sayang korang!!!

search box

Monday, June 15, 2009

sahabat..

sahabat tuk bersuka ria mmg senang mendampingi kita...tetapi sahabat yg sanggup bersusah payah bersama amat payah mendampingi kita...kenapa??mari kita fikirkan....

ekekeke...sajer bg minda korang berfikir di pg isnin nih....

sebenarnyer nak gitau..kan entry sebelum nih ader gitau yg bie nak gi jumpe sahabat baik dia yg dtg ke penang bercuti...so ni rentetan dr pertemuan itu...

kami x jd berjumpa pd ari sabtu coz sahabat bie ni nak kena gi kenduri kawin kat baling...makanyer kami berjumpa pd ari jumaat mlm tu di Hammer Bay...

signboard sebelah jek ader lampu...sebelah lg tu mentol terbakar kot...hehehe...

restoran ni view di tepi laut...penah masuk dlm rancangan Warung Kita kat astro prima tu...masa smpai kat sini dlm kul 9 mlm...makkk aiiii...payah tul nak cari parking!!!!sib baik naik kancil....leh la gak nyelit2...(tu psl bie suke bebenor klu naik kancil gi maner2...)

pastu kami trus mencari port yg dekat ngn laut...konon2 dptla angin2 laut tuh...tp angin mlm tuh agak malu nak menghembuskan nafasnyer kat kiteorg...ngeh ngeh...

bie ngn sahabat dia,budin yg gi order lauk2...aku spt biasa...cot cet cot cet mulut berborak ngn kak zela...

lama x jumpe...last jumpe masa tu dia dlm pantang anak ke 3...

dlm 4-5 bln yg lps... maknanyer 4-5 bln dah la gak aku x blk klang....kemaman lagilahhhh lama x blk...apsal la fireflyz tu cancel flight dorg dr penang-kemaman...leceh tul!!!

sesi melepaskan rindu...hehe..

suami2 kami mengorder lala goreng halia kot...pastu sotong goreng tepung(sgt rangup)... tomyam...siakap masak lamprik kot nama dia...aku pun x tau apa nama masakan tuh...sbb tu antara masakan special yg ada kat situ...asalkan dia bkn mak lampir sudah...hiksss...pastu air lak fresh orange 1 jug ngn laici kang...aqil seboleh2nyer nak air orange yg color orange!!!yellow x mau...adeiiii...puas meng'explained'....dia pun puas la gak meng'explained' kat abie dia air orange color orange...bkn yellow!!!hikhik...yg penting dia mkn bnyk....hehehe...total semua tu dlm rm90 lbh...agak2 murah ke mhl??pikir sindri la ye...

nilah sahabat baik susah senang sentiasa bersama...budin n family...tiga2 anak pempuan yg sgt comel...bila agaknyer nak kuar lelaki lak kan...hehehe....

dah kenyang tuh bie bwk round2 sekitar padang kota lak...tp x benti coz anak2 semua dah tido...trus antar dorg blk ke hotel seri malaysia....kami pun dah kenyang...blk umah trus...

oh ye...mak (mak budin yg kami pun pgl mak) bg rempeyek kat anak menantu angkat dia nih...sedappp!!!mak wat sindri....nak tgk gmbr??hehehe...dah dlm perut la...nnti ku operate tunjuk ye... :D lupa daaa nak snap...xper...entry bln dpn kang ku tunjuk ye....

gmbr x cantik...
maklumla guna camera hp jek...
order DSLR x smpai2 lg...
caya ke??hehehe...

5 coretan:

Baby Wify said...

hwaaa...pi hammer bay!!! cisss...

gi situ slalu parking penuh..tensen jee...last2 patah balik tak jdik masuk huhu...

~zuraiwan~ said...

hola....g hammer bay..aku gi dlm brp kali ek...ritu g last bw parent aku gi dinner situe..ramai org siut...parking mmg susah..

CuTeMiUt78 said...

uish... makan2 la plak.. bila jumpa member2 lama memang seronok kan

zue_annie said...

wah berseleranya tgk...hammer bay ni area mana?

niza said...

baby~mmg payah nak parking...penuh keta...nnti klu nak gi ajak2 la ye...kehkeh...

zura~mmg pun!!!

kak rina~mmg sonok sgt2...rindu dendam tu terlps la kata org...hehehe...

zue~kat area queensbay...