sayang korang!!!

search box

Friday, July 3, 2009

mkn lg dan laaaaggiiii

blk dr jusco tu...smpai umah dah nak maghrib...trus bersiap2 lg...tuk nuju ke port klang plak...kali ni nekwan nak belanja anak2 menantu dia...uhuhhu...seharian keje aku n bie mkn,mkn n mkn...bak kata org..rezeki jgn ditolak...kehkeh...

ibu (kakak aku),syahirah n ayah (abg ipar aku)...

tudung hitam tu adik aku ngn bf dia kat sebelah...insya allah bln 11 ni dorg bertunang...

nmpk tudung jek nekwan...hehehe...lelaki blakang damia tu...emeer namanyer...mama aku jaga dia n adik2 dia yg lain dr baby lg...skang ni emeer dah form 3...besar dah kan...xleh dah aku nak peluk2 dia...hehehe...

wajib interprem...hehee...

mama aku ni klu nak belanja mesti gi mkn kat kedai bang leman nih...sbb kedai kwn dia yg punye...tp malangnyer ari tu kwn mama xder jaga kedai...maka xderla discount...hehehe...pastu adik n kakak aku mulut masing2 xder insurans tau...sbb dulu aku penah la berkwn ngn anak tokeh nih...berkwn rapat jek...idokla berkapel2 bagai...(korang nak tau...mak dia penah ckp ngn mama aku...klu x berbesan dah kita...sungguh kejam!!!) dorg pun galak la citer kesah2 lama...ngn selamba badak jek kakak aku ckp...klu x tiap2 minggu along leh mkn free kat sini...hampeh tul...sib baik hubbyku tu sporting...klu x jenuh lak aku nak memujuk...kehkeh...well..best man win kan...hikss...dont worry bie...bie adalah yg terbaik tuk sy!!!yg sgt memahami diriku...aku jek yg xnak phm dia...hihihi...

disbbkan perut pun dah senak...trus blk umah tido!!!!ciri2 berpotensi tuk gumukss...uhuhuh...

soknyer dah nak blk penang...plan dlm kul 4 tu dah nak bertolak dr umah mama aku...tp aqil n damia tido plak...maka kiteorg pun gi settled membyr hutang segala bagai...pastu gi jusco jap..survey2 ape yg patut...hehehe....ingt nak gi mkn yg ringan2 cam roti ke ape kan...tp malangnyer kedai2 roti kat jusco BT tu xder tanda halal lak...jd decide ngn bie..kite gi mkn sate kajang la...

15 cucuk tuk kami...sambil2 mkn tu borak ngn bie...citer kesah lama sate kajang kat kajang lu... dulu kan masa mkn sate kite order jek baper kita nak...pastu nnti bila nak byr...dorg akan kira baper cucuk/lidi yg kite dah mkn jek...korg ingt x??

pose aku melantak...hehehe...

kiteorg smpai jek umah dlm kul 5 lbh...tgk aqil n damia baru jek bgn...dgn cergas n cargas aku siapkan dorg...while bie masukkan beg2 dlm keta...siap semua trus gi umah ayah ngah coz nak ambik mak adek bwk lari ke penang...hehehe...bertolak dr umah ayah ngah dlm kul 6.30 ptg...

smpai penang dlm kul 10.05 mlm...trus nuju ke sini....

oh!!x nmpk ye...

ha!!!sini...nmpk kan...nurul ikan bakar...

aku mkn mihun kung fu sbb kueh teow habis...bie mkn nasi goreng cili padi...
mak ader nasi putih n tomyam...anak2 nasi goreng cina...

kerang bakar tetap ader...

mak adek tgh marah tu damia dok kacau air mak adek...hehehe...

ni posing sblm mkn tau...posing slps mkn...hehehe...aku rasa mau terbaring kat situ...

dlm aquarium ni ader kura2...si aqil bising mulut dok ckp tu penyu...adeiiii...

smpai umah dlm kul 11 lbh...fuhhh!!!letih...letih mkn!!!

13 coretan:

sis_nita said...

ko ni kan..
leh jadikk pengacara jenjalan carikk makan laa dik..
menu2 ko sumerr sedap2 arr..

zue_annie said...

aku dulu suka g mkn kat nurul ikan bakar tu ngan kengkawan opis...best

neezareef said...

niza,
aku pn baca cam letih je lg2 dgn byk makanan tu..ngalahkan aku lak yg mkn skali..
:D

el said...

kalo cm ni HARUS banjer aku plak mkn kahhhhh

Gieyana said...

Aku igt Nurul ikan bakar kt Klang punya citer...no wonder nmpak cam similar jer...
~ Laki ko tue kan muka cam erk bf aku jer taw..ader sipi2..hahahaha...terbongkar sudah..

ibu_umairah said...

niza,patutnya kena tambah lagi entry tajuk tu....''SEISI MENGGEMUK KAN BADAN''heee.....heee...

~Firsya~ said...

waaaa,panjangnye entry die...ternganga mulut kila dok bc entry nie,lapooo...sedapnye satay tueee

niza said...

kak nita~ahaksss!!!x moh la aku kak...kang makin menjd2 lak bdn aku kang...uhuhuh...

zue~not bad gak la mknn dia...leh thn...

kak neeza~hahahaha...berat pun naik 40kg kak...hiksss...

el~cucu banjer tok la kuar duit leh??hehehe...

gie~eerrkkkk..adakah??hehehe...

ibu umairah~aah kan...kehkeh...

kiela~jgn nganga lama2...kang rahang jatuh...hehehe...

atty's said...

kerang tu sedap..huhuuh..

niza said...

kty~kerang feveret sy tu kak...uhuhuh...

leadleedeea said...

ending citer nih yg best...kura2-penyu? hehehee oklaaa tuh sama spesis..heheheheeeee

[-suziey-] said...

waa ni mkn2 ke mentakedarah..jeles uuu..sedap2 sumenye..terliur gituh..

mummYaeesh said...

klu tak weols pun bleh sekaki mkn ikan bakar free..whoops

ingat2 zaman dulu makan satay mmg mcm tu kira bape lidi satay kan..skang da order ..wajib bayar abis or tak..hiks