sayang korang!!!

search box

Tuesday, June 2, 2009

contest seiras wajah

ye kwn2...mari kite meriahkan lg contest yg diadakan oleh yan plak...contest seiras wajah...hanya tuk mak ngn anak jek tau...bapak2 xleh...tunggu bln 6 sok...kotla si yan ni rajin nak wat lg...hikhik...yan ni member seuitm ummi masa diploma kat segamat lu...x sangka lak terjumpe dlm alam maya nih...tu pun lps 'eh!!cam aku kenal jek bdk nih' dlm blog kak rina a.k.a. cutemiut tuh...x sangka kan yan...hehehe...sib baik aku ingt lg muka ko yan...ko ingt muka aku x???klu x ingt tu mmg sajer la kan...kehkeh...

okeh...berbalik pd contest nih...contest ni berlari(asyik berjalan jek kan..kite kasi tukar jap...heheh..) dr 10 mei 2009 smpai la 31 mei 2009...masih ader masa lg bg mereka yg blum join tuh...cpt2 kite join contest nih...nak tau hadiah dia??tu dia....

one drop perfume...

memandangkan hubbyku mengatakan wajah ku cam damia...n pendapat adik bradik ku pun mengatakan yg sama...kwn2 ku pun mengatakan benda yg sama gak...maka dgn ini contest seiras wajah hanya ummi n damia sajer...aqil jgn jeles tau...aqil pun ada gak seiras cam ummi...tp damia punye lg kuat tarikan dia meniru ummi...heheh...nnti bile ader contest cucu ngn datok ummi masukkan tuk aqil ye...aqil n toki...hehehe...

yelah...kenalah ikut syarat penyertaan kan...kata nak seiras wajah...kang x seiras yan ckp haku gila contest lak...hahahaha...

sama kan ummi ngn damia!!!

yan suh buh dlm entri nih:

nama anak :
nur damia harisa binti azman pgl damia ye...

tarikh melahirkannya :
pada 13 ogos 2006

persamaan antara ummi n damia :
banyak nih...korang nak muntah ijo dulu pergilah ye...kehkeh...antaranyer muka kami ni manis jek...abie klu x tgk sehari muka kami mesti rindu...muahaha...nak tau tak...mulut kami comel jek...hahaha...tp gigi kami besar...senang nak geget org!!pastu kami memiliki pipi yg tembam...wpun kami ni slim melim orgnyer(caya tak?) tp klu org tgk gmbr tang muka mesti org ingt kami gumukss!!huh!!sungguh x adil...pastu kami kan...kuat merajuk...cpt memberontak...pastu jenis cpt jek x puas hati...n x sabar pun ada gak...nak sesuatu tu dan2 tu gak nak...ha!!gitulah...alamak!!sume pangai buruk ummi damia copy paste lak...uhuhu...tp ade gak baiknyer...kami ni cpt mesra ngn org...jenis mulut ringan gak nak tegur2 or borak2 ngn org...kami pun kuat nyakat gak...hahaha...kdg ape2 yg damia buat...abie mesti ckp...cam perangai ummi la tuh...lalalalaa...anak ummi kan...eerrr...panjangnyer...hikss...

kenangan paling manis antara ummi n damia :
terlalu bnyk...yg penting setiap detik masa kami bersama adalah saat yg paling manis buat ummi...dan yg paling ummi suka bila damia kena marah ngn abie ke...bila dia nangis ke kan...dia akan carik ummi...kdg2 tu bile ummi yg marah dia...n dia nak pujuk blk ummi dia nih...damia dok la rapat2 ngn ummi dia...gesel2 kepala dia kat dada ummi sambil nangis2...pastu trus baring atas peha ummi...alahaii..syahdu la plak...skang ni jgn sesaper nak dok rapat ngn ummi...harusla dia menyelit di tgh2 ye...lg 1 kan...klu dia nak kuar ngn abie...tinggalkan ummi sorg2...mesti dia ckp...ummi dok umah ye...jgn nangis tau...damia nak gi work...ummi jgn nangis tau...babai ummi...dia akan tekankan pd ayat jgn nangis...hehehe...:D

okehla...itu sajer...korang jgn lupa ye nnti VOTE for UMMIDAMIA...kami kan sama...wahh!!tagline gitu...hehe...(yan..aku xleh nak wat ayat cam MAUNDI tuk mama aqish punye contest...tuk contest ko nih...aku xder idea...hehehe...)

26 coretan:

MUNIRA said...

akan saya vote nnt! :) mmg seiras laa..rasa2 tang mata n idung kot!
sama manshung ngan mak die ;)

niza said...

maceh munira!!!hehehe...

Yan said...

ok noted! tp ko tinggal la link kat entry tu.. nanti ujung mgu aku nak wat entry..

Jiey^Mien said...

huhuhu.. muka tak seiras ngan ian nih, camne?

tehais said...

Muka mak dgn anak mesti la serupa :P
Tapi anak kak niza cumil2 la.
Aiseyy,nie tak bes nie ade orang tu dah bangga2.kekeke

[-suziey-] said...

waaaa dh mcm model ubat gigi plak nih...contest ubat gigi ke nih..ekek:D

rynas said...

salam ziarah. aaahhh..ada iras2..vote jgn tak vote. cam AF plak ekkk

niza said...

yan~ok2...sorry boss!!!

jiey~bleh jek join...kot2 ader rezeki...sajer tuk suka2...hehehe...

tehais~sila2 puji lg...suar lum koyak lg nih...hahaha...

suziey~2 dlm 1 punye contest...hahaha..

rynas~yeah!!!meh tlg vote kan ye...hehehe...maceh...

neezareef said...

seiras....bleh menang nih..

sis_nita said...

akak rasa mmg seiras.. sama comel.. musti blehh menang.. akak vote!

niza said...

kak neeza n kak nita...maceh2...tlg vote kan tau!!!sayang akak2 ku...muaaahahh...

Nurhayati said...

dari pipi ke bawah mmg sama.. =)

niza said...

hehehe..thanks yati...

Marsha~ said...

huhuhuhu... mmg seiras.. jeles pulak, sbb anak kite tak seiras sgt dgn kite... kalau tak mesti boleh join, kalau join pun mesti kalah teruk.. huhuhu

mummYaeesh said...

haah..sama tang gigi!woohoo...
percaya ke peramah..katanye uols ni pemalu..ahaks!

hik3 damia sama cam yaeesh, bila nak kuar jerk ckp nak p work bkn p school sbb dia "dont want school!"

Mira said...

hehehehe 2 2 pun sweet je..mau ibu atau pun anak..tapi akak suka lagi tengok damia....wakakakaka...damia lagi comei....

re : kena rasa dulu asam pedas tu..baru tau sedap ke tak sedap...marvelos tau...hihihihi

niza said...

marsha~join jek contest tuh...sajer tuk suka2...menang ke kalah xper la kan...just for fun...doa bnyk2 biar baby dlm perut tu seiras ngn awk lak...hehehe....

watie~malu tp mahu...muahahaha...

kak mira~kengkonon sy kekecik lu comel cam damia la gak...hahahaha...

nnti blk klang nak suh akak bwk la gi mkn sana...hehehe...

Jiji said...

Wah ramai nya nak kena vote neh@!~

heheheh@!~

niza said...

jiji~hehehehee...jgn lupe ye...undi ni x perlu sms...prepaid x abis punye...hihi...

Mama_Aqish said...

rajinnyer masuk contest...kita pun nak join gak...nak upload weekend ni la...

niza said...

mama aqish~sajer suka2...uplod mama jgn x uplod...jom kite kasi pening si yan tuh...hehehe...

Jiey^Mien said...

a'ah la.. ada iras.. =)

Yan said...

oii.. oiii ngumpat aku dlm komen box haaa..

buleh tahan pening gak.. takpe aku import juri luar..

niza said...

jiey mien~tang pipi plg ketara kan...hehehe...

yan~oppsss!!!terngumpat lak...hikhik....

Yan said...

ade problem lak link blog ko ni kat entry aku...
link ko bagi aritu.. aku rase dah betul.. dah double check.. tetibe arini try balik.. dia kata blog not found

niza said...

yan~ye ke...jgn disqualified aku lak tau...hehehe...blog ni kdg mmg ngeng gak...