sayang korang!!!

search box

Tuesday, June 9, 2009

nikmatnya...

pagi ahad tu kiteorg gi bekfes nasi lemak di kedai ummi...bkn aku nyer kedai ye...nama tokeh kedai tu kak ummi...lama x mkn kat sini...sedap nasi lemak dia...kenalah ngn selera kami yg besar nih...kehkeh...

pas mkn tuh...sesi menjejaki durian2 balik pulau...skang ni mmg tgh musim...bannnyakkkkk durian2 yg dijual...klu beli ngn bangsa yg pandai meniaga nih...ader yg kira sebijik2...sebijik agaknyer mau 20-30 hengget...klu nasib x menyebelahi diri korang...silap2 kena timbang durian2 tuh...sekilo x tau baper hengget...uhuhuh...sgt x berbaloi...kami tidak akan skali2 beli kat dorg...cekik urat woooo...

kami pusing2 sekitar balik pulau nak tgk tmpt2 org2 yg jual durian nih...mmg bnyk....tp kami x singgah tny pun...hehehe...sbb hubby dah ader 'pakcik' dia yg jual durian isi baikkkk punye...ingt x entry lps ader psl durian tuh...hubby beli ngn 'pakcik' nilah...kami beli dpn umah dia jek...tp klu org x biasa mmg x jumpa sbb umah pakcik ni ke dlm sket dr jln besar....beli ngn pakcik ni amatlah berbaloiiiii...

kami smpai2 jek dah ader dah durian2 yg nih...tp pakcik tu ckp...jap lg smpai yg baru....kami pun tunggu la...

pastu kami ternmpk lak nih...

tanduk kerbau...geli lak aku tgk...hehehe...

maner durian2 yg dah terbelah tuh....anak2 pakcik nih dok kopek2 kuarkan isi...aku pun tny la...nak wat per durian tuh??dia ckp nak wat asam durian...nak jual...aku pun oooo...gi kat bie...bie...asam durian tu menda??ntah...tempoyak kot... calling for tehais...asam durian tu ape dek??

dlm 10 minit camtu smpai dah 'benda' yg kami tunggu2 itu....

tu dia...mai dah durian 1 bakul...

sesi menurunkan durian...

nilah pakcik tuh...pakcik hassan nama dia...

hubby aku dah bnyk kali dah beli ngn pakcik hassan nih...time2 keje dia bwkla kwn2 dia gi mkn kat tmpt pakcik hassan nih...baru ni kwn hubby beli 8 bijik rm100 tuk bwk blk kg...bg aku murah dah tuh...sbb isi cantik...nak tgk isi dia???

kuning kan....nak tgk lg??

dan lagi??

dan lagi2???

tgk jelah model tgh menikmati durian nih...

kami beli 2 bijik pd harga rm20 sajer!!!!murah kan???aku siap tny ngn pakcik tuh...pakcik...yg isi merah xder ke??pakcik tu ckp...tulah isi merah...ha!!sy tgk jln nak ke teluk bahang tu isi dia merah pakcik...kat banner dia...gitu la merah dia...pakcik tu ckp...aku pun cam x puas hati lg nih...dok ckp ke hubby lak...bie nak isi durian yg merah...ayang ingt isi merah tu color merah ke...yelah...cam org jual kat teluk bahang tuh...tu durian dah campur kot...maner ader durian isi color merah cam lampu keta blakang nih...aku pun diam...eerrmmmm...xder ke??

23 coretan:

~mamazahra~ said...

mak aii, cedapnyer...
terliur jek...
lama giler tak pekena durian...
last makan mase zahra umo 5 bulan...
pastuh langsung da tak penah makan sbb papa takot asthma menyerang mamazahra :(

Gieyana said...

Perghhhh Niza..sedapnya tengok..aku pon nak tayang gak bleh!! tp aku x der duriannya...huwaaaaa...

neezareef said...

seb baik umah aku ade duyan..blk nk kopek..huhu

CINTAMANISZ Lite said...

Aduhai..dah mula ramai yg tayang gambar isi duyan pulak ni. Mak aii..tak tahan betul. 2bj RM20? Alamak..kitorang 2bj mana cukup. Semua suka makan duyan ni..adoi!

Seronok laa hang pa pulun makan duyan no? haha..

CINTAMANISZ Lite said...

amboi..sedapnya korang makan duyan. Tgk isinya tu, ish! Beli 2 bijik aje?
Kitorang 2 bijik tu mmg tak cukup..tapi kalo duyan harga mahal..terpaksa laa 2 bijik pun..hehe..

Amboi..eksyen no pulun makan duyan? hehe..

rynas said...

eehhmmm sedapnyer..saya ni giler durian. tgk durian terliur plak..sib baik tak ngandung kalau ngandung skang jugak ler g beli hehhehe.

zue_annie said...

wah sedapnyerrrrr...asam durian tu tempoyak la...ish sedap ni kalu dpt mkn kekeke

niza said...

mamazahra~mmg cedap!!!uikss..lap2 air liur tuh...abis keyboard basah...hikhik...

gie~ko tayang epal jelah...hehehe...

kak neeza~syok nyer kak...xyah nak beli2...pos 10 bijik leh??

kak alona~kami mkn secara berjimat...sehari sebijik jek...hahaha...aah kak...2 bijik rm20 jek...isi mmg kuning!!!

kak rynas~gila durian??kite serupa...hikhik..

myfr3ak said...

waaaaaaaaaaaaaa, rindu sama balik pulau!! Hari tu balik tak sempat pun bedal, sebab nak kena budget.

niza said...

zue~hikhik..maner aku tau asam durian tu tempoyak...hehehe...

myfr3ak~alalala...ruginyer x bedal durian....sgt rugi!!!hehehe...

U-jin said...

uiishh sedapnye....skrg musim kot..baru gak layan durian mersing..

[-suziey-] said...

adoiiii..niza kita mengidam durian nih..huuhu...dh musim ke? sukanyaaaaaa

CaMaRPuTiH said...

wei..aku pernah tau gi balik pulau makan durian. 1st time ke situ. ada apek jual durian kat atas bukit tuh. kat tepi kebun. aku ni bersemangatla pi suh hubby benti makan durian. sekali tuh dia timbang... aku dh agak dah sure mahal. mmg mahal giler...!!!! durian yg x seberapa best tuh di jual sebijik kat 30 hengget. mau ku geget itu apek. cekik uraf+saraf tul!

shi3la said...

ishhhhh...kalo haku jadik laki kooo dahh lamer ko kener sekehh...gilerrr haperr duriann color merahhh...buhhh pencelokk merahhh kuttt bleyy laa..hiksss...

selalu yg kuningg cam gitewww jerkk yg haku tauuu...

dolu haku hantu gak doyan nihhh...tapii latelyy camm dahh kurenggg sikit..ntahh naper...

waahhh hebattt arrr Aqil ngan Damia..bagusssss...

mummYaeesh said...

cis bedebah ko niza..berani menayang raja buah didpn ku whoops di dlm blog mu!(adeh masuk ni da 4 n3 citer pasal durian..mmg wajib beli sok!)

yg ni durian tembaga kot
yg durian merah tu color dia ala2 orange nak ke merah gitew..kan kan kan..weols mmg mengidam durian tu time preggy yaeesh dulu..sanggup beli sebijik rm48 kot tak silap!
pergghhhhh terangat siot!takpun uols beli durian 101 tu rasa dia ala2 gak!bkn d24 tau!

Yan said...

gambo durian byk2 aku tak teruja.. tp gambo anak ko melantak durian tu mmg mengujakan..

pakkal aku baru bek demam.. so takat pandang2 jeling2 jekla

niza said...

ujin~skang ni mmg musim durian kat balik pulau...tmpt lain sy x pasti lak...durianla pembuka nafsu mkn...hikhik...

suziey~ngidam ye??heheh...mehla dtg sini...leh rasa durian balik pulau...sedapppp!!!

acha~beli kat dorg tu nak2 klu nmpk ader timbang atas meja tu baik xyah benti...mmg mhl tercekik bijik punye dia jual...kita nak mkn rasa sayang...

niza said...

shiela~ader la...tp idokla merah menyala tuh...tp ke arah2 merah gak...dah aku nmpk banner tu..tentula ader kan...uhuhuh...

watie~aaahhh...color orange nak ke merah tuh...lama dah tingin nak mkn durian gitu...yg 2 bijik tu durian tembaga...mmg kuning la isinyer....suh la ahkau blk penang...hehehe...sini xder nyer durian D24 weii...ader 808 la...168 la...cap kaki ader...cap tgn ader....cap lidah jek xder...hehhe...

yan...baik ko try mkn yan....mesti baik demam ko...kekeke...

Nurhayati said...

musim durian skang ni.. sedapppnye..

Shahida said...

Ya Allah sdpnya.........

Jiji said...

ya allah sedapnya nya nizaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

Mr PenyuBiru said...

adeh! durian ini begitu mengoda. nak kena carik ni.huhu

niza said...

abg penyu~ahaks!!!silalah carik di tepi2 jln ye...