sayang korang!!!

search box

Friday, June 19, 2009

syilaunyerrrr

ari rabu lps...masa ambik aqil n damia kat nursery...aqil ngadu yg selipar dia putus...manernyer tak putus...gi main bola pakai selipar!!!dah caner lak nak pakai kasut kan...sbb gi sekolah pakai selipar...hehehe...

pas ambik dorg tu trus gi kedai 99 cari selipar dia...ummi..aqil nak selipar ben10...iyer...ummi tau...aqil nak color red...okey...spt biasa...gmbr selipar ku x snap...(adakah aku x cukup tegar lg???) sbb cam x penting jek kan...hehehe...pastu round2 dlm tu kejap...nmpk lak 1 topi ni...cam cantik la plak...harga pun cam ok jek...rm2.99...pastu tingat lak yg aqil ari sabtu ni nak gi rombongan cik kiah (aku reti wat garis2 nih...yihaaa!!!) kindy dia ke tmn burung kat seberang perai sana...maka ku pun belilah ke dia...oh!!harus beli 2 ye tuk anak dara sorg tuh...kang jd rebut haku gak pening!!!

maka model2 ni pun memperagakan topi2 separuh bogel (ahaksss!!!) penuh ni mlm td...

yg wat aku pun tergila2 ke topi ni sbb dia ader spec skali...

see...comel tak kami??hihihi...

damia x ikut gi tmn burung tuh...tp kenalah gak beli tuk dia...kang muncung jek mulut tuh...(ikut pangai saper nih??)

ok citer psl aqil nak ke tmn burung tuh...awal bln lg cikgu dia dah ltk surat psl ni...ummi cam berbelah bagi gak nak bg pergi ke x...sbb penah baca kat blog gie ckp x best...pastu baru ni dpt lg surat psl tuh...ummi pun tnyla aqil...aqil nak gi ikut cikgu tgk bird x??naik bas tau...aqil gi ngn kwn2 n cikgu2...ummi,abie,damia x ikut...nak gi tak??nak ummi... uishh..nak plak...ikut abie kata xyah...kecik lg...tp sian lak ke dia...kang nnti kwn2 dok bercerita dia dok nganga dgr jek...pastu ummi suh abie sms ayah aliya...tny aliya pergi ke x...aliya ni kwn sekelas aqil...then ayah aliya ckp aliya gi...abie pun menukar pengakuan pikiran...bg jelah dia gi...bg dia berdikari...ummi pun ok!!!hari rabu tu gi byr rm15 ke cikgu...

ummi harap aqil enjoy ngn kwn2 kat tmn burung tuh....dgr ckp cikgu tau!!!jgn berpecah2 ngn kwn2...aisehhh..bg nasihat cam aqil baca blog haku nih...hiksss...

korang doakan perjalanan anak2 ni sume selamat pergi n balik ye...2 bas tuh cikgu booking...mesti aqil happy sbb selama ni asyik la dok hantar nekwan,atok n makcik2 dia kat stesen bas...dia nak naik x dpt...kali ni merasa gak dia nak naik bas....hehehe...

harus aku sms cikgu suh email gmbr2 aqil klu ader la kan...tuk masuk dlm blog next week...hrp2 ader la ye...or sesaper yg nak gi tmn burung tu sok...tlgla snap2 gmbr aqil ye...pastu email ke aku...(bajet anak glemer!!)ahaksss!!!!

16 coretan:

zue_annie said...

mudah2an mereka semua slmat pegi n balik aminnnn....

wah 2in1 yer topi n spec..cantekkk2

sis_nita said...

semoga semuanya selamat pergi dan selamat kembali.. insyaallah..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

tmn burung tu kat mana?

neezareef said...

sehati sejiwa arr dua badik nih

mama idzareef said...

oo ic rupenya awak duk sbrg prai jgk ke..bile kita nk berdeting beramas mesra nie... ;p

taman burung tu tak pernah pegi pn tp dulu ptg2 suke bwk idzareef tgk monkey kat sblh tmn burung tuh..bg dorang makan..byk giler time tu..skrg cam takde dah..mane tah monkey2 tu pegi..

POSH76 said...

aku doakan selamat anak2 ko...don't worry kasi depa enjoyyy

AkMa said...

cute nye topi tu...hehheh.
best nye aqil nak g bird park..

atty's said...

amboi kan main dua badik ni bergaya yew..

nak g tmn burung eh..mesti syiok..

niza said...

zue~amin...aah..2 in 1...cantek kan...hehehe...

kak nita~amin kak...thanks!!!

mama~tmn burung tu kat seberang perai...belah2 maner sy x tau...hehehe...

niza said...

kak neeza~sehati sejiwa setumbuk sekepala...sume2 se la...hehehe...

mama idzareef~eh..sy bkn dok seberang perai yang..dok balik pulau...hehehe...nak deting??bile free??ecehceh...

kak posh~maceh kak...yeah!!!kasi can skali...

akma~1st time jumpe topi cam tuh...hehehe...hrp2 dia sonok la gi sana...

CuTeMiUt78 said...

alahai.. sweettnya.. kat sini takde topi + spec tu.. seessuuaaiii.. oh nak g tgk bird ya.. mesti budak2 teruja la sgt kan..

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

uish..bergayenye pakai spek dlm rumah...kalah s.jibeng...

niza said...

s jibeng katanyer....cesss cess cesss...hahahahaha....

CaMaRPuTiH said...

niza wei, ku baru tahu yg ko ghupernyer tak reti bt garis22 tuh ek. kasihan!!!! :D

tentek ar topi tuh. kalo anak aku dapat sure melompat coz dia sker giler pakai spek n topi.

niza said...

cha~sian aku kan...ko xnak ajar aku...uhuhuh...oh!!dina suka ye...

mummYaeesh said...

hiks damia dgn senyuman ubat gigii tu..woohoo

weols pun ada satu topi ni tp letak dlm kete abis berkerekot sbb plastic..tak tahan panas!

bgusla tu soh aqil berdikari..si dak yaeesh tak tau ler bile..