sayang korang!!!

search box

Monday, June 1, 2009

dah buat bekam

ari jumaat lps...pas maghrib trus gi giant tuk wat bekam...sementara ummi wat bekam...abie gi masuk dlm beli brg2 keperluan...aktiviti di hujung bln...hehehe...

smpai jek trus ckp ngn kakak tuh...

kak..nak wat bekam...tp klu pempuan pregnant leh buat x??sbb sy period delay dah nih...x tau lg pregnant ke x...
ohh...boleh2...xder hal...klu pregnant pun perut...xder kaitan ngn lain...ok...masuk bilik tuh...pastu bukak baju pakai kain batik tu ye...
okeh...

sesi mengurut sket2 lu...

urat awk ni dah keras...tgk nih...
hehehe...sy ni dah nak dekat 2 minggu sakit kepala kak...
keje ofis ke??ngadap komputer??
aah kak...
tulah...ishh...keras dah urat awk nih..
hehehe...

sesi berbekam...

akak bekam angin dulu...
okeh...
kena wat bnyk nih...smpai pinggang kena buat nih...
uishhh kak...xyah la...wat 6 cup jelah kak...
maner cukup!!!kena buat sekurang2nya ni 10 cup...
uisshhh kak...xyahla kak...6 jelah dulu...
xleh dik...wat bnyk cpt sket baik...
tau kak...tp sy ni ada 100 hengget jek kak...kang x cukup lak nak byr ke akak...
xpe...nnti 2-3 ari dtg la blk byr balance...
xyahla kak...sy dok jauh ni...balik pulau...payah lak nak dtg2 blk nih...wat 6 cup jelah ye...
ada customer akak yg lain pun dorg gi bank-in jek kat account...
xpela kak...sy ada 100 jek nih...
akak wat 8 cup jek nih...
mmmm...tp sy ada 100 jek nih kak...ader rezeki lain nnti sy dtg lg wat kat akak...
xper...

ni darah kotor yg ada kat tengkuk...

sesi membayar...

kak...sy ada 100 jek nih kak...
xper dik...kira halal la...
mekasih bnyk2 kak...ader rezeki lain sok sy dtg lg ye...
sama2...

hehehe....sekian....

eh lum lg...pas wat bekam tuh...tengkuk ngn bahu dah rasa kurang sket rasa 'bebanan' tuh...tp kepala masih rasa sakit2 gak lg...nak2 kat bahagian kening...pastu bila mkn 1 buah nih...rasa hilang lak sakit kepala nih...kehkeh...apakah nama buah tuh?? nntikan kemunculannyer....muaahhh!!!

15 coretan:

CINTAMANISZ Lite said...

Hmm..rasa lega kan bila dah berbekam? Tak nak wat lagi? Tp tu laa..mahal sgt satu cup tu.

Akak lepas2 dah wat sekali tak wat dah. Tumit dah x sakit tu kira dah ok la, hehe.
Agaknya darah kotor campur ngan angin sekali terkumpul, kot..hehe.

Masa akak wat berbekam tu..darah kotor tu berbuih, hhe.. Pastu kaler merah darah tu ada 2 ton pulak! ekekekek.

iswatie "colours of life" said...

Niza..bekam nih kat Giant Bayan Baru tu ka? best tak? but takut la tgk darah tuhh

neezareef said...

niza,
sakit x bekam tuh
tp kan bekam ni klu dah wat skali msti nk wat salu..

zue_annie said...

wah...apa macam..rasa genna buat bekam tu sakit x?

rynas said...

uihh dah ada macam ayat rancangan misteri dah..best ke bekam nak cuba ttp takutlah pulok

niza said...

cintamanisz~lega gak la rasa pas buat tuh...tp sakit kepala x ilang trus la...berkurangan...sakit bahu n tengkuk ye ilang...

watie~yup!!!giant bayan baru...best ke x tu bg sy ok lah...cuma rasa pedih la bila kena toreh2 tuh...heheh..

kak neeza,zue,rynas~sakit tu x...pedih jek sbb kena toreh...

Yan said...

elehh buah kedondong la tuh.. kan kan

ape???? kene toreh???? uwaaaaaaaaaa serammmmmmmmmmmm

mummYaeesh said...

wah kakak tu marketing strategi ke??
mahal gak ek bekam!seriau nye tgk darah tu!

saya tau!mesti buah durian...

pestt i've told u..u preggy ni!

[-suziey-] said...

ececeh. tu msti saje je bw duit xckp..ekeke;D

niza said...

yan~kedondong??aku suka mkn jeruk kedondong jek...hehehe...
bkn cam toreh pokok getah tuh...dia cam titik2 kat kulit kite jek...1 cup tu adalah kot dlm 10 toreh...

watie~ya btul!!!bijak2...hehehe...
preggy??wallahuaalam...hehehe...

suziey~sbb dah bajet nak wat dlm 100 jek...kang larik bajet kang...mkn biskut jek la kang...hehe...

CaMaRPuTiH said...

owh..sudah berbekam yer. takutnyer tgk darah tu lorrr.. kalo acha smp bebila pun xkn tadah badan ni gi bt bekam. harap maklum org penakut gini bt apa pun takut. :D

niza said...

cha...ekeke..sabo jek penakut smpai gitu skali...try la cha...sy bg cokelat nak???kehkeh...

Anonymous said...

buy valium online valium online roche - medication like valium

Anonymous said...

http://technologiesuae.com/#0923 xanax side effects erectile dysfunction - xanax bars 93 1003

Anonymous said...

Akak..1 cup berapa rm ya