sayang korang!!!

search box

Friday, June 19, 2009

angin bayu membawa diriku....

saper tau lirik lagu saper tuh???ni bkn contest ye...sbb aku akan trus menyanyi lagu ni smpai abis...hehehe...nak dgr??bukak volume speaker tu kuat2 eh....:D


sambil2 kite mengimbas kenangan lalu...lagu untukmu feminin ni mengiringi entry nih...

ku ambik gmbr2 ni dr facebook member2 yg tlh mengetag aku....nak hrpkan aku sindri masukkn gmbr mmg xder la kan...sah2 gmbr2 tu sume kat umah mama aku kat klang...

ni kenangan masa aku menjadi seorg komander kesatria di uitm segamat pd thn 1998-2001...maknanyer masa aku part 3 aku jd komander smpaila ke part 6... terrrrlllaaaallluuuuu bnyk kenangan aku sindri dan bersama2 ngn kwn2 lain semasa menjd cmdr...suka..duka...gaduh...selisih fhm...eeeeee mcm2la...bnykkkk...tp tu sume dah menjadi kenangan yg paling manis tuk dikenang....sejujurnya aku terlalu merindui saat2 itu...

ni seblm menjd seorg komander(cmdr)...kami perlu mengikuti latihan intensif bakal komander (LIBK) semasa kwn2 yg lain tgh syok cuti sem...pg2 wajib bgn awal tuk solat subuh berjemaah di pusat islam(PI)..PI ni surau ye kwn2...bangunan blakang tu la PI...pas tu wajib jogging pusing 1 uitm...fuhhh!!!

bkn stakat jogging sesajer jek...siap kena masuk longkang lg...nmpk x gmbr ni berkabus jek..pg2 buta korg...mmg berkabus kat uitm segamat nih...

dah penat2 lari tuh...kena gi breakfast kat dining dlm masa 5 ke 10 minit gitu...mmg kena pantas n cepat!!!masa ni mmg mkn 2-3 suap jek...penat mmg x lalu nak mkn...muka sorg2 pun dah hitam belengit!!!dr pg smpai ke mlm penuh aktiviti...tghari pun berkawad!!!

pas mkn kena lak cpt2 siap pakai uniform or half-u bergantung pd aktiviti ape seterusnyer...

ni half-u...dah siap pakai kena plak cek boot kilat ke x...leh nmpk gigi ke x...lencana kat topi tu pun kena kilat gak...klu x kilat...pandai2 sindri la ye kena wat per....bumping la..tunggu ape lg!!!ha ko..kan dah kena jerit!!!

tu antara kenangan semasa LIBK seblm jd cmdr...bila dah jd cmdr...xder dah pakai baju color ijo gitu...

pakai color ijo ni plak...hebat sket!!!hehe...cuba carik maner aku??hihi...

masa ni mula2 jd cmdr...

mula2 jd cmdr pangkat aku Komander Rendah Muda(KRM)...pastu nnti akan naik pangkat ke Komander Rendah Kanan(KRK)...pastu Komander Muda(KM)...pastu nnti Komander Madya(KMdy)...yg ni klu jd penolong Ketua Komander (KK)...aku smpai KM jek...majoriti pun KM...KMdy dlm 2-3 org jek..KK lak pasti la sorg jek...

bila aku xder kelas ke or sementara tunggu kelas tu harusla aku n lenlain gi melepak kat ofis...ni ofis jurulatih2 kesatria punye...n klu ader keje ke or meeting biro2..pun akan dibuat kat dlm ofis nih..kat sini gak la tmpt kiteorg berborak...menyakat..mengacau...memperli..mengutuk.. hehehe...sbb tu aku dah biasa klu org bergurau kasar ngn aku...dah terdidik kononnyer...hihi...

yg bagusnya kami...bila dah kena bambu,kena marah teruk2..masa nilah ko nak hentam org tu hentam org nih dpn2!!! (klu org lain kena aku rasa dah angkat kaki xmoh jd cmdr) lps tu sume kami akan jd spt biasa...xder simpan2 dlm hati...bukti gmbr nih...masa ni kami baru lps Pertandingan Kawad Kaki(PERKAD) n baru lps kena bambu...kami tetap senyum happy2 bergmbr...yg penting aktiviti pijak memijak boot pun akan berlaku...terkincit2 aku lari nak selamatkan boot...hehehe...perit weiii bila dah kena pijak...based dia dah tercalar mmg azab la nak kilatkan!!!

ni masa kami dah grad...dah menjadi komander bersara...hehehe...kami dtg tuk memberi sokongan kpd junior2 yg handle PERKAD...sonok sgt masa ni dpt jumpe kwn2...

nilah plak setlh berthn2 x jumpa...akhirnyer kami wat mini reunion kat mid valley last yr...sonok sgt!!!yg dr JB turun...yg dr penang pun turun (akulah tuh)...hehehe...

17 coretan:

sis_nita said...

puhyoo..
komanderr tu kanss..
haiihhh..
cam tak cayerr jerr..
tapi harus laa akak cayerr laa kanss..

neezareef said...

wah ko mengimbas kenangan nih..

aku igt masa part 2 dak blk dpn aku jd komander time awal2 tu cam seksa itam giler

niza said...

kak nita~percayalahhhhhhhhhh!!!!hehehe...

kak neeza~mmg itam kak..pastu kulit muka ader 2 tone...putih n itam...sbb pakai tudung...hehehe...

zue_annie said...

wah wah/...komander tu..siap imbau knangan....

lama x dengar lagu ni..

shi3la said...

ko tau aper yang mahalnyer ko...senyummm tuhh takk brubahh beb dr muder sampar ketu...ehhhh sampai skrgg laa..samerr jerkkk..

komandoo tuhhh..nampakk cam lemahh lembuttt jerkk sekali komanderr daa...

MaMa aYiN_FaSHa said...

hehehhe..sambil nanyi..nari2 la cam feminin tue..hiks..pakai sepit rambut ngan stoking belang2..lariksssss..

niza said...

zue~fuyohhh..sila bangga tuk aku...hehehe...

shiela~dont judge a book by its cover tau...sbb tu bila aku jd tarzan suara aku x pecah...berkat jd cmdr...hahaha...

ieda~hahahaa...jom lariks sesamer...

Zanna_MamaBatrice said...

minat giler ngan lagu feminin nie....mengimbau kenangan silam betul kan...
ooo...dulu komandan kesatria erk...
zana uitm gark...tp shah alam.....he he he....paling malas nak turun kawad hu hu hu

rynas said...

wahhh ganas jugak rupanya Niza yerkk..bestkan kenangan dulu2. skang ni terror lg tak berkawad???

U-jin said...

wah..salute komander niza...heheh...sronoknye mengimabu kenangan...itm segamat ek..kampung kelahiran tu..sana byk doyan..hehe

Jiey^Mien said...

jiey tak brani nak publish gambo dolu2.. malu... buruk nar.. hahhaha

CaMaRPuTiH said...

sgt ganas carita kamu di balik lagu ittewww.

wei niza.. x terbayang aku ko yg kemetot jadi komander. cayalah! eh.. salah ker aku cakap ko kemetot? kan ker gambo last tuh ko yg plg rendang? .... gue larriikkss dulu weiii...! haha!

niza said...

zanna~ku lak plg suka gi kawad...sbb leh denda bdk2...jerit2...hahaha...

kak rynas~eerrr...terror lg kot...kehkeh...

ujin~aah...segamat bnyk durian...time musim jek...kolej mesti wat mkn2...bkn stakat durian jek..burger pun paling sedap!!!

jiey~ahahaa...sabo jek...publish la..nak gak tgk...hhehe..

cha~oooo nak lariksss ye..hehehe...kemetot x best la...plg comel la ckp.ahaks!!!

kin hashim said...

wa...seronok kan, mengenang zaman muda2 nih..

niza said...

kak kin...mmg sonok...layan jek rasa....

mummYaeesh said...

yg plg pendek tu la uols..hiks!

wei rindu giler zmn2 sekolah dulu bile dgr lagu ni..adoila!

as,watie, yatie, deqnor..lg sorang sape ek??

niza said...

watie~hahaha...mmg nak kena ko nih kan...heheheh....

lg sorg saper ek??ku pun lupa...hiksss..