sayang korang!!!

search box

Wednesday, July 15, 2009

rezeki dia

entry seblm nih org memberi aku menerima...pd ari yg sama gak...tetap org 'memberi' dan aku masih 'menerima' dan aku akan 'memberi' blk pd org tuh...org tu lak akan 'menerima'.... eerrr...korg phm x??x phm???xper...tgk nih...

dah phm dah???ye kwn2....aku kena saman semlm...sbb aku drive smbil wat drift ke??...bukan2!!!dan bkn gak sbb aku x pakai tali pinggang....ni sume sbb aku parking kat line kuning...naper bodohnyer opsss!!!kang aqil baca dia ckp ummi masuk api neraka lak..:D cerdiknyer aku gi park kat line kuning tu kan....nak tau??:-/

sbb aku n org2 yg keje kat egate nih...yg ala2 nak berjimat cermat amalan mulia nih kan...parking keta kat luar sbb kami2 kedekut sayang duit nak byr parking kat dlm egate ni...sehari rm4!!!sebln???kiralah sindri ye...

makanyer..memandangkan aku hanya membawa kancil standard berasa rendah diri jadinyer aku park la keta kat luar jek...tmpt parking yg xder line tuh dah penuh ngn keta2 yg seblm ni amatla jarang2 skali nak parking kat situ sbb jauh sket...makanyer aku pun dilayang sehelai kertas putih...:-SS:-SS:-SS

yg park keta kat luar tuh pun bkn calang2 keta...civic,accord,serena n sewaktu dgnnyer....dorg ni dah kaya lg x mau park dlm...bglah kat kami2 yg ibarat mkn pg kais kuih...mkn ptg kais roti ni park kat situ...:-SS:-SS

ader sesaper nak tlg byrkan x???:-SS xperlah...bie...oooo bie...tolong byrkan ye...guna duit bie dulu...nnti bonus thn 2012 sy byr blk ye...:-*

25 coretan:

zue_annie said...

ish2 sian ko hikhik....

bab saman ni aku x leh tlng byor ko suruh en hubby ko jer la ek..kekekke

niza said...

zue~uhuhuh...xperlah...hihihi...

El-Zaffril said...

Alololo... bukan selalu pun kene saman... sekali sekala....

sis_nita said...

haaa..
cepat2..
bagikk nombor akaun ko..
kang akak bank-in..

pastikan bank tu bernama sis_nita bank.. okehhhh..

rizz said...

ala kna saman lak ehhe

Gieyana said...

kesian kat ko...aku plak kalau g Egate tue jarang parking kt luar...walaupun nk p Guardian kejap jer..hahaha..malas nk menapak jauh2...

el said...

asal ko x park dlm tesco or tepi hjg nk keluar ke jelutong hway tu...sn mn ada line kuning..alah jalan skit xpe..bkn jauh pung...hehehehe
mayb xde security kot...aku penah kena sekali kat ofis aku...x bape minit kena..kahhhhhhhh

neezareef said...

lor..kena sama upenye...

niza said...

el zaffril~el pun bkn slalu blanjer akak kan...ape kata...*kelip2 mata*..hihi...

kak nita~akak la kakak kesygn aku kak....nnti aku sms ye...hehehe...

rizz~uhuhuh...tulah...uhuhuh...

gie~klu masuk x smpai 8 minit kot..xyah byr....

el~park kat tesco keta kang kena clamp ngn pak guard tesco tu klu park lbh 4 jam...ofismate aku dah penah kena...nak park kat tepi jln ko ckp tuh...situ pun member aku dah kena saman gak....

niza said...

uhuhu...ye kak..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

saman tu bayar 30 ja..

[-suziey-] said...

lerrrrrrrrrr...wei rm4 pn kedekut ke..kt sini rm7 pn ado tau..4 hengget tu murah la sgt..huhu..cewah..blagaks siot..ekekek:D

niza said...

yan~rasanyer rm30 gak...sbb traffic..klu jpj mhl lg org kata...

suziey~kan ku dah kata...ku mkn pg kais kuih...mkn ptg kais roti...beban lak rasa byr rm4 tuh...ihihih...

ct rahani said...

ishk.. ciannya kena saman.. x pe nanti bodek hubby baik2 suh bayokan.. ayat mesti power tau.. hehehe..

Noy said...

niza,weols kat KL ari tu pun kena saman $150..1st dau sampai KL lak tu..spoil betul

atty's said...

wahahah..takpe..niza..nanti..jgn buek lagi..selagi tak kena..taktau..kan..pengajaran..

U-jin said...

aiseh kena saman ke....bayor jgn x bayor saman...sikti jer tu..hehe

Yan said...

hahaha sian ko kene saman

rynas said...

hari yang malang dan tidak bernasib baik namanya tuh..akak ni selalu kena saman..sebab suka park sesuka hati nak cepat kan. sib baik leh kurang..alah bayo nanti merayu jer minta kurang.

niza said...

ct~xyah ayat2 power...kenyit2 mata jek...hehehe

noy~psl ape kena saman???1st day smpai kl lak tuh...uhuhuh...

kty~mmg akan buat lg kak...no choice....yg penting polis tu jgnla rajin sgt wat keje...hehehe...

ujin~hehehe...byr tetap kena byr...

yan~sian aku kan...uhuhuh...

kak rynas~tulah...rasanyer leh mintak kurang...pandai2 hubby la...ihihih...

ibu_umairah said...

undang2 patut patuhi.....salah tetap slah!!!hee.heee.heee

CaMaRPuTiH said...

ha...tukan rezeki gak tuh... org memberi kita terima jekla. :p

kan x pasal2 dari ko berjimat terus kene lump sum tuk sehari. nasib badannnn!

zh-ena said...

kesian niza..tapi betul tu bila parking kat tepi jln ni biasanya keta yg mewah2..msk jea la parking dlm kan, byk duit pun kedekut nak byr parking..

CuTeMiUt78 said...

lor.. gitu plak ya.. ish..ish..ish.. cian dia

miela77 said...

slm..amik award. N tlg vote 4 di http://mamadanish78.blogspot.com/2009/07/vote-contest-rumahku-syurgaku.html tq..