sayang korang!!!

search box

Monday, June 15, 2009

keje mkn jek...

bile tiba weekend...selain berjln2...perkara wajib yg perlu diisi adalah makan...

ari ahad tu kami ronda2 sekitar balik pulau...selain tuk menghidu udara yg segar...kami jugak x ketinggalan menghidu bau durian...uhuhuhu...sgt sdp!!!!klah...x moh citer durian lg...kang korang belasah aku lak...hehehe...

kami gi sebuah warung nih...masa ari sabtu pg bie lalu dpn warung ni tgk ramaaaaiiii org...so bie pun ajakla kiteorg gi...sajer nak kepoh tgk ape yg org ramai2 wat kat kedai tuh...

ooooo...kedai mkn ni rupa2nyer pg2 dah hidang nasi berlauk...org2 yg ramai dtg sini rupanyer mkn nasi berlaukkan kari kepala ikan...cina pun dtg mkn kari kepala ikan kat sini tau....

dorang tu dah mkn sini...pastu siap tapau lg...

nasi haku...

kari kepala ikan bie...

klu kat kl kari kepala ikan sekor tu dah tentu belas2 or puluh2 kan...kat sini total semua hanya rm20 sajer...makan kenyang sgt2...

bila dah kenyang harusla exercise kan pastu...smpai jek umah...aku trus mengeluarkan tenaga dgn 'berkebun' ...hehhee...tukar pasu...tanam pokok...ari sabtu lps gi umah kak nomi mintak ranting pokok bunga kertas...nak tanam pokok bunga kertas plak nih...hehehe...x malu kan aku...main mintak jek...ni idea bie la nih...hikhik...ala...ngn kak nomi ni xyah malu2...selamba jek...hehehe...

pastu kak nomi ni siap hidang durian lg ke aku...oppss!!!durian lg...eerr...izinkan aku citer sket jek psl durian ni ye... :D kak nomi nilah yg ari tuh bg aku durian,mangga n nangka tuh...nak blk tu pun dibaginyer lg durian....puas aku dpt mkn durian!!! korang pun puas la gak baca citer durian jek kat blog aku ni kan...hehehe...

dah alang2 berpeluh tu...aku pun meneruskan niat dgn membasuh kereta...2 bijik woooo aku basuh...hebat tak??

aku kagum ngn kerajinan aku!!!hehehe...

harus fokus kasi kilat pd kereta sindri jek ye...ekeke...abaikan keseksian anak2 aku itu...ntah masa bila ntah dorg tu pakat bukak baju...alih2 aku toleh tgk dah xder seurat benang dah kat badan dorg...

ptg nyer lak...rezeki kami lg...ni confirm bkn dpt durian...tp kami dpt satar...

comel2 jek satar nih...

skali masuk jek dlm mulut...sedappp!!

ni satar panas dr tganu ye...tp dah smpai ke aku...sejuk dah la kan...hehehe...ni boss bie yg bg...means wife dia la yg ingt ke aku nak satar...hehehe...thanks kak intan!!!bile nak piknik2??hehe...

9 coretan:

MiJa said...

argh!!i like satar!!!
auw..sexy budak2 itu..hahah

zue_annie said...

wah wah rajin bebenor ko niza..sampai 2 biji kete ko basuh..pas ni leh buka car wash d hujung mggu kkekekek..
wa aqil n damia model yg sungguh "seksi maut"...

niza said...

mija~i like 2,3,4....hehehe...

zue~hahaha...stakat basuh luar jek bleh la...nak vacuum2 tu malas aku...hikhik...

U-jin said...

kira rajin lar basuh keter..tahniah..hehe...wah mana2 blog ade doyan ler..smpi terbau2 nih

Yan said...

hahaha... gigih basuh ketela pulok...
anak2 ko ni mmg rajin bukak2 baju tau.. heheheh
tak jadik tarzan pulak ko

Jiey^Mien said...

sedapnya kari kepala ikan..
tahan.. tahan..
diet nih.. diet!

sis_nita said...

sedap ekk sata tu..
tak penah rasa arr..
mcm rupa pandan ciken po ader..

niza said...

ujin~bila ader mood jek baru basuh...hehehe...

yan~oooo...aku jd tarzan yg sopan pd hari kejadian...ekeke...

jiey~ratah jek ikan dia...xyah mkn nasi...hehehe...

kak nita~sedap kak satar...tp sedap lg satar kat kuala kemaman punyer....

shi3la said...

sumur idup haku tak pernah makan satar..sgt jakunnn haku nihh..huhuuu...

kari kapla ikan malatopss..bessss..!!