sayang korang!!!

search box

Tuesday, July 14, 2009

pesta buah2an

ari ahad tu kiteorg gi melawat...melawat katanyer...:D pesta buah-buahan kat pasar awam balik pulau...

aktiviti dorg siap ader pertandingan mkn buah durian tuh...rugi bie x masuk...klu x thn dpn mesti dpt durian free sepanjang musim...:)

ada pertandingan masak lemak tempoyak ikan keli...masa aku smpai ni dah sesi umumkan pemenang...

yg paling best skali adalah...

durian pun nak bertanding tau...jgn main2!!!cuma durian2 ni xleh nak posing2 la kan...dok statik jek...;)

'raja' yg bertanding...:D

nilah pemenang2 nyer...

yg ni 'raja' paling hebat!!!juara antara juara gitu....

durian ang hae...
nilah durian yg aku bie slalu beli...juara u!!!

kasi zoom sket...durian ang hae @ dikenali sbg udang merah....

ramai gak la peniaga2 yg meniaga masa nih...ader yg jual rambutan sekilo rm1 jek...tp aku x dan nak beli sbb aqil dok mengamuk...geram tul!!!dia sebuk nak tgk monkey...kang ummi bela monkey tu kang baru tau...ummi lak yg takut!!!uhuhuh...

antara gerai2 pameran yg ader...ular tu memula damia nak pegang...dia pegang gak la bdn ular tuh...agaknyer dia rasa semcm kan...suh pegang lg skali xnak dah dia..:)):))

disebabkan x thn dgn durian2 tuh...maka ku rayu2 ku pujuk2 ke bie suh beli durian...tp bkn ang hae punyela...bie gi port baru lak...durian dia not bad gak la...isi tebal...bijik kecik jek...sedappp!!!!

with flash...

without flash...

cam nak mkn durian jek lg...uhuhuh....musim durian dah nak abis kat balik pulau nih...harusla belasah kasi puas smpai thn dpn lak kan....:D :-P

17 coretan:

KasiH said...

sedapnya derian...daku ada bad experience ngn durian sebab tu suka lite2 je..

neezareef said...

klu aku nk lalu sblah menatang tu pn aku x hingin..eeiiii

beso bagak duyan ptt la jd jore...lahai diorg ni kretip tul wat petandingan gitu

[-suziey-] said...

ni pesta duyan..xnmpk pn buah2 lain..cam sama je buah durian ang hae (ape kenamanya..lupe dh:D)..

sis_nita said...

dik..
seriess..
tak terucap laa kann..
akak nengok gambar2 doyan tuhh..
akak terkesima..
akak terkedu..

andai dapat ku pulun sumerr doyan tuhh..

alangkah bahagianyerr idup..

mummy_ayu said...

durian..best nye...memang kalu makan durian, macam tak puas puas kan?

rizz said...

doyann! cedap

~~ciklinn~~ said...

pergghhhhh sang raja yg sungguh menggegar jiwa.. hahahahha

giler cnatikk doriann tu

Noy said...

pesta mc ni yg weols tunggu kat KL last week..tapi hampa sal takde..My family lovvveeeeee durian..

niza said...

kasih~bad experience??naper??durian gigit awk ke???hehehe....

kak neeza~hehehe...mmg bernas idea dorg wat pertandingan nih...

suziey~durian ang hae ni isi dia kuning kemerah2an sket...

kak nita~thn dpn akak dtg sini tau...akak mknla puas2...

mummy ayu~btul...cam mkn tu nak lg n lg...hehe...

rizz~lemak berkrim disukai ramai...hehehe...

ciklinn~mmg kebanyakkan yg bertanding isi molek2 belaka...

noy~tulah org suh dtg penang...leh hadap mkn durian puas2....

zh-ena said...

kat sini takder la plak pesta mkn buah mcm tu..selalu dgr durian merah jea kan..tak pernah rasa pun..

CuTeMiUt78 said...

waalllaaa.. manyak syyookk... hik..hik.. doyan pun ada pertandingan ya.. :D

shi3la said...

wehhh sampai atey tak bawak doyan maser jumper haku tau..haku dah imagine ko bawak doyan tau..kahhhhhh

uiiiii murah tul rambutan sekilo singgit...kalo haku mau hambek tiga empat kilo hoo...

wehh menantu haku sihat..:)

niza said...

zh-ena~yg ni ala2 kemerah....

kak rina~tulah...hehehe...

shiela~klu aku gi kat ko tu semata2 jumpe ko x gi maner2 insya allah aku bwk...tp ni bnyk simpang nak gi...tu psl x bwk...hehehe...
menantu ko sht....hehe...

zue_annie said...

doyan oh doyan hikhik..aku suka doyan kg yg isi x tebal kekekke

mamadanish78 said...

amboiii...
bkn main besaq lagi doyan ni...
terliuq..
mamaD pun tgh berusaha mkn sepuas yg mungkin doyan ni...
mmg selang sehari mesti beli...
kepanasan dibuatnya...
tp ade aku kesah...doyan dah nak abis musim dah ni...ttp nak balun gak abis2san..wakakakaa...

CaMaRPuTiH said...

niza.. kat pesta tuh xde ker jual durian isi hijau? hikhikhik...

aku pun dok la melahap durian. sebut jek terus gi cari. kang dh abis musim mahei giler nk beli.

niza said...

zue~hehe...aku suke isi tebal!!!baru puas mkn...

mamaD~tul tuh...mkn puas2 seblm abis musim....

cha~nnti aku tny apek yg jual tuh ye...hehe...