sayang korang!!!

search box

Tuesday, June 9, 2009

pesta bunga

pg sabtu tu sementara abie tgh tukar minyak hitam kancilku...tukar sindri jek...aku pun menyibukkan diri di dapur...menyediakan makanan tuk lunch...

sotong goreng berempah...tp ku buat berkuah...

udang goreng sesajer...

aqil mmg penggemar udang ye kwn2...ader udang laju jek dia mkn nasi...siap bertmbh2 lg...damia pun mkn bertmbh sbb kuah sotong tu masam2 sket...suka la dia...yg penting licin!!!

pas kenyang suh dorg tido...sbb ptg nak gi tmn botani plak...nak tgk pesta bunga...pas asar baru kiteorg kuar umah...jln nak masuk ke tmn botani ni amatla sesak!!!jem...sib baik dpt parking yg agak dekat la gak ngn pintu masuk ke tmn botani nih...xyah jln jauh2...hehehe...

sementara tunggu tram smpai...kami jln2 sekitar tmpt menunggu tram tuh...

naik tram ni silalah berebut2 ye...ramai menunggu...
dewasa rm1...kanak2 umur smpai baper ntah 50 sen jek...

wajah2 kemenangan dlm perebutan naik tram...hikhik...

naik tram nilah yg dpt membawa kiteorg tgk keadaan sekitar tmn botani nih...seblm ni klu gi pun jln2 dekat2 jek...xder la nak round 1 tmn botani nih...besar weiii...lenguh gak...anak2 la...hehehe...mak bapak steady jek kot....cewaahhh!!!

ni map kat tmn botani tuh...

bunga2 di sekitar tmn botani...

suasana sekitar tmn botani...ramai yg berjogging kat sini...
kita bile nak jogging kat sini ye bie??hehe...

aqil n damia sedang memberi 'kwn2' dorg mkn kacang...

aqil kan...masa dia tgh baling2 kacang kat monyet2 nih...tetiba sekor monyet nih dtg dekat ke dia...terkejut dia!!!pastu ape lg...mencecet (ader ke?) dia lari...pucat lesi muka dia...wakaaka...padan muka!!!

ni tapak jualan pokok2 bunga...
kiteorg x gi kat sini pun...ni pun ambik gmbr dr tmpt parking...

dah abis round n monyet2 tu pun dah kenyang...kiteorg pun blk...nak kuar dr tmn botani tu ke trffic light simpang 3 tu sejam woooo....uhuhuhuh...

tgh2 jem tuh...nmpk lak org ramai dok bergambar kat sini...
kami pun snap jelah dr keta...

smpai umah ngam2 kul 9 mlm...ngadap lak jgn lupa lirik...yeah!!yeah!!! smbil mkn kek cokelat...nyummy...

11 coretan:

zue_annie said...

wah mesti best ni kalu dapat g..dapat tgk mcm2 bunga....

~Firsya~ said...

salam,bile ek pesta bunga nie??kat putrajaya kan

neezareef said...

wah akhirnya bejaya ko rebut2 seat trem tu ya..seb baik anak2 ko x cicir..kikih

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Sekali Sekala bawa anak2 jalan2 ... mmg seronok..

Bila nak jalan2 kat Kedah pulak?

moMmY miMiL said...

wahh!!
berpesta bunga korang ye..
syiokknye..

lama x jnjln kt tmpt2 camni..huhu..

niza said...

zue~pesta bunga dia kat luar tmn botani tuh...yg gmbr aku tangkap dr tmpt parking tuh...kat tmn botani tu cuma pameran n time nilah peluang tuk tgk sekitar tmn botani tu naik tram...nak jln sindri pun bleh...silakan....hehehe...

firsya~pesta bunga ni kat tmn botani penang yang...abis dah ari ahad lps...yg putrajaya punye sy x tau...hehehe...

kak neeza~anak2 harus pegang dgn kuat...hehehe...cicir kang haku yg nanges...

niza said...

mama~jln2 ke kedah??cam sonok jek bunyinyer kan...heheh...insya allah...

mommy mimil~sonok gak jln2 di tmpt2 yg segar mata nih...ku lihat hijau...hehehe...

[-suziey-] said...

umangaih..berduyun org nk tgk munge..ekek:D

mummYaeesh said...

bagusnye la dak2 ni nak makan kan..klu yaeesh mcm ni kan ke senang..ni tak tetiap ari nak mc d..kekadang tu sehari smpai 2 kali..adoila!

wei beraninye uols bg bdk2 tu dekat dgn monkey..pegang makanan lagi tu..bahaya wooo..monyet2 ni sume kebulur tahap dewa monyet punye!klu kat waterfall diorang larang bagi monyet makan..

guna jerk pekataan mencecet tu..woohoo

Yan said...

za... ade tak orang konfius ko ngan anak tu adik badik ke anak banak?? hehehe...

beshnye jalan2 p pesta bunga yer..
mesti hepi anak2..

niza said...

suziey~mmg berduyun2...sbb weekend tu last dah...tu yg sume serbu...

watie~dorg tu pun tgk gak mood ngn lauk ape...ader masa payah gak...
dah dorg tgk org lain sume campak mknn kat monyet2 tuh...tu yg drg pun tingin gak....hehehe..

yan~amboi soalan(gaya maya karin dlm iklan radio)hehhe...happy la dorg dpt berlari sana sini....bebas!!