sayang korang!!!

search box

Friday, June 12, 2009

sian dia..

ptg semlm masa ambik damia...aqil trus gitau ummi,damia demam...ha!!!tul ke??aah ummi...
pastu ummi nmpk cikgu damia tgh dukung damia...dia gitau yg damia ari ni muntah bnyk...perut damia kembung...dorg dah buh minyak kat perut damia...ummi rasa dahi damia...x panas pun...bikin gempak jek aqil nih tau!!!

masa ummi ambik dia tu cam lembik jek dia...sbb dia tgh tido masa tuh...alahaiiii...sian tgk...smpai umah dok merengek gak la kejap...serba x kena...ngn aqil nyer lg wat pangai...uhuhuhu....sabar2!!!

dah lama sket baru la nmpk damia ok n nak main ngn aqil...pastu nmpk dia dok garu perut...bila tgk perut dia...merah jek perut dia...ummi dah agak akan merah masa cikgu dia gitau yg dorg buh minyak...sbb perut damia ni jenis xleh buh minyak ngarut2...even YUYI tu pun xleh...akan jd merah keliling perut dia...mmg sejak dr baby lg perut dia camtu...

with flash..

without flash...

nmpk x merah kat perut dia??sian kan...

so pg ni ummi dah letak minyak TYT kat beg sekolah dia...pesan dah pun ngn cikgu suh guna minyak TYT...slh ummi gak x ltk setiap masa minyak TYT tu dlm beg damia...bila emergency camni nak xnak mmg la cikgu terpaksa buh minyak lain...uhuhuh..sorry sayang...ingt damia dah besar ni xder dah kembung2 perut....ummi doakan damia sht sentiasa...

19 coretan:

~zuraiwan~ said...

tu la......makan doyan byk sangat kut...kekeke

LotsOfLove-Pearls said...

Salam pagi from LotsOfLove..
Thanks datang blog LOL k..
and now v r friend...
i'll curi link kamu k...
hehe..

cheers di hari jumaat!

U-jin said...

hehehe..ingat perut peknen tadi...terkejut den

Yan said...

minyak TYT minyak ape tu?

Jiey^Mien said...

A'ah.. Besar gak merah perut dia tu.. Siyan Damia.. Hopefully pasni takde kembung perut dah yea Damia

zue_annie said...

sian damia....alergik dia nooo..hari ni damia dah ok ka niza?

[-suziey-] said...

uish siannya..kmbung nmpk..mkn nangka byk sgt kot..eh silap ..cempedak

shi3la said...

hermmmm..damia br setahunn lebihh kan..Danial dah nak 2 tahunn ponn selalu kembungg perutt tau..tu kira dahh besar gak laa...

haku ponn tak tau nak wat camner..malam2 letak minyak yuyi tuhh kat perut diyer..kalau tak letak sure kembunggg...

moga damia takder perper dah niari...sihatt ajerrr yer nakk..!!

niza said...

zura~sbb durian ke ha??x taula...

LOL~salam...maceh...kite kwn2 ye...hehehe...

ujin~sabo jek...hehehe...

yan~TYT tu brand dia...fungsi dia cam yuyi gak...tp damia klu pakai minyak TYT ni xder la merah perut dia...

niza said...

jiey~hrp2 xder dahla...risau gak...

zue~pg td nmpk ok jek...x tau la tghari ni...x call lg nursery...hrp2 ok dah la...

suziey~cempedak maner lak...hehehe...nangka tu damia x mkn pun...dia x suka...durian jek dia mkn...hehehe...

shiela~damia dah nak masuk 3 thn dah yang...hrp2 dia ok ari nih...thanks dear!!

CaMaRPuTiH said...

hohoho..igtkan anak aku jek alergi minyak angin ghupernyer satu geng dgn damia lor. manyak mkn durian tuh umminyer weh.

jemari-sepi said...

alaaaaa...demam ker..sian nya dia...moga cpt sembuh ekkk

rynas said...

sian damia..agaknya tak tahan panas kot letak minyak.

atty's said...

happy weekend niza

LotsOfLove-Pearls said...

oraiiiiiiiiiiiit..
Friends..

niza said...

cha~samalah ngn damia...uhuhuh

kak laila~maceh kak...

kak rynas~agaknyer la...sian dia...

kty~happy weekend kak!!

LOL~frens 4ever...:D

mummYaeesh said...

uiks weols pun ala2 damia la..takleh sapu sebarang minyak panas!tp weols bkn kat perut..kat leher!mesti jd gatal merah menyala..kadang2 smpai berhari2..so far..yg sgt2 tak bleh tiger balm!

Yan said...

anak ko mmg heavy ke kalau kembong?

niza said...

watie~sian ko kan....uhuuh...

yan~eerrr...aku pun x pasti...ehehe...