sayang korang!!!

search box

Monday, June 22, 2009

dating...

ari sabtu pg2 dlm kul 7.30 pg dah antar aqil ke kindy...kan dia nak gi birds park...gmbr2 aqil di birds park tu ku nunggu cikgu aqil email...nnti next entry baru citer ye...ingt nak tunggu gak la dia smpai naik bas...tp risau lak kang dia nmpk ummi dia ni kang...melalak la plak...so pas antar dia aku pun truskan misi mencari breakfast...beli nasi lemak jek...sbb bie ader kelas pg tuh...

pas abie gi kelas...tgl la aku n damia berdua sajer...pas aku ngemas2 umah tu...damia...jom mandi..kite gi jln2 nak??nak ummi!!!wahh!!!excited dia!!!maka dlm kul 10 pg camtu aku pun kuar gi tesco ngn damia...xder tmpt lain nak gi...asyik tesco manjangggg...kekekeke...dah tu maner lg nak gi??lgpun aku nak carik hadiah tuk cucu mama yah...mama yah ni org yg menjaga aqil n damia dulu seblm aku tukarkan dorg ke nursery skang nih...aku masih contact mama yah nih...sbb mak2 aku kan jauh...so dialah pengganti mak aku kat sini...sbb aku pun pgl dia mama...hehehe...

beli baju tuk bg cucu mama yah...

pas dah beli brg2 kat tesco tuh...ajak damia blk...bleh plak dia xnak blk...sebuk nak jln2 lg...adeiii...maner plak ummi nak bwk damia nih....ha!!!baru tingat nak gi giant...xder beli ape2 pun...just gi mkn nasi ayam kat foodcourt sesambil tu damia leh naik mainan gerak2 tu smpai lebam bontot punggung...

sambil dia naik natang nih...sambil tu ummi pun suap dia mkn...leh thn gak bnyk dia mkn...bagus2!!!ummi suka...aku pun tapau sebungkus kot2 aqil blk nnti lapar kan...sah2 ummi dia gi dating kan...hehehe...tapi yg perabihkan nasi ayam tu abie dorg...sbb aqil dah kenyang mkn nasi goreng kat birds park tuh...rezeki abie...kehkeh...

pastu odw nak blk tuh...ummi nak bwk damia gi potong rambut...mula2 dia ok jek...bila sampai kat kedai tu...bleh plak dia nangis...x moh dok kat kerusi tuh...adeiii..pehal lak damia nih...dulu ok jek bile nak gunting rambut...dah besar nih cam2 peel lak dia...tgkla nih...

dia punye peluk erat tuh...mak aaiii...cam la unty tu nak potong kepala dia...yg lg hampehnyer... amoi tu leh pegang perut aku tny aku peknen lg ke??uwaaa!!!nmpk sgt ke perut aku buncit!!!uhuhuh... tak4!!!sebenarnyer aku cuma tonggekkan jek perut tu ke dpn agar dia senang nak gunting rambut damia...kan damia tonyoh muka dia kat perut aku...miahahaha...(ok x alasan aku?)

before

after

ha ko!!!pendek sungguh rambut dpn dia...uhuhuh...akibat x dok diam!!!cpt2 la pjg rambut tuh...

25 coretan:

neezareef said...

tq niza vote 4 afiq siap wat iklan tu million thx

amoi g merendek ngn anak dara ko eh

neezareef said...

kejam aku nengok rambut baru damia..cpt la tmbh

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Laaa... cian DAMIA..

Rambut Dulu dah COMEY aaaa...

Tapi tak pa.. pasni panjang balik lah tu....

niza said...

kak neeza~lum vote lg tau...tunggu cukup korum kang baru gi vote...tp pasti akan vote!!!don worry bebeh!!!

uhuhuh..sian kan tgk rambut dia...adeiii...nyesal pun ader gak bwk dia gi gunting...

mama~cpt2 la pjg blk rambut dia tuh...

zue_annie said...

la jd gi tu lak rambut nya..hihiihi..xpa pasni ok la balik

sis_nita said...

laaaa..
ciannyerr laa rambut diyerr..
huhuhu!
dah tak comeyy dah..

kena gi yu nam hair care laa niza.. hehehe!

mama uzma said...

alalaa....
rambut dulu dah comey2 dah...
x panjang sgt pun...
trim je patutnya..lain kali biar mama_uzma yg potongkan eh..hihi.

mama idzareef said...

adeiii cian dia rambut dh kontot..lg comeii mase blm gunting tu... sayang je

niza said...

zue~huhuhu...cedih tgk rambut dia...

kak nita~hahaha...sabo jek..gi yunam tu leh rambut pjg ke??hiks...

mama uzma~ingt nak kerat la sket jek rambut dia tuh...dah dia x dok diam...main dan jelah cina tu kerat!!!lenkali jumpa awk la kan...hehehe...

mama idzaref~uhuhuh...mmg cayang...tp dah berlaku...nak buek camno??redha jelah...hehehe...

~mamazahra~ said...

awat jadik lagu tuh rambut damia??
cian jek tengok togel cenggitu...
cpt2 la tumbuh...kalo x, niza bg jek damia pakai tudung..hikhik

insan marhaen said...

seronon yer... jalan-jalan dengan anak kecik.

Kata orang, masa anak kecik ni ialah masa kita berbulan madu.

Bila anak dah besar?

mamadanish78 said...

seronok nya bila tgk dua beranak ni g jenjalan sesama...uuhhuuuu..
mamaD ni kalau hubby takde,,,tak kemana la..jawapnya....
takpee....damia ttp comel...:)

rynas said...

la naper ptong rambut damia ni dah kira mendera ni..dulu lg tomei da...

MiJa said...

ishk ishk ishk..
nnt rambut cantik balik ye damia!

U-jin said...

uit..camtu ker kenapoton rambut..hehe...nanti bela balik lor camni

Jiey^Mien said...

ala.. ciyannya rambut baru Damia.. cepat panjang rambut tu yea nak.. =)

mummYaeesh said...

hahahah....aci2!tonggek perut ek..woohoo!ingatkan bontot jerk bleh tonggek..adeh!

wei awat buruk beno gunting tu..elok jek pic dia b4 gunting tu..dengki tau uols kat damia yg comey tu!

niza said...

mamazahra~ader jek tudung tu kat umah...bila suh pakai kejap jek..pastu bukak...tp bile dia nmpk ummi dia kuar umah...kdg main capai tuala tutup kepala...dia pun sibuk gak wat gitu...hehe..

insan marhaen~bila anak2 dah besar kite tmbh la lg...ahaks!!!gurau2 ye...

mamaD~sy pun gitu gak hubby xder malas nak kuar...tp sian ke damia sbb abg dia xder...tu yg bwk dia gi jln2...bwk sorg leh la..bwk dua2??uhuhuh...

niza said...

kak rynas~uhuhuh...ku x berslh!!!uwaaa!!!

mija~caner nak wat rambut cpt pjg ye??uhuhuh

ujin~pasni xmoh ptg dah la rambut dia...trim jek..uhuhuh..

niza said...

jiey~petua!!!petua!!!ader x??

watie~uhuhuhuh...dah menantu mu itew x dok diam...nak wat caner...(jgn kurangkan hantaran ye)hahahaha...

[-suziey-] said...

hahhaa..wei klako wei rambut damia dh pendek...panjang lagi comell...ekeke;D

niza said...

uhuhuh..x baik tau gelakkan damia...uhuhuh...hehehe...

ibu_umairah said...

alamak kenapa damia tak duk diam....senget2 rambut tu!!!!!!hee.heee..letak minya zaiton bg rambut cepat panjang balik..hee.hee

niza said...

ada specific brand x??

shi3la said...

woitttttttttt ko dah calarkan kechomelan menantu haku....ini bolehh mendatangkan marahhhh...!!!