sayang korang!!!

search box

Monday, June 8, 2009

cptlah ummi...

mmg tidak menyabar tau anak bujangku sorg nih...ari jumaat tuh blk dr tesco smpai umah dah nak kul 10 mlm...dipaksa gak umminyer nih tuk wat kek!!!nilah penderaan yg ummi ckpkan tuh...eeee sabo jek tau!!!sib baikla mood rajin tuh ader...klu tak??dah tak tuh...xder la kan...hehhe...

maka terjadilah sesi aqil belajar buat kek bersama umminyer...sgt excited tau aqil...damia lak bila nmpk abie kuarkan mixer tuh...terjerit2 suh simpan blk...sbb dia takut...bkn takut ape...dia rasa mixer tuh leh memekakkan telinga dia cam blender...hehehe...bila nak on mixer jek....berlari damia gi dpn...hahaha...bila dia rasa cam x bising sgt...barulah dia dtg dekat tgk...ish!!ish!!ish!!

gmbr2 semasa sesi pembuatan kek tu tidak diambil kerana baju ummi x cukup kain...disamping hubbyku menjadi asisstant...hehehe...
dan inilah hasilnyer....

hasil deco ummi n aqil...

deco yg ntah ape2...hehe...aqil suh wat star...maka lahirlah star yg xder rupa star nih...kuikui...

with flash...

without flash...

kek chocolate ni lembut jek texture dia...sedappp!!!wah pahsan disitu...hehe...bkn la nak kata aku wat kek ni sedap...tp tetap bangga gak la kan....hikhik...resepi kek nilah yg jadikan kek nih sedap...resepi di sini...cha...aku cilok resepi kek coklat ko tau...hehehe...

siap wat kek tu dlm kul 12 tgh mlm...ckp ngn aqil...kita mkn kek ni esok tau...ni dah mlm...ok ummi... ingt dah siap wat kek tu aqil nak masuk bilik tido...rupanyer aqil suh ummi teman dia tgk citer hantu la plak...ntah citer ape ntah...ku x lyn sgt...agak2 mata ni xleh nak bukak dah ajak gak dia masuk bilik...sib baik dia kesiankan tgk ummi dia nih dah kepenatan...

esoknyer bgn pg2...i bekfes kek cokelat u...hehehe...damia suka mkn wpun dia x sebuk nak suh watkan...aqil yg sgt sibuk suh wat tuh...mkn secoet jek...dok mkn m&m tu jek...geram tgk!!!dia punye nak kek tu punyelah x nyempat2...mknnyer alahaiiii...celah gigi pun x lekat...dia lbh sebuk ckp nak bwk gi school...pg ni...bwk 1 bekas penuh bg dia mkn ngn kwn2...ntah cukup ke x tu x taulah...

20 coretan:

~zuraiwan~ said...

aku pun dpt tau kek itew...tau2 je aku pun sukerr kek coklat.
~ yang pastinya mmg sodap, soft2 je..tp coklat dia cair la plak sbb x ltk fridge tu la kan...aku dh sental td lunch stgh..kekeke..

niza said...

zura~i punye pun cair gak...hehehe...

ibu_umairah said...

wah nampak sedap jer...kek coklat tu!!!tambah lagi di hiasi coklat M/M........

Gieyana said...

wei knp x post kat aku sket?

Noy said...

cantik nya kek..look so moist and sweet..emm...noy lak yg craving for choc cake lak ni..:)

Yan said...

adeh.. harap anak aku tak mintak aku buat dahler..
aku mmg malas..
penah buat sekali dua dulu.. tp hancur.. cume rase jek sedap.. yela cokelat mestila sedap..

rynas said...

wahh semnagt gitu mlm2 pun buat kek gak demi anak terchentakan..nampak menggiurkan jer..dah lama tak buat kek ni ntah dah lupa agaknya.

puspawarna said...

hik2...
sy pon bru jer wt kek coklat...
sonoknyerr...

[-suziey-] said...

laa ye ye je buat last2 smpn esok..eh tantek la jgk deco tu...sedpla nmpk kek tu..tepek la resipi..

kin hashim said...

Rajin ye niza wat kek malam2 buta..nasib baik sorang je si kecik yg nak jadi asisten...hehhe..Kalau anak2 k kin, time kita nak guna mixer, time tu la seme pakat nak pegang!

neezareef said...

aku klu kek coklat ni mmg hantu...pndai si bujang tu deco ya..

niza said...

ibu umairah~bkn stakat nmpk sedap jek tp mmg sedap kek tuh...hehehe...tryla buat....

gie~aku dah pos...ko gi cek letter box umah ko...klu xder ko gi cek perut abg posmen...hikhik...

noy~tryla buat...x leceh sgt wat kek cokelat nih...puas mkn...

yan~ko tunggu qis besar nnti...bila dia dah dpt mulut nak tu nak ni...rasalah ko!!!hikhik..

niza said...

rynas~klu lupa xper...resepi ader sy bg tuh...hehehe...try la kak...lembut jek...

puspawarna~kite tukar2 kek nak??hikhik...

suziey~perli aku ye deco kek tuh??uhuhuh....tu dah bg link ke blog resepi cha...cilok dr dia jek...hehhe...cha ckp ko punye resepi kek pun leh thn gak...xmoh bg ke??hikhik...

kak kin~dah aqil dok mintak nak kek nak kek x abis2...sian lak tgk...tp masa sy buat nih dorg setakat memerhati jek..sib baik...

niza said...

kak neeza~si aqil cuma buh m&m tu kat tepi2 kek tu jek...pastu tlg bg m&m mengikut color ape yg ummi dia nak...hehehe..

moMmY miMiL said...

WAHHHH!!
shedappnye kek tu..
bau smpi kt sini haa..
hihihi..

dulu bujang2 rajin le wat kek..
dh kawen ni, malas nk buat..
xde sape nk mkn..husband pn x gemor sgt kek2 nih..tggu my doter besor sket sok, bole le kitorang meranapkn kek tu..hehehe

niza said...

mommy mimil~uishhh...hebat tul sy wat kek kan...hikhik...
klu agak2 xder org nak bantu ranapkan kek tuh...mehla pgl i ye...bersedia tuk berkhidmat!!!hehhe..

CaMaRPuTiH said...

dah amik dr aku ko x pos pun ker aku. wei blk klang nnt kirim ker aku weh. :D

shi3la said...

hohoho...kek coklat haku sukerrr hoooooo...tapi nak buatttt malasss...ko tolongg buatkan utk haku bleyy...ehh haku nak datang umah kau lahh....

mummYaeesh said...

oklah aqil mcm tu baru ummi dia rajin..hiks!
hamboii star mana tu cuma ada 4 bucu jerk..startrek ek??hik3

nampak menyelerakan tp ummi ni kedekut la..topping coklet tu nipih sgt!boh la selambak smpai menjejeh2 gitew...baru marbelles!

niza said...

acha~klu sepjg perjlnn blk ke klang tu kiteorg x lapar..insya allah smpai ke tgn...klu x smpai...hehehee....

shiela~mehla dtg umah...aku bg ko mkn kek jek...ko nak mkn benda lain ko bwk dr umah tau...hahaha...

watie~dah buh selambak badak dah atas tuh...tepi2 sume dah buh...nak bg menjejeh2 lg kang jejehnyer atas lantai lak...pinggan x muat nampung kek tuh...hehehe...