last weekend tu psl nak settled hal2 berkaitan ngn rumah yg baru dibeli dan juga tuk settled segala pembayaran2 service charge n sinking fund rumah lg 1...beli apartment ni seblm kawin dulu...skang ni bg anak2 dara menyewa...hehehe...ku byr smpai bln 12 trus...senang citer...

pastu kiteorg pun gi tgk tapak rumah baru tuh...alhamdulillah skang ni dah pacak2 tiang...mark yue...umah aku x terbengkalai ye...ni buktinyer...hehehe...

progress rumah...

ni aku beli rumah kat klang bkn bermakna rumah tu siap aku akan pindah sini ye...aku pun x tau la bile bie tuh nak pindah kl...uhuhuh...beli tuk duduk bila pencen nnti...klu umur panjang...

pagi ari sabtu klu x silap aku...aku n bie dating2 gi breakfast kat lontong klang...

org klang tau la kan kedai lontong klang ni kat ner...
kat shah alam pun ader gak...sec 7 klu x silap...kedai2 blakang unisel tuh...sec 7 kan situ??

nilah rupa lontong tuh...sedapppp!!!aku suker...

kali ni blk pun aku x berkesempatan mkn rojak klang ngn mee hailam wak ape ye nama dia...kedai dia bertentangan ngn rojak klang nih...slalu miss nih...sbb dorg bukak ptg kul 5 ke atas...nak gi klang time2 gitu...uhuhuhu...azab2!!!

ptg sabtu pas asar tu aku gie umah adik ipar aku (adik ker??hehe...) kat bandar nusa rhu,shah alam...aku stay sana 1 night...mlm tu kami wat bbq...di next entry ye... :D

18 coretan:

zue_annie said...

wah lama x mkn lontong ni..mak aku baru plan nak buat lontong mkn time raya nanti hikhik...jemput la yer

niza said...

zue~mknn tuk raya dah plan tuh...dasyat2!!!hehe...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Tak penah makan LONTONG... camne ek rasanya?

Happy Birthday utk AQIL ya!!!

Gieyana said...

cehhh..baru pacak tiang jer..bila nak siap tue?
~ So kita serbu house warming Zura dulu ler..pastu aku....kekekeke..
~ NAmpak gayanya..house warming ko ni mcm next year..
~ Apapun tahniah yer psl dpt gak umah sendiri soon...:D

~mamazahra~ said...

mee hailam wak sarip la niza :P
norly pun lame x mkn kt ctu...

~mamazahra~ said...

niza beli umah kat ne eyh???

rizz said...

lontonggggggg cedapp

CaMaRPuTiH said...

lontong tuh paberat aku wei. terliur jup. nak merasa makan time ghayer jek. huhuhu....

niza said...

mama~caner rasa??kuah dia cam masak lemak...buh nasi impit,begedil,sotong bersambal,sayur2,telur..uishh...mcm2 la...sedap mama...
thanks for the wish!!!

gie~aku beli umah mmg target siap thn dpn punye...sbb thn dpn kancil aku dah abis byr...xlah beban sgt...

norly~aah2!!!wak sarip...lupa daaa nama dia...tp wak sarip tu arwah dah kan...klu gi mkn sana jgn gitau tau...kang leleh lak air liur...uhuhu...
beli umah kat meru...area sana rumah murah2 lg...lgpun dah confirm jiran2 sume org melayu...sbb lot tuk bumi...hehe..

niza said...

rizz-mmg sedap!!!

cha...xyah tunggu masa raya pun ko dah leh dpt...hhehehe...

CuTeMiUt78 said...

wah.. memang sedap tgk lontong tu.. heh..heh.. oh beli umah kat klang ya.. awat sampai sana beli umah

mummYaeesh said...

hamboiii penuh jadual blk kg ek!
sama dgn bile blk kg jek wajib g tmpt2 makan..ahaks!

g la pujuk hubby u tu soh pindah bila uma siap!

sis_nita said...

dik..
huhuhu!
ruginyerr laa tak dapat nak jumpa ko..
dah dekat jerr kan..

hmm..
next time kan..
kalo ko mai sini..
ko datang umah akak ehh..
kita karok sesama..

akak pon pandai masak lontong wooo..

mummy_ayu said...

sedapnya..lontong my fov too..terliur la plak...

jemarisepi said...

ALAMAKKKK.....
CAM TERUJA JER SEBUT PASAL UMAH NIH...MACAM JEMARI DULU,TERUJA SGT NGAN UMAH BARU..HIHIHI
SEKARANG DALAM PROSES SYANTEK KAN UMAH..LAGI LAH TERUJA NAKNAK PINDAH...
NI NAK BALIK KONTAN NI..HUHHH

niza said...

kak rina~senang kak beli sana...sbb adik badik sy n adik badik hubby sume dah netap area sana...

watie~ahaks!!gi mkn tu wajib...hehe..tlg pujukkan leh??heheh..

kak nita~tulah kak...x dan nak calling2 akak...uhuhuh....akak pandai masak lontong??sedapnyer....

mummy ayu...sedapkan lontong...klu time raya nak merasa lontong 1st raya kena gi umah mak ngah sy kat kajang...dia tiap2 thn wat lontong...sedapppp!!!!

shi3la said...

wahhh baguss nihh dah ader 2 rumah..haku satu rumahh ponn tak terjaga..kahhh..wehh byk duit kau bayar terus sampai akhir taun..huhh kalo haku mau lobamm tak makan seminggu kalo wat cenggitu..huhuu

wehhh sedap ker lontong..haku tak pernah raser pon sumur idup..huhuu sangat jakunn haku..kahhhh

niza said...

byr maintenance fee jek yang ooiii...

ko nak mkn lontong??jom kite serbu umah kak nita nak??